top of page
Ara

Anadolu Efes: 'Dayanışma Birlikte Güzel'

Anadolu Efes 1 milyon TL’lik kaynak ile COVID-19‘dan etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışanlarının yanında olmak için "Dayanışma Birlikte Güzel” hareketini başlattı.

Ahbap Derneği ile ihtiyaç sahiplerine yardımcı olan ünlü sanatçı Haluk Levent, bu kez korona virüsünden etkilenen eğlence sektörü çalışanları ve ailelerinin mağduriyetini azaltmak amacıyla Anadolu Efes'le ortak bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

COVID-19‘dan olumsuz yönde etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışanlarının yanında olmak için Anadolu Efes “Dayanışma Birlikte Güzel” diyerek başvuruları almaya başlayan şirket ve Ahbap, yeme içme ve eğlence sektöründe binlerce işletme, COVID-19 tedbirleri kapsamında kepenk kapatmak zorunda kaldığını ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaktan dolayı oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

'Yıllardır bu sektöre emek veren garson, komi, aşçı, barmen gibi binlerce çalışanın bu zorlu döneminde yanında olmak için Anadolu Efes ve Ahbap olarak harekete geçtik. Etkilenen sektör çalışanlarına temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bu zorlu dönemde destek olmayı umuyoruz. 

Sanatçı şahsi sosyal medya hesabından böyle duyurmuştu:

Kimler Başvurabilir?


Başvurular için COVID-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile geçici süre ile kapatılan yeme içme ve eğlence mekanlarında çalışmış olma şartı aranıyor. COVID-19 krizi nedeniyle işini kaybetmiş, ücretsiz izne çıkarılmış, maaşını eksik ya da hiç alamayan tüm sektör çalışanları başvuruda bulunabileceği belirtilirken, mevcut kaynakların en doğru kişilere ulaşması konusunda gerekli değerlendirmeler Anadolu Efes tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak Ahbap tarafından yapılacağı belirtildi.


Ayrıca, projeye destek olmayan gönüllüler başvurularını buradan yapabileceklerini belirtelim.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page