top of page
Ara

İş dünyasında yükselen yeni kavram: Super Company

Super Company, yerel veya küresel holding şirketlerin birden fazla alanda hizmet veren markalarıyla tüketicilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilme yetisine sahip şirketleri ifade ediyor

İş dünyasında yükselen yeni kavram: Super Company

Super Company, yerel veya küresel holding şirketlerin birden fazla alanda hizmet veren markalarıyla tüketicilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilme yetisine sahip şirketleri ifade ediyor.

Super Company'nin önemi ise şöyle açıklanabilir:

🔴 Marka sadakati sağlar: Topluluk markasında yer alan bir markayı tercih eden tüketici, olumlu bir deneyim sonrası topluluk bünyesindeki diğer markaları satın alma tercihinde önceliklendirebilir.


🔴 Şirketler için finansal katma değere sahiptir: Şirketler, çalışanlarına yan hakları kendi markaları üzerinden sağlayarak böylece paranın grup bünyesinde kalmasını sağlayabilir.

🔴 Topluluk bünyesinde yer alan markalar için yeni mecralar sunar: Grup şirketlerinin tüketiciyle temas ettiği noktalar üzerinden, topluluk bünyesinde yer alan diğer markaların tanıtımı da yapılabilir. Böylece, ek bütçe ayrılmadan diğer markalar da tanıtılabilir.


Super Company konusunda en yüksek potansiyele sahip topluluklardan biri, Koç Holding. Bünyesinde birçok farklı alanda marka bulunduran topluluk, markaları arası iletişimi güçlü, yönetimsel açıdan ortak hedefte ilerleyen ve hedef kitlelerinin (iç ve dış paydaşların) zihninde olumlu bir izlenim bırakan stratejilerle öne çıkmaktadır.


İç paydaşlar açısından Topluluk, KoçAilem uygulaması adı verilen Koç çalışanlarına özel birçok avantajı tek bir platformda sunan Super App sunuyor. Örneğin, YapıKredi bankası'ndan daha düşük faizle kredi, Setur ile erken rezervasyon indirimi, Divan'da özel gün indirimleri ve dahası. Bu ve bunun gibi teşvikler ile şirket çalışan deneyimini güçlendiriyor ve "işveren marka" olma yolunda rekabette söz sahibi oluyor.


Dış paydaşlar açısından ise, markalar arası etkileşim ve iş birliği ile topluluk, daha fazla itibar kazanıyor. Bu sayede, tüketicilerin topluluk bünyesinde yer alan bir markayı beğendiği anda, diğer markalara da potansiyel olarak sempati duyabiliyor. Bu orta ve uzun vadede hem topluluk, hem de bünyede yer alan markaların büyük bütçeli iletişime gerek kalmadan etkili sonuçlar almalarını mümkün kılıyor.


Öte yandan, güçlü bir holding algısıyla birçok yetenekli insan şirkete kazandırılır ve böylece topluluk bünyesine daha yetkin insanların kazandırılması ve elde tutulması kolaylaşır.


Enerji (Tüpraş, Aygaz, OPET, Opet Fuchs), Finans (Koç Finansman, Yapı Kredi), Dayanıklı Tüketim (Beko, Arçelik), Otomotiv (Fiat, Ford Otosan, TürkTraktör), Konaklama (Divan), Eğitim (Koç Universitesi), Sağlık (Amerikan Hastanesi), Teknoloji (Chippin, Bilkom, Ingage Dijital Pazarlama), Lojistik (Sendeo), FMCG (Tat Gıda), Koçtaş, Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret gibi onlarca farklı markasıyla faaliyet gösteren dev bir topluluk olan Koç Holding, iş dünyasında oldukça önemli bir operasyonu yöneterek limitsiz bir başarıya imza atıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page