top of page
Ara

ByteDance, TikTok'un halka arz için son tarih yaklaşırken ABD anlaşmasını kazanmayı planlıyor

ByteDance, ABD hükümeti tarafından önerilen anlaşmanın onaylanması durumunda TikTok Global'in ABD'de halka arzını planladığını söyledi

Konuya aşina kişiler Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin'in ByteDance şirketinin ABD hükümeti tarafından önerilen anlaşmanın onaylanması durumunda popüler kısa video uygulamasına sahip olacak yeni şirket olan TikTok Global'in ABD'de halka arzını planladığını söyledi.


ByteDance, Beyaz Saray'la ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdit ettiği TikTok yasağını kaldıracak bir anlaşma imzalamak için yarışıyor.


Trump, geçen ay ByteDance'e, uygulamayı kullanan 100 milyon kadar Amerikalının kişisel verilerinin Çin'in Komünist Parti hükümetine aktarılabileceğine dair ABD endişelerinin ortasında TikTok'u elden çıkarma emri verdi.


Çarşamba günü, ByteDance'ın TikTok'un çoğunluk hissesini elinde tutmasına karşı olduğunu yineledi.


Kaynaklardan biri, Beyaz Saray ve ByteDance'in bir anlaşmanın bazı yönlerine ilişkin bir ön protokol üzerinde anlaştığını, ancak Trump'ın henüz onaylamadığını söyledi. Kaynak, ByteDance'ın en iyi ABD yatırımcıları, Oracle Corp ve potansiyel olarak Walmart Inc'in TikTok'un ABD operasyonlarında en az %60 hisseye sahip olacağını söyledi.


Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows, durumun hala akışkan olduğunu söyledi.


Meadows gazetecilere verdiği demeçte, "Başkanın bu noktada dikkate almasının veya reddetmesinin istendiği kesin bir öneri yok" dedi.


Kaynak, TikTok Global adlı yeni şirketin Amerikan direktörlerinin çoğunluğuna, bir ABD baş yöneticisine ve yönetim kurulunda bir güvenlik uzmanına sahip olacağını da sözlerine ekledi. Kaynağa göre, Oracle sonunda şirkette %20 hisseye sahip olmayı kabul etti. Kaynak, Walmart'ın bir hisseyi satın almak için başarılı bir şekilde pazarlık etmesi durumunda CEO'su Doug McMillon'un TikTok Global'in yönetim kurulunda yer alacağını söyledi.


Trump, yönetiminin Perşembe günü Walmart ve Oracle ile görüştüğünü ancak bir anlaşmayla ilgili "pek bir şeyin değişmediğini" söyledi.


Ayrıntı vermeden, "Sanırım Microsoft hala işin içinde." Microsoft, Pazar günü TikTok teklifinin reddedildiğini söyledi. Microsoft, şimdilik sessizliğini koruyor.


Trump, "Yakında bir karar vereceğiz" dedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page