top of page
Ara

Google, Daydream VR başlığını kullanımdan kaldırıyor

Google'ın mobil odaklı sanal gerçeklik platformu artık şirket tarafından resmi olarak desteklenmeyeceğini duyurdu

Google'ın mobil odaklı sanal gerçeklik platformu artık şirket tarafından resmi olarak desteklenmiyor. Şirket, artık Daydream yazılımını güncellemeyeceğini ve ayrıca Daydream View mobil başlığını da satmayacağını doğruladı.


Google bir süredir Daydream'i yavaşlattı. Geçen yıl şirketin I / O 2018 geliştiriciler konferansında veya donanım etkinliğinde Daydream'den hiç bahsedilmedi. Bir sözcü, "Umduğumuz geniş bir tüketici veya geliştirici benimseme olmadı ve Daydream View başlığının zaman içinde azaldığını gördük," dedi. Şirket sözcüsü, sistemin potansiyeline sahip olmasına rağmen, "akıllı telefon sanal gerçekliğinin uygulanabilir bir uzun vadeli çözüm olmasını engelleyen bazı açık sınırlamalar fark ettik" dedi. "En önemlisi, insanlardan telefonlarını kulaklığa takmalarını ve gün boyunca kullandıkları uygulamalara erişimlerini kaybetmelerini istemek büyük bir sürtüşmeye neden oluyor."


Google, 2016'da ilk Pixel telefonun yanı sıra Daydream View'u ve Samsung da dahil olmak üzere diğer birkaç telefon üreticisinin yanı sıra yıllar içinde buna destek ekledi. 2016'da ürün kullanıma sunulduktan sonra Google, sanal gerçeklik alanını hızla terk etti.


Google, Apple’ın ARKit’i duyurmasının ardından VR’den bir özet gösterdi ve AR platformu Tango’yu bir AR geliştirici platformu olan ARCore’a dönüştürdü. "Dijital ve fiziksel dünyalar arasında köprü oluşturmak için akıllı telefon kamerasını kullanan Google Lens, Haritalar'da AR yaya navigasyonu ve Arama'da AR gibi yararlı artırılmış gerçeklik deneyimlerine büyük yatırım yapıyor ve insanların gördükleri ve dünya hakkında öğrendikleriyle daha fazlasını yapmasına yardımcı oluyoruz Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, onların etrafında, ”dedi.


Facebook, özellikle Oculus Quest 2'nin yeni sürümüyle birlikte hala VR çabalarını sürdürdüğünden, Google artık Daydream ile bunun bir parçası değil.


Kaynak: Forbes

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page