top of page
Ara

İşte Facebook'a reklam vermeyi durduran tüm büyük markalar listesi

Birçok şirket 'Stop Hate for Profit - Nefrete prim verme' boykot kampanyasına katılması şu ara gündemin en önemli konuları arasında yerini aldı. Reklamverenler doğru mecralara yatırım yapma konusunda bayağı kararlı görünüyorlar.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde, geçen hafta The North Face ile başlayan birkaç marka, platformlarda yayınları kaldırma ve yanlış bilgilendirme ve farklı kesimleri hedef alan hareketlere göz yumması politikaları üzerinde boykot ederek medya harcamalarını Facebook'tan çekme kararı aldı. "Stop Hate for Profit - Nefrete prim verme" kampanyası İftira ve İnkârla Mücadele Birliği, Değişimin Rengi, Common Sense Media, Free Press, NAACP ve Sleeping Giants tarafından oluşturuldu ve #StopHateForProfit hashtag'i altında tepkilerini göstermeye devam ediyorlar.


Bir açıklamada, bir Facebook sözcüsü 26 Haziran'da şirketin “yapacak daha çok işlerinin olduğunu” olduğunu kabul etti.


Şirket, yaptığı açıklamada, “Bu mücadeleye devam etmek için daha fazla araç, teknoloji ve politika geliştirmek için sivil hak grupları, GARM ve diğer uzmanlarla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Cuma gününün sonunda Facebook, politikacıların kurallarını ihlal eden gönderilerini etiketleyeceğini duyurdu.


Kampanyaya olan bağlılıklarını açıklarken, bu reklamverenler bu harcamaların daha geniş pazarlama bütçelerinde temsil edilen para miktarını veya şirketin üçüncü taraf mülklerini, Facebook Audience Network "Facebook Kitle Ağı" (FAN) ile kullanıcılarını hedefleme yeteneğini kullanmaya devam edip etmeyeceklerini açıklanmadı.


Buna ek olarak, Unilever gibi bazı şirketler yalnızca ABD'de hedeflenen reklam harcamaları yapmaya devam ediyorken ve bazı şirketler Facebook'un bünyesindeki Instagram'dan değil, yalnızca Facebook'tan reklamları kaldırma kararı almaları işin dikkat çekici tarafı.


Alfabetik sırayla, Facebook harcamalarını durdurmayı taahhüt eden markalar ve hangi dönem için geçerli olacağının listesi


Amerikan Honda, Temmuz ayına kadar

ABD otomobil markası, Temmuz ayı boyunca Facebook ve Instagram'da ücretli reklam yayınlamayı durduracağını söyledi. Şirket, yaptığı açıklamada, “Bu, şirketimizin insani bir temele dayandığı değerlerle uyumsuzluk” dedi. Şirket sözcüsü, bu süre zarfında her iki platformda da organik olarak yayınlamaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca platformun Temmuz ayından önce yayınlanan kampanyalardan elde ettiği bilgileri kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.


Arc’teryx, Temmuz ayına kadar

Kanadalı giyim markası 23 Haziran'da Twitter'da "#StopHateForProfit" kampanyasını desteklemekten ötürü “gururlu” olduklarını söyledi. Şirket, “Facebook reklamlardan elde ettiği gelirler asla nefret, bağnazlık, ırkçılık, antisemitizm ve şiddete teşvik etmeye değmez” dedi.


Beam Suntory, Temmuz ayına kadar

Alkollü içecek devi, 29 Haziran'da yaptığı açıklamada kampanyaya katıldığını söyledi. Şirket, yaptığı açıklamada, “Nefret söylemi, ırkçılık ve önyargıya karşı mücadeleye kendini adamış herkesle birlikteyiz” dedi. “Bu yüzden Beam Suntory, ABD'deki tüm ücretli Facebook ve Instagram reklamlarını Temmuz ayı boyunca marka portföyümüzde duraklatan #StopHateForProfit'e katılıyoruz. Bu kolektif eylemin olumlu değişimi ve hesap verebilirliği katalize etmesini umuyoruz ve Facebook’un yanıtını beklerken reklamcılık yaklaşımımızı Temmuz ayının ötesinde değerlendireceğiz. ” dedi.


