top of page
Ara

Apple, iOS 15 ile kullanıcı gizliliğini arttırmaya devam ediyor

Apple Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu yıl içinde piyasaya sürülecek yeni iOS sürümünde gizliliği artırdığını ve özellikleri genişletecek

Apple, iOS 15 ile kullanıcı gizliliğini arttırmaya devam ediyor

Silikon Vadisi teknolojisi devi, şirket App Store üzerindeki sıkı kontrolü nedeniyle ateş altında kalsa bile, cihazlarının güvenliği, gizliliği ve birlikte çalışabilirliğine yönelik iyileştirmeler sunarak yıllık geliştirici konferansını başlattı.


Apple CEO'su Tim Cook, Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı açılış sunumu sırasında, "Bu inanılmaz yazılımın tümü, bu sonbaharda tüm kullanıcılarımıza sunulacak" dedi.

"Bu yeni sürümler ve ürünlerimizi nasıl daha güçlü ve daha yetenekli hale getirecekleri için çok heyecanlıyım."

İPhone işletim yazılımının iOS 15 olarak adlandırılan bir sonraki sürümü, uygulamaların akıllı telefon kameralarına veya mikrofonlarına nasıl eriştiğine ve ayrıca konum veya kişiler gibi verilere nasıl eriştiğine ilişkin genel bakışlar da dahil olmak üzere gelişmiş gizlilik özelliklerine sahip olacak.


Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, "Harika özellikler ve gizlilik arasında bir tercih yapmanız gerektiğini düşünmüyoruz" dedi.


Apple, mobil işletim sisteminin mevcut sürümüne "izleme" ile ilgili bildirimler ekleyerek, Facebook gibi uygulama üreticilerinin ücretsiz çevrimiçi içeriği destekleyen reklamların hedeflenmesini baltalayacağını iddia etti.


Güncelleme, Apple'ın ekosistemindeki uygulamaları kontrolü konusunda çeşitli cephelerde meydan okumasıyla birlikte geliyor.


Fortnite yapımcısı Epic Games, Apple'ı iPhone'lara veya iPad'lere açılan tek ağ geçidi olarak hizmet veren App Store'u ile tekel gücüne sahip olmakla suçladı.


Apple, Epic'in iPhone üreticisi ile üzerinde anlaşmaya varılan gelir paylaşımından kaçınmasının ardından geçen yıl Fortnite'ı App Store'dan başlattı.


Avrupa Birliği, İsveç merkezli Spotify ve California grubunun kendi Apple Music'i lehine kurallar koyduğunu iddia eden diğerlerinin şikayetine dayanarak Apple'ı müzik akışı rakiplerini haksız yere sıkıştırmakla resmen suçladı.


Apple'ı rakip olarak nitelendiren Facebook şefi Mark Zuckerberg, Pazartesi günü, yaratıcıların 2023 yılına kadar önde gelen sosyal ağda ücretli veya abonelik etkinliklerine ev sahipliği yapmak için hiçbir şey ödemeye devam etmeyeceklerini açıkladı.


Zuckerberg, Facebook sayfasındaki bir gönderide, "Ve bir gelir payı getirdiğimizde, Apple ve diğerlerinin aldığı yüzde 30'dan daha az olacak" dedi.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page