top of page
Ara

BMW ilk M3 Touring Wagon'unu tanıttı

BMW'den bir yarış arabasının kalbine sahip, aile dostu bir araç hamlesinin marka değerine etkileri şimdiden merak konusu

Şirket, birinci sınıf orta sınıf sınıftaki model yelpazesini, Münih yakınlarındaki Garching'deki geliştirme merkezinin yakınında gezerken görülebilecek beş kapılı yüksek performanslı bir otomobil prototipiyle ilk kez genişlettiğini doğruladı - yarış pisti testleri Nürburgring'in Nordschleife'ı takip edecek.


Yüksek performanslı bir spor otomobilde ekstra geniş ve oldukça değişken bir bagaj bölmesine ne dersiniz? Şu anda hala retorik bir soru olan şey, yakında somut bir teklif haline gelecektir.


Tamamen yeni BMW M3 Sedan'ın dünya prömiyerinden birkaç hafta önce, premium orta sınıf BMW M otomobiller yelpazesinde benzersiz model çeşitliliğinin artan işaretleri görülüyor. Tamamen yeni BMW M4 Coupe ile birlikte, yeni BMW M3 Sedan Eylül 2020'de dünya prömiyerini kutlayacak. BMW M4 Cabrio'nun yeni versiyonunun gelecek yıl takip edeceği de bir sır değil. Bununla birlikte, dikkatli gözlemciler yakında yeni bir yüksek performanslı otomobilin prototipine bir göz atabilecekler.


BMW M GmbH'nin evi olan Münih yakınlarındaki Garching'de, yeni bir hayalin gerçekleşmesi için çalışmalar yürütülüyor: BMW M GmbH tarihinde ilk kez, model yelpazesi bir BMW M3 Touring ile tamamlanacak. .


M'ye özgü performans, kullanılabilir alandaki artış ve bir Touring modelinin akıllı işlevselliği ile birleştirildi - bu daha önce yalnızca BMW M5 için ayrılmıştı. Hem 1992'de ikinci neslinde hem de 2007'de dördüncü neslinde, yüksek performanslı iş sedanına bir Touring eşlik etti. Bu, hem M topluluğu hem de BMW M GmbH'deki geliştiriciler bu otomobil konseptini BMW M3'e aktarma fikrinden ilk kez etkilenmiyor. Tam olarak 20 yıl önce, BMW M3'ün üçüncü nesline dayanan ilgili bir prototip piyasaya sürüldü. Daha sonra, yüksek performanslı spor otomobillerin yüksek esneklik ve belirli gövde özellikleriyle kusursuz entegrasyonunun BMW M3 üretim sürecine dahil edilebileceğini kanıtlama amacı gerçekleştirildi. BMW M3'ün altıncı neslinde, yalnızca teorik değerlendirmeler ve ürün-teknik test serisiyle sona ermeyecek.


Kaputun altındaki 6 silindirli M TwinPower turbo motor ayarlandı. 5 kapı ve oldukça değişken bir bagaj bölmesi, bu modelin hayranlarının uzun zamandır beklediği şeydir. Dördüncü model varyantı olan BMW M3 Touring, yarış odaklı performansın ve günlük uygunluğun M'ye özgü etkileşimini en uç noktaya taşımak isteyen herkesin umutlarını yerine getiriyor. Daha önce hiç bu kadar yüksek sürüş keyfi ve hassasiyet sunan birinci sınıf orta sınıf bir station otomobili olmamıştı. Safkan bir spor otomobilde daha işlevsel bir kullanım da yoktu.


Motor ve performans hakkında daha fazla spekülasyon oldukça memnuniyetle karşılanmaktadır. Ancak geniş akslar, dikkat çekici derecede büyük ön hava girişleri ve arkadaki dört egzoz borusu, ikonik M DNA'nın otomobilin yeni gövde tasarımına rağmen tamamen algılanabilir olacağına dair hiçbir şüphe bırakmıyor.


İlk BMW M3 Touring, yakl. iki yıllık seri geliştirme süreci. Diğer BMW M yüksek performanslı spor otomobillerde olduğu gibi, aşağıdakiler de BMW M3 Touring için geçerlidir: Prototipe kamuya açık yollarda test sürüşleri için izin verildiğinde, bu, serinin olgunluğuna doğru belirleyici adım anlamına gelir. alınmıştır. Sadece orada değil, yakında düzenli olarak görülecek. Diğer tüm BMW M modellerinde olduğu gibi, BMW M3 Touring için yoğun test ve ayarlama süreci Nürburgring'in Nordschleife'sinde gerçekleştirilecek, çünkü ilk BMW M3 Touring her şeyden önce ve en önemlisi bir BMW M3.


BMW'nin bu hamlesi, şirketin marka değerine ne tür bir katma değer sağladığını zaman gösterecek. Şirket şu an, BrandZ 2020 marka sıralamasında, 20.514 Milyar Dolar değeriyle 61. sırada yer alıyor.


BMW hakkında

BMW, en iyi gelişmiş tasarımı ve teknolojisi ile tanınan asırlık bir premium otomobil üreticisidir. BMW'ler dünya çapında satılır ve güvenilir, yüksek kalite ve birinci sınıf bir sürüş deneyimi sunuyor olarak algılanır. Sürücü üzerindeki vurgu, BMW'yi diğer üst düzey Alman otomobil üreticilerinden ayırmaya yardımcı olan şeydir ve markanın vaadi uzun zamandır "Freude am Fahren" ve İngilizce "Tam sürüş keyfi" ve son zamanlarda "Nihai sürüş makinesi" olmuştur. BMW'ler sürüşü eğlenceli olarak görülüyor ve motorları benzersiz bir ses çıkarıyor.


BMW, 2015 yılında sektördeki diğer pek çok kişiyi etkileyen “Dieselgate” emisyon skandalı nedeniyle herhangi bir haksızlık yapmakla suçlanmazken, elektrikli ve plug-in hibrit araçlarda lider konuma gelmeye başladı. Alt markası iBMW tamamen elektrikli otomobillere odaklanmış ve i8 spor coupe ve kompakt i3'ün yanı sıra neredeyse tüm vücut tiplerini kapsayan bir dizi hibrit modeli piyasaya sürdü.


BMW ailesindeki diğer otomobil markaları arasında MINI ve Rolls Royce bulunur ve şirket ayrıca BMW Motorrad, BMW Motorsports ve DriveNow ve ParkNow paylaşım hizmetlerinin sahibidir. BMW, Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir ancak çoğunluk Quandt ailesine aittir. BMW, 2016 yılında yüzüncü yılını kutladı ve en karlı Alman otomobil üreticilerinden biridir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page