top of page
Ara

Büyük servetin varisi Milyarder Benjamin De Rothschild 57 yaşında öldü

Edmond de Rothschild bankacılık mirasının varisi Benjamin de Rothschild, grubun Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre kalp krizi geçirdikten sonra 57 yaşında öldü

Büyük servetin varisi Milyarder Benjamin De Rothschild 57 yaşında öldü

Edmond de Rothschild Holding SA, Benjamin'i “finans, hız, yelken ve otomobiller konusunda tutkulu, vizyon sahibi bir girişimci” olarak tanımladı.


Avrupa'nın en ünlü bankacılık ailelerinden birinin üyesi olan Benjamin de Rothschild, aile bankasının özel servet yönetiminde uzmanlaşmış bir şubesini miras aldı. 1953 yılında Edmon Adolphe de Rothschild tarafından kurulan Edmond de Rothschild grubu, 190 milyar dolardan fazla varlığı yönetmekte ve 32 küresel lokasyonda 2.600 kişiyi istihdam etmektedir. Grubun genel merkezi İsviçre'nin Cenevre kentindedir.


Forbes, aslanın servetindeki payını Edmond de Rothschild Holding SA'ya sahip olmasıyla birlikte Benjamin de Rothschild'in öldüğü sırada 1,4 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor.


Rothschild tarihi

Benjamin de Rothschild, Rothschild ailesinin Fransız şubesinin kurucusu James de Rothschild'in soyundan ve 1800'lerin başlarında kurucu babası Mayer Amschel Mayer Amschel tarafından Avrupa'ya gönderilen beş kardeşten biriydi.


Nial Ferguson’un iki ciltlik tarihi The House of Rothschild, James de Rothschild'i klanın yetenekli ve çoğu zaman inatçı en genç üyesi olarak sunar. Ferguson'a göre, Napolyon savaşlarından sonraki çalkantılı yıllarda Paris ofisini yönetti ve aile şirketini Londra'dan yöneten ve ailenin başarısının ve itibarının çoğunun üzerine inşa edildiği kötü şöhretli Nathan Rothschild'e ayak uydurdu. James de Rothschild, 1836'da öldüğünde ailenin reisi olarak Nathan'ın doğal halefiydi.


Ancak, James de Rothschild'in torunu Edmond Adolphe de Rothschild'in bugün Edmond de Rothschild olarak bildiğimiz bankanın şubesini oluşturması 1953 yılına kadar değildi.


Bankanın bu şubesi, 1810'da Nathan Rothschild tarafından kurulan ve yıllar içinde uluslararası tahvil piyasası için kural kitabını yazmadaki rolü ile tanınan (şimdi) Paris-Londra merkezli daha ünlü Rothschild & Co'dan çok farklı. Birinci Dünya Savaşı'ndan önce. Ailenin Birleşik Krallık şubesi bankacılıkta aktif olmaya devam ediyor ve eski başkanı Evelyn de Rothschild, bankacılık ve finans hizmetleri için 1989 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalyelik unvanını aldı.


Modern biçimleriyle İngiliz ve İsviçre / Fransız şubeleri arasındaki ilişki her zaman uyumlu olmamıştır. 2018'de, aile adıyla ilgili bir anlaşmazlıkta kafa kafaya gittikten sonra, iki silah, 2015'te Benjamin de Rothschild'in Rothschild ismini aşırı kullanmasından kaynaklanan yasal işlemin ardından, ilgili markalarının kullanımı konusunda bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı. özel Bankacılık. Rothschild & Co ve Edmond de Rothschild, "bankacılık sektöründeki aile adını korumak için" yerleşimlerini açıklayan bir açıklama yaptı. İki şube, tüm çapraz hissedarlıkları çözeceklerini duyurdu ve "hiçbir grubun gelecekte hiçbir şekilde Rothschild adını tek başına kullanamayacağını" ilan etti.


Edmond de Rothschild 2015'ten beri Benjamin'in karısı Ariane de Rothschild tarafından yönetiliyor - kurucu Mayer Amschel'in son vasiyetinden keskin bir kopuş ve 1812'de Rothschild işinin erkek varisler arasında geçmesi gerektiğini ve “benim sadece oğullar. "

0 yorum
bottom of page