top of page
Ara

Google, Oracle finans yazılımından SAP'ye geçiyor

Java API'leri üzerindeki 10 yıllık mücadele artık resmen sona ermiş olsa da, Google ve Oracle diğer cephelerde hala rekabet halindeler

Google, Oracle finans yazılımından SAP'ye geçiyor

Google'ın son hamlesi, Larry Ellison'ın SAP'den Oracle bulut uygulamalarına geçen büyük müşterilerin sayısını vurgulamaya değindiği Oracle'da kesin bir sonuç elde edecek.


Google'ın ana şirketi Alphabet, dahili finansal operasyonlarını Oracle'dan SAP yazılımına taşıyor. İlk olarak CNBC tarafından bildirilen haber, Yüksek Mahkeme'nin Oracle ile Google arasında on yıl süren bir hukuk savaşında (Google'a zafer kazandıran) nihai kararı verdiği aynı gün geliyor.


Java API'leri üzerindeki 10 yıllık mücadele artık resmen sona ermiş olsa da, Google ve Oracle diğer cephelerde hala rekabet halindeler. Hem Google Cloud hem de Oracle, kurumsal müşterilere, özellikle de hibrit ve çoklu bulut hizmetlerine ihtiyaç duyanlara ve ayrıca şirket içi iş yüklerini buluta taşıyanlara hitap ederek bulut bilişim pazarındaki ilgili paylarını büyütmeye çalışıyor.


CNBC'nin de belirttiği gibi Oracle, veritabanı yazılımını Google Cloud için onaylama konusunda yaşadığı tereddütleri süreci uzatması ve negatif sonuçlanması üzerine Google'ın Oracle veritabanlarını bulutta barındırmak isteyen müşterilere sunmasını engelledi. Ancak geçen yıl Google Cloud, Oracle veritabanı için yalın donanım örneklerini hayata geçirmişti.


Google Sözcüsü José Castañeda, yaptığı açıklamada, "Google Cloud, Oracle'ın müşterilerinin Oracle veritabanı iş yüklerini Bare Metal Çözümümüz aracılığıyla Google Cloud üzerinde çalıştırmalarına etkin bir şekilde olanak sağlıyor" dedi. "Ancak bu, bir finansal yazılımın kurumsal müşterisi olarak finansal sistemlerimizi Oracle'dan SAP'ye geçirme kararımızdan tamamen ayrıdır."


Bu arada, Google'ın bu hamlesi, kurucu ortak ve CTO'su Larry Ellison'ın SAP'den Oracle bulut uygulama yazılımlarına geçen büyük müşterilerin sayısını vurgulamak için çok belirgin bir noktaya değindiği Oracle'da kesin bir sonuç elde edecek. Oracle'ın 3. çeyrek konferans görüşmesi sırasında Ellison, SAP ERP'den Fusion ERP'ye geçen düzinelerce şirket ve devlet kurumunu listeledi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page