Ben & Jerry’, en azından Temmuz ayına kadar

Ben & Jerry’, 23 Haziran tarihli web sitesinde yaptığı açıklamada, Temmuz ayında Facebook ve Instagram’da reklam yayınlamayacağını söyledi. Şirket, “Platform, ırkçılık ve nefreti yaymak ve yükseltmek için platformunun kullanılmasını durdurmak için kampanya tarafından çağrılan net ve kesin eylemler yapmaya çağırıyoruz” dedi.


Birchbox, Temmuz ayına kadar

Ünlü kozmetik markası 26 Haziran'daki Instagram yayınında Temmuz ayında Facebook ve Instagram'da reklam yayınlamayı durduracağını söyledi. Birchbox, "daha fazla bireysel içerik oluşturucuyu desteklemek" için reklam dolarlarını "diğer platformlara" yeniden atayacağını söyledi. Şirket, FAN aracılığıyla reklam yayınlamayacak, ancak platformda organik olarak yayın paylaşmaya devam edecek.


Coca-Cola, Temmuz ayı sonuna kadar

Coca-Cola Company, 26 Haziran tarihli bir açıklamada, başkan ve CEO James Quincey'e göre, "Revizyonların gerekip gerekmediğini belirlemek için reklamcılık politikalarımızı yeniden değerlendirmemiz gerekli. Bu sebepten ötürü önümüzdeki 30 gün boyunca tüm ücretli sosyal medya reklamlara ara vereceğiz" dedi. Her ne kadar açıklamasında hiçbir sosyal medya platformuna isim vermese de, Quincey Coca-Cola'nın “sosyal medya ortaklarımızdan daha fazla hesap verebilirlik ve şeffaflık” beklediğini söyledi. Kararı, “Stop Hate for Profit - Nefrete prim verme” kampanyasının bir parçası olmadığının altını çizelim.


Denny’, 1 Temmuz'dan itibaren

Kahvaltı zinciri 29 Haziran'da boykota katıldı ve 1 Temmuz'dan itibaren Facebook reklamları yayınlamayı durduracağını söyledi. , ”Dedi Adweek'e yaptığı açıklamada. “Facebook'un bu önemli meseleyi platformunda ele almak için yeterince şey yapmadığına inanıyoruz ve Facebook'u nefret söylemi ve dezenformasyonla mücadele sürecinde olumlu değişiklikler yapmaya çağırıyoruz.” Denny’den bir sözcü, şirketin Instagram ve FAN reklamlarını durdurup durdurmayacağı veya duraklamanın ne kadar süreceği hakkında yorum talebine hemen yanıt vermedi.


Diageo, 1 Temmuz'dan itibaren

Alkol şirketi - Smirnoff, Bailey’, Guinness ve Johnnie Walker gibi markalarla - 27 Haziran'da, Facebook, Instagram ve Twitter da dahil olmak üzere tüm büyük platformlarda 1 Temmuz'dan itibaren ücretli sosyal medya reklamcılık çabalarını durduracağını söyledi. Şirket, “Diageo, pazarlama kampanyalarımız dahil olmak üzere dahil etme ve çeşitliliği teşvik etmeye çalışıyor” dedi.


Eddie Bauer, Temmuz ayına kadar

Giyim şirketi, 23 Haziran'daki bir Twitter paylaşımında boykota desteklerini bildirdi ve Temmuz ayında Facebook ve Instagram'da ücretli reklam vermeyeceklerini duyurdu. Şirketten bir sözcü de bu söylentiyi doğruladı, ancak sitede organik olarak yayınlamaya devam edecek, ancak FAN kullanarak reklam yayınlamayacaklarını belirtti.


Sivil toplu kuruluşu olan Habitat for Humanity Temmuz'a kadar

Küresel kar amacı gütmeyen kuruluş, 26 Haziran'da bir Twitter paylaşımında boykota katılımını açıklayan bir paylaşım yaptı. Temmuz ayında tüm “Facebook hizmetlerinde” ücretli reklam yayınlamayı durduracağını söyledi.


JanSport, Temmuz ayına kadar

Şirket, yaptığı açıklamada, sırt çantası üreticisi 26 Haziran'ı önümüzdeki ayın sonunda “ırkçı, şiddetli ve nefret dolu içeriğin bu platformlarda çoğalmasını önleyen daha katı politikalar mücadelesine katılmaya” yönelik olarak platformla harcamaya karar verdi. Verdiği sözü bir adım daha ileri götüren şirket, FAN'ı kullanmaya ara vereceklerini söyledi.


