top of page
Ara

Google, küresel medya iletişimini WPP ajansı Essence'e teslim etti

Teknoloji devi Google uzunca süredir Essence ile verimli çalışmaları sonrasında, aldığı karar ile küresel medya iletişimi çalışmalarını WPP ajansına teslim etti

Google, küresel medya iletişimini WPP ajansı Essence'e teslim etti

Google'ın milyarlarca dolarlık küresel medya hesabını WPP ajansına Essence teslim ettiği bildirildi. Bu, Coca-Cola'nın küresel madalyasını kazandıktan kısa bir süre sonra dünyanın en büyük holding şirketi için bir şans olarak geliyor. Google, on yılı aşkın bir süredir Essence'ın dijital ve programatik medya satın alma iş ortağı olarak faaliyetlerini sürdürüyordu.


Omnicom Media Group, Google'ın çevrimdışı medya yetkisi için görevdeki ajans idi. Anlaşma öncesi, offline tarafta Omnicom Media Group yüz milyonlarca dolar değerinde bir alanı yönetiyordu. Aynı zamanda, Omnicom Media Group işin çevrimdışı kısmını yönetmekteydi.


Google CMO'su Lorraine Twohill yaptığı açıklamada, "Tüm pazarlamacılar gibi biz de ajans ortaklarımızdaki atamaları düzenli olarak değerlendiriyoruz. Basında çıkan haberlere göre, Omnicom uzun yıllardır bizim için güçlü bir ortak oldu ve onlarla olan ilişkimizi diğer hizmetlerde sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.


Essence, küresel olarak Google'ın tüm işlerini %80'ini yönetiyordu. Bu anlaşma sonrası, Essence yaklaşık 2,5 milyar dolarlık bir bütçeyi yöneteceği tahmin ediliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page