top of page
Ara

FinTech endüstrisi 2020'de ne kadar kazandı ve 2021'de uygulamalar için temel çıkarımlar

Tüm sektörlerde yüklemelerde artış görülürken, fintech uygulamaları 2020'de yüzde 51 ile yıllık en iyi büyümeyi kaydetti

FinTech endüstrisi 2020'de ne kadar kazandı ve 2021'de uygulamalar için temel çıkarımlar

2020 yılı fintech için patlayıcı bir yıldı. İnsanları fiziksel bir bankaya gitmekten alıkoyan, alternatif aramaya zorlayan karantinalar ve temassız ödeme seçeneklerine duyulan ihtiyaç arasında 2020, fintech uygulamaları için beklenmedik bir nimet oldu. Tüm sektörler yüklemelerde artış görürken, fintech uygulamaları, Adjust'ın 2021 Mobil Uygulama Trendleri Raporuna göre 2020'de yıllık en iyi büyümeyi yüzde 51 ile kaydetti. 2021'in ilk yarısı için yüklemeler bir artış kaydettikçe büyüme eğilimi devam ediyor yüzde 24 artış.


Hindistan'da hükümet, karantina aylarında çevrimiçi ve temassız ödemelerde keskin bir büyümenin ardından dijital ödemeleri geliştirmek, teşvik etmek ve hızlandırmak için önemli bir destek önerdi. Buna ek olarak, ülkedeki bankalar ve finans kurumları, teknolojinin geliştirilmesine yatırım yaparak veya uygulamaları doğrudan hizmet sağlayıcıları olarak kullanarak dijital faaliyetlerini ilerletmelerine yardımcı olacak teknoloji ve fintech şirketlerine bakıyor. Bir KPMG raporuna göre, ülkedeki fintech yatırımları 2,7 milyar dolara ulaştı ve 2020'yi Hindistan için fintech finansmanı için en iyi ikinci yıl olarak listeledi. Bu oranda, tahminler Hindistan'ın fintech şirketlerinin 2025 yılına kadar 150-160 milyar dolarlık bir değere ulaşma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.


İnsanlar temel günlük görevleri yerine getirmenin yeni yollarını bulmaya çalışırken, bu kazanımları tamamen gerekliliğe bağlamak kolaydır. Ancak araştırmamız, büyümenin büyük bir kısmının, kısmen Paytm, Razorpay ve Mobikwik gibi ticaret uygulamalarının devasa benimsenme oranlarından kaynaklandığını ortaya koyuyor. Tüketiciler, fintech uygulamalarının sağladığı esnekliği, bağlanabilirliği ve rahatlığı fark etmeye başlıyor.


Sonuç olarak, bu, 2020'de fintech oturumlarında 2019'a kıyasla yüzde 85'lik bir artışa yol açtı ve 2021'in ilk yarısında zaten yüzde 49 arttı. Oturumlar, en büyük haftaların Ekim başında (yüzde 22 üzerinde) olmak üzere 2020 boyunca istikrarlı bir şekilde büyüdü. ortalama) ve Kasım sonu (ortalamanın yüzde 24 üzerinde). Temmuz ayının ilk haftasında yüzde 15 artışla bir başka zirve daha gerçekleşti.


Fintech, kullanıcıları uzun süre meşgul tutmanın kodunu kırmış gibi görünüyor. Mobil uygulamalardaki büyüme ile daha fazla uygulama ortaya çıkacak ve kullanıcıların dikkati için rekabet edecek. Rekabetçi olmak için geliştiricilerin akıllı, veri odaklı olması ve kullanıcı deneyimine (UX) odaklanması gerekir.


Diğer uygulamalar, verilere yakından bakarak fintech'in 2020 büyümesinden çok şey öğrenebilir.


Fintech kullanıcıları sadakati yüksek

Fintech uygulamaları, en yüksek geri dönen kullanıcı miktarıyla elde tutma oranlarının en üstünde yer alıyor: 7. günde yüzde 18 ve 30. günde yüzde 12. Ortalama bir kullanıcıda şu anda yüklü 2,5 finans uygulaması var. Oyun kullanıcılarının aksine, fintech müşterileri sürekli olarak bir sonraki en iyi şeyin peşinde değildir. Beğendikleri bir uygulama bulduklarında, ona sadık kalacaklar.


Bir fintech uygulamasının elde tutma oranını artırmak için, kullanıcıların uygulama içinde nasıl davrandıklarını, ne zaman geri döndüklerini ve nedenini anlamak iyi olacaktır. Uygulama pazarlamacıları, bu elde tutma oranlarını derinlemesine inceleyerek, işe alım sorunlarını giderebilir, kullanıcıları meşgul etmek için yeterli içerik olup olmadığını tespit edebilir ve tanıtım tekliflerinin veya özel tekliflerin başarısını test edebilir.


