top of page
Ara

Google’a göre Türkiye’de en çok merak edilen iki şey: Dolar kuru ve bayram tatili

Her yıl sonunda dünya çapında ve ülkeler bazında yükselen arama trendlerini paylaşan Google, yılın en çok merak edilenlerini açıkladı

Google’a göre Türkiye’de en çok merak edilen iki şey: Dolar kuru ve bayram tatili

Açıklanan verilere göre, bu yılın global temasının ‘yeni olanaklar’ olarak belirlendiği listede en çok aranan, tarayıcı tabanlı kelime tahmin oyunu ‘Wordle’ oldu.


Bu yıl bir ilk daha yaşandı. Dünya çapındaki ‘tarifler’ listesine giren ‘tuzlu kurabiye’, ‘irmik helvası’ ve ‘bulgur pilavı’ aramalarıyla Türkiye’ye ait tarifler dünyada en çok arananlar arasında yer aldı.


Türkiye’nin 2022 arama trendleri ise ‘aramalar’, ‘rüyada’, ‘isimler’, ‘yakınımda’, ‘kaybettiklerimiz’ ‘dizi/film’, ‘nasıl olunur’, ‘kim’, ‘nerede’, ‘nasıl’, ‘ben neden’ ve ‘kombin’ başlıklar öne çıkıyor.


Türkiye’nin son bir yıl içerisindeki gündeminde yer alan ana konular arasında ilk üç sırayı ‘Dolar / TL’, ‘Bayram tatili kaç gün’ ve ‘ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı)’ yer aldı.


‘Nasıl‘ kategorisi de yeni işler ve yeni arayışlar yer alıyor. Son dönemin en popüler alanlarından kripto ve dijital dünya da nasıl kategorisinde ‘NFT nasıl yapılır’ ve ‘Metaverse arsa nasıl alınır’ aramalar ön plana çıktı.


Kombin aramalarının da dikkat çektiği 2022 yılı; ‘Kar kombini’, ‘Bayram kombini’ ve ‘Sek erkek kombini’ aramalarıyla Google’ı bir stil danışmanı olarak konumlamış oldu.

Küresel çapta en 2022 yılının çok aratılan kelimeleri ise şöyle;

1.Wordle

2. India vs England

3. Ukraine

4. Queen Elizabeth

5. Ind vs SA

6. World Cup

7. India vs West Indies

8. iPhone 14

9. Jeffrey Dahmer

10. Indian Premier League


Haber kategorisi

1. Ukraine

2. Queen Elizabeth passing

3. Election Results

4. Powerball numbers

5. Monkeypox

Etiketler:

0 yorum
bottom of page