top of page
Ara

Citroen, marka geçmişinden ilham aldığı yeni logosunu ve konseptini tanıttı

Citroen, 1919 orijinalinin yeniden yorumlanması olan yeni marka kimliğini ve logosunu tanıttı

Citroen, marka geçmişinden ilham aldığı yeni logosunu ve konseptini tanıttı

Citroen, 1919 orijinalinin yeniden yorumlanması olan yeni marka kimliğini ve logosunu tanıttı. Çift şerit amblemli oval, 2023'ün ortalarından itibaren gelecekteki üretim modellerine girmeden önce, ay sonundan önce yeni bir konseptle piyasaya sürülecek.

İlginç bir şekilde, marka ilk olarak 2019'da fütürist otomobili Citroen 19_19 Konsepti'nde yer vermişti.


Bu, Citroen'in 103 yıllık tarihinde onuncu, son 13 yılda ise üçüncü logo revizyonu. İmza niteliğindeki çift şerit korunurken, oval dış şekil önceki yorumlardan ayrılarak köklerine dönüyor. Bu tasarım, 1919'da kurucu André Citroën tarafından zikzak şeklindeki logoyu anımsatıyor. Yeni logo, taze ve basitleştirilmiş bir renk paleti ve Citroen yazısı için modern bir yazı tipi ile birleştirilmiş.


Uzun yıllar boyunca Citroen modellerinin büyük çoğunluğu çift şeritli logonun uzantısı olarak çift krom ızgaraya yer veriliyorken yeni oval şekille, bu imza stili ipucu değişebilir, ancak yeni logonun mevcut seriye dahil edilip edilmeyeceği veya yeni nesil Citroen C3 gibi yepyeni modeller için ayrılıp ayrılmayacağı henüz belli değil.


Citroen, yeni amblemin, oldukça yeni olmasına rağmen tasarım dilinde yaklaşmakta olan bir evrime işaret eden "görsel olarak öne çıkan amblemin tüm Citroën modellerinin hemen tanınan bir imza unsuru haline geleceği ürün tasarım dilinde yeni bir yön başlatacağını" söyledi.


Eylül ayı bitmek üzere, Citroen'in yeni konsept otomobilinin önümüzdeki birkaç gün içinde tam zamanında, Ekim ayındaki 2022 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor. Aynı zamanda Citroen'in güncellenmiş marka kimliği tüm dijital kanallarda, bayilerde ve kurumsal ortamlarda kademeli olarak yayına alınmaya başlandı.


Citroen, marka geçmişinden ilham aldığı yeni logosunu ve konseptini tanıttı


Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page