top of page
Ara

Getir, Alman rakibi Gorillas'ı satın almaya çok yakın

Hızlı teslimat devi Getir, rakip firma Gorillas’ı komple hisse senedi anlaşmasıyla satın alacağını duyurmaya hazırlanıyor

Getir, Alman rakibi Gorillas'ı satın almaya çok yakın

Reuters'ın geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığı göre, satın alma teklifinin nakit ve hisse takası şeklinde gerçekleşeceğini belirten kaynaklar, nihai kararın henüz verilmediğini ve müzakerelerin sonuçlanması an meselesi.


Anlaşmanın böyle sonuçlanması sürpriz olmayabilir. Daha önce konuya yakın kaynaklar Gorillas’ın bazı rakipleriyle birleşme veya satış olasılıkları hakkında görüşmelerde bulunduğunu belirtmesi ardından

başlayan müzakere sürecinin ilk aşamasında, Gorillas’ın hissedarları Getir’de tek haneli hisse senedi ve 100 milyon dolar nakit alması hedefleniyorken, yeni anlaşmaya göre ise, Berlin merkezli girişimin yatırımcılarının herhangi bir ek para almayacağı ve Gorillas hisselerini Getir’e çevireceği yönünde bilgiler aktarıldı.


Öte yandan, en son geçtiğimiz yıl 3 milyar dolarlık bir değerlemeyle fonlanan Gorillas, yatırımcıların daralan sektöre karşı daha temkinli davranmasının ardından seçenekleri değerlendirmeye karar vermişti.


Pandeminin etkisi azalmasıyla birlikte, şirketler karlılığa geçişe daha fazla odaklanmaya başlarken, sektör de konsolide olma stratejisini benimsemiş görünüyor. Getir, 2021’in sonlarında İngiliz startup Weezy’yi bünyesine, Gorillas bu yılın başlarında Fransız Frichtti’yi satın almış ve Getir, geçtiğimiz ay Hollandalı rakibi Just Eat Takeaway ile de güçlerini birleştirdiğini açıklamıştı.


Berlin merkezli Gorillas, 2020’de kurulduktan sonra, teslimat hizmetlerinin popülaritesinde ciddi bir artış yaşanan pandemi döneminde büyük yatırımlar aldı. Ancak pandemi etkisi azalmasıyla birlikte şirket yakın zamanda küçülme kararı ile işten çıkarmalara ve faaliyet gösterdiği bazı pazarlardan çıkmak zorunda kalmıştı.


Gorillas CEO’su Kağan Sümer 2022 yılının başında yaptığı açıklamada, şirketi karlılığa döndürebilmek için yeni finansman arayışına girmeyi düşündüklerini açıklamıştı.


Beklendiği gibi bu satın alma gerçekleşirse, Mubadala Investment Co. ve Sequoia Capital tarafından desteklenen Getir’in İngiltere ve Almanya’nın da dahil olduğu Avrupa pazarında daha fazla söz sahibi olması olası.


Konuyla ilgili olarak henüz Getir ve Gorillas temsilcileri konu hakkında yorum yapmadı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page