Fintech dikeyinde, uygulamanın işlevine ve benzersiz satış teklifine (USP) dikkat etmek çok önemlidir. Bir bankacılık uygulaması, kullanıcıları çekmek için bir ödeme veya ticaret uygulamasından çok farklı bir yaklaşım benimseyecektir. Alt sektörler içindeki ince farklar daha sonra etkileyici sonuçlar elde etmek için daha fazla sermayeye dönüştürülebilir. Doğru kullanıcıları hedefleyen şirketler, uygulamalarının elde tutma oranlarını artırmak isteyen uygulama pazarlamacıları için temel ayrıntılar olan sadakat ve yaşam boyu değere (LTV) güvenebilecek.


Fintech'in nüansları

Bir sektörün nüanslarını anlamak, içinde bir uygulamayı başarılı bir şekilde pazarlamanın anahtarıdır. Fintech hakkında düşünürken, kullanıcıların uygulamayı nasıl kullanacağını anlamak önemlidir. Örneğin, bir neo-banka, bir kullanıcının uygulamayı bir sosyal medya uygulamasının beklediği şekilde günde birkaç kez kontrol etmesini beklemeyebilir ve elde tutma ve katılım oranlarına bakarken bunu akılda tutmak önemlidir. Bir ticaret uygulaması, kullanıcıların portföylerinin nasıl performans gösterdiğini görmek veya ticaret yapmak için daha sık check-in yapmasını bekleyebilir.


Fintech için Kullanıcı Edinme fırsatları

Kullanıcı edinme (UA) pazarlamacıları, etkileşimde kalma, elde tutma ve uygulama içinde harcama yapma olasılığı yüksek olan doğru kullanıcıları bulma yaklaşımlarını sürekli olarak mükemmelleştirmeye çalışıyor.


Ücretli yüklemelerin genel olarak en yüksek payı, her organik yükleme için 0,45 ücretli yüklemenin olduğu 2020'nin 1. ve 3. çeyreğinde gerçekleşti. Rakamlar yıl boyunca nispeten tutarlıydı, ancak 2. çeyrekte 0.39'a hafif bir düşüşle. Fintech, bankacılıktan biraz daha yüksek, sırasıyla 0,1'den 0,13'e ve 0,08'den 0,2'ye değişen ödeme ile nispeten düşük bir ücretli yükleme payına sahiptir.


Genel olarak, 4. çeyrek, yükleme başına ortalama 1,88 ABD doları ile kullanıcı edinmek için en pahalı çeyrek oldu. Ancak Fintech, ilk çeyrekte en pahalı dönemini 1,57 dolarla yaşadı ve ikinci çeyrekte 0,53 dolara kadar düştü.


Rapor ayrıca, uygulama başına ortalama ortak sayısının tüm sektörler için yaklaşık beşte olduğunu ve 2020'nin 4. çeyreğinde altıya çıktığını gösteriyor. Medyan fintech uygulaması, yalnızca üç ortakla çalışıyor ve bu, fintech dikeyinin sayıyı çeşitlendirmesi için bir fırsat olduğunu gösteriyor. yeni bir potansiyel kullanıcı havuzu bulmak için birlikte çalıştığı ortakların sayısı.


Ek olarak, uygulamanın risk profiline bağlı olarak, edinilen kullanıcıların LTV'lerinin yatırımlardan geri dönmeye başlaması beklenirken farklı tutarlar atılabilir. Pazarlamacılar, uygulama yüklemesi başına etkin maliyeti (eCPI) izleyerek, bir kullanıcının kârlı hale gelmesinin ne kadar süreceğini tahmin edebilir ve yatırım miktarını ve kaynakları nereye tahsis edeceklerini bulabilir. Bu, tüm sektörler için geçerlidir, ancak yerleşik para kazanma modelleri ve sadık kullanıcıları ile fintech uygulamaları daha fazla riski tolere edebilir.


2021'de iOS 14'ün ve uygulama izleme şeffaflığının (ATT) uygulanmasıyla birlikte, pazarlamacıların ve hatta fintech uygulamalarının kampanyalarını yeniden kalibre etmesi gerekiyor. A/B testinin önemi ve son derece kişiselleştirilmiş kampanyaları, otomasyonu ve gerçek zamanlı ölçümü içeren çok yönlü bir strateji oluşturmak için derin kullanıcı anlayışı, her zamankinden daha kritik.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page