top of page
Ara

Coca-Cola, sınırlı sayıda kağıt şişe prototipini test edecek

Coca-Cola Company, bu yıl 2.000 adetle sınırlı sayıda bir kağıt şişe prototipini deneyeceğini duyurdu

Coca-Cola, sınırlı sayıda kağıt şişe prototipini test edecek

Coca-Cola Company, bu yıl 2.000 adetle sınırlı sayıda bir kağıt şişe prototipini deneyeceğini duyurdu. Bitki bazlı içecek AdeZ'in test sürüm satışları, e-market perakendecisi Kifli.hu aracılığıyla Macaristan'da gerçekleştirilecek.


İçecekleri kağıt kaplarda satmak, 1915'te kağıt şişe olarak adlandırılan süt kutusu kadar eskidir. Ancak, tüm içecekler için uygun değildir ve kesinlikle biraz daha sağlam bir şeye ihtiyaç duyan gazlı içecekler için uygun değildir. Bununla birlikte, kağıt bir şişe çevre açısından çok çekicidir, çünkü kağıt biyolojik olarak parçalanabilir ve geri dönüşümü nispeten kolaydır.


2020 yılında, Coca-Cola'nın Brüksel'deki Ar-Ge bölümü, Danimarkalı yeni kurulan Paper Bottle Company (Paboco) ile birlikte biyo kaplı sert kağıt kapak için de kullanılan plastik esaslı materyalden oluşan bir şişe ortaya çıkardı. Şirket kısa sürede, Carlsberg, L'Oréal, The Absolut Company devlerle de işbirliğine gitmişti.


Coca-Cola, şirket prototip şişenin performansını, dayanıklılığını ve içeriğini koruma yeteneğini değerlendirirken şişenin hala geliştirilmekte olduğunu vurguluyor. Bununla birlikte, Coca-Cola gerçek dünyada nasıl performans gösterdiğini belirlemek ve insanların yeni paketlemenin satın alma davranışlarına etkisini ölçmek için tüketici testlerine devam etmek istiyor.


Nihai hedef, sıvılara, karbondioksite ve oksijene dayanabilen içecekler ve diğer ürünler için yüzde 100 geri dönüştürülebilir bir şişe üretmek. İdeal olarak, şişe tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılır ve kendisi kağıt olarak geri dönüştürülebilir.


Coca ‑ Cola Europe teknik tedarik zinciri ve yenilik direktörü Daniela Zahariea, "Bugün duyurduğumuz deneme, bir kağıt şişe geliştirme arayışımızda bizim için bir kilometre taşıdır" diyor.

"İnsanlar, Coca ‑ Cola'nın yeni, yenilikçi ve sürdürülebilir ambalaj türleri geliştirmesini ve pazara sunmasını bekliyor. Bu nedenle, Paboco gibi uzmanlarla iş birliği yapıyor, açık bir şekilde deneyler yapıyor ve bu pazardaki ilk denemeyi yürütüyoruz."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page