top of page
Ara

BMW, otomobil segmentinde üçüncü çeyrek nakit akışı beklentilerin üzerinde

Şirket piyasaların toparlanması ile Alman otomobil üreticisinin üçüncü çeyrekte otomotiv segmentinde beklenenden daha yüksek nakit akışı sağlamasına yardımcı olduğunu söyledi

BMW, otomobil segmentinde üçüncü çeyrek nakit akışı beklentilerin üzerinde

BMW 19 Ekim Pazartesi günü yaptığı açıklamada, piyasaların toparlanmasının Alman otomobil üreticisinin üçüncü çeyrekte otomotiv segmentinde beklenenden daha yüksek nakit akışı sağlamasına yardımcı olduğunu söyledi.


Otomobil üreticisi Pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, üçüncü çeyrekte 714 milyon Euro (840,16 milyon ABD $) olan serbest nakit akışı tutarının üçüncü çeyrekte 3.07 milyar Euro (3.61 milyar ABD $) olduğunu söyledi.


BMW, şirketin 4 Kasım'da planlanan üç aylık kazançlarından önce yayınlanan bir ön kazanç bülteninde, "Bu, özellikle birkaç pazardaki daha hızlı toparlanmadan kaynaklanıyordu, bu da daha yüksek satış büyümesine yol açtı," dedi.


İşletme sermayesinin optimizasyonu ve sabit maliyetlerin ve sermaye harcamalarının azaltılması, kazançları artırmaya yardımcı olmuştu, ancak bireysel segmentler ve çok markalı otomobil üretim grubu için kazanç tahminleri değişmeden sabit kaldı.


BMW, "Koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik bozulma, tahminleri önemli ölçüde bozmaya devam ediyor ve bu nedenle doğru bir görünüm sağlamada önemli belirsizliğe yol açıyor" dedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page