top of page
Ara

Elon Musk, Tesla'nın Model S Plaid Plus'ı iptal ettiğini söyledi

Tesla CEO'su Elon Musk Pazar günü yaptığı açıklamada, şirketin yeni Model S Plaid arabası Plaid Plus'ın premium versiyonunu çıkarmayacağını duyurdu

Elon Musk, Tesla'nın Model S Plaid Plus'ı iptal ettiğini söyledi

Tesla CEO'su Elon Musk Pazar günü yaptığı açıklamada, şirketin yeni Model S Plaid arabası Plaid Plus'ın premium versiyonunu çıkarmayacağını duyurdu.


Musk bir attığı tweet'te "Plaid+ iptal edildi. Gerek yok, çünkü Plaid çok iyi" dedi ve ekledi: "2 saniyenin altında 0'dan 60mph'ye ulaşıyor. Şimdiye kadar yapılmış en hızlı üretim otomobili."

Model S Plaid, Musk'ın "bir hafta daha ince ayar" gerektiğini söylemesinden yedi gün sonra ertelenen bu hafta resmi olarak sevkıyatına başlıyor. Tesla'nın web sitesine göre, maksimum 200 mil hıza ve tahmini 390 mil menzile sahip.

Araç, Tesla'nın web sitesinde 113.000 Dolar için listeleniyor - bu yazı yazılırken hala Model S Plaid Plus'ı 143.000 Dolar için "Plaid+ 2022'nin ortalarında mevcut" notuyla gösteriyor, ancak aslında sipariş verme seçeneği mevcut değil. CNET'e göre, Tesla'nın sipariş verme seçeneğini sessizce devre dışı bıraktığı Mayıs ayında müşteriler Plaid Plus'ı ön sipariş vermeyi bıraktı. Artı, müşterilere 850 KM menzil sunacaktı.

Tesla ayrıca birçok otomobil üreticisini etkileyen küresel yarı iletken çip sıkıntısı ile mücadele ediyor. Musk, Nisan ayında şirketin kazanç çağrısı sırasında kıtlığın şirket için "çılgın zorluklara" neden olduğunu söyledi ve Mayıs sonunda Tesla'nın araçlarının fiyatını yükseltmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page