Lululemon, en azından Temmuz ayına kadar

Atletik giyim firması 26 Haziran'da kampanyaya katıldı ve Facebook ve Instagram'da ücretli reklamları durdurma sözü verdi. Şirket, “Bireyler olarak, liderler ve bir şirket olarak, hepimizin gerçekten kapsayıcı bir toplum yaratma sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz ve bu, markamızı ve sesimizi değişim için savunmak için kullanmayı da içeriyor” dedi.


Magnolia Pictures, en erken Temmuz ayı sonuna kadar

Hollywood stüdyosu 23 Haziran'da bu eyleme katıldı. Şirket, Twitter'da yaptığı açıklamada, “Facebook'ta anlamlı bir değişim ve onların nefret söyleminin yaygınlaştırılmasının sonunu arıyoruz” dedi.


Patagonya, en azından Temmuz ayına kadar

Giyim markası 21 Haziran'da bir Twitter paylaşımında, reklamlarını “sosyal medya devinden anlamlı eylemler için harekete geçenek kadar” ara vereceklerini söyledi.


Patreon, süresiz

Yaratıcı fikirleri ve girişimleri fonlama web sitesi, 29 Haziran'da Facebook ve Instagram'dan tüm reklamları derhal kaldıracağını söyledi. Şirket, yaptığı açıklamada boykotun “Facebook tarafından önemli işlemler yapılıncaya kadar” süreceğini söyledi.


Rakuten Viber, süresiz

Mesajlaşma yazılımı şirketi 25 Haziran'da, Facebook ile tüm iş ilişkisini keseceğini ve yakın zamanda satın aldığı GIF kütüphanesi Giphy dahil olmak üzere tüm özellikleri süresiz olarak kaldıracağını söyledi.


REI, Temmuz ayına kadar

Şirket, 19 Haziran'da yaptığı bir Twitter paylaşımında, çabaya katıldığında “kâr önce insanı ön plana koyanlara” öncelik verdiğini söyledi.


Starbucks, Temmuz ayına kadar

Starbucks, tüm büyük sosyal medya platformlarında reklam yayınlamayı durduracak. Şirket, 28 Haziran'daki açıklamasında “Çeşitliliğe ve kapsayıcı ortam için çevrimiçi topluluklar oluşturma faaliyetlerini reel kılabilmesi adına daha fazlasının yapılması gerektiğine inanıyoruz ve hem iş liderlerinin hem de politika yapıcıların gerçek değişimi etkilemek için bir araya gelmeleri gerektiğine inanıyoruz” dedi. "Stop Hate for Profit - Nefrete prim verme" kampanyasının bir parçası olmadığını da belirtelim. Şirket organik yayınlar yayınlamaya devam edecek.


The North Face, Temmuz ayına kadar

Giyim şirketi 19 Haziran'da bir Twitter paylaşımında, en azından Temmuz ayı sonuna kadar Facebook ve Instagram'da reklam yayınlamayı veya yayınlamayı durduracağını söyledi.


“Hepimiz kültürel bir acı anında yaşıyoruz. Normalin yeterince iyi olmadığına inanıyoruz ve hepimizin derhal olumlu bir değişiklik yapmamız gerekiyor ”dedi. The North Face'in küresel pazarlama başkan yardımcısı Steve Lesnard, Adweek'e verdiği röportajda söyledi.


Unilever, 2020'nin sonuna kadar

FMCG devi, ABD ve Facebook'taki Twitter harcamalarını bu yılın sonuna kadarkademeli olarak azaltma kararı aldı. Şirket, 26 Haziran'da yaptığı açıklamada, “Bu platformlarda reklam vermeye devam etmek, insanlara ve topluma değer katmayacaktır” dedi.


Upwork, Temmuz ayına kadar

"Bizlerde de sokaktayız!" diyerek işe alım şirketinin CEO'su Hayden Brown 19 Haziran'da tweet attı.


Verizon, Temmuz ayına kadar

Ünlü şirket CNBC'ye verdiği demeçte, 25 Haziran'da reklam dolarlarını Facebook ve Instagram'dan çekeceğini söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page