top of page
Ara

AMD, 25 yıllık kurumsal sorumluluk faaliyet raporunu yayınladı

AMD bugün, şirketin kurumsal sorumluluk girişimlerinin şeffaf bir görünümünü sunan 25. yıllık kurumsal vatandaşlık raporunu duyurdu.

Bu yılki faaliyet raporunda, AMD ve teknolojilerinin sürdürülebilir teknolojik ve bilimsel ilerlemeyi, çevre ve tedarik zinciri sorumluluğunu, iş yerine dahil olmayı ve aidiyeti ve topluluk desteğini nasıl ele aldığını vurguluyor.


AMD'nin uluslararası hükümet işleri ve kurumsal sorumluluktan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Susan Moore, "Yarı iletkenlerin dünyamızın karşı karşıya olduğu karmaşık sorunların çoğunu çözmeye yardımcı olmada rolünü kabul ederek yirmi beş yıllık sürdürülebilirlik raporlamasını tamamladık" dedi. “Çalışanlarımızın, topluluklarımızın ve müşterilerimizin esnekliğiyle desteklenen bu değişen dünyada ilerledikçe AMD, birlikte daha başarılı olmamıza yardımcı olan yüksek performanslı teknolojiyi sorumlu bir şekilde sunmaya odaklanmış durumda.”


Amaca uygun teknoloji

AMD, daha iyi ve daha sürdürülebilir bir dünya sağlamak için yüksek performanslı teknolojisini geliştirmeye ve uygulamaya kararlıdır. 2020'de AMD, mobil işlemcilerinde benzeri görülmemiş 25 kat enerji verimliliği iyileştirmesi sağlama yönündeki altı yıllık hedefini aştı. Yeni AMD Ryzen ™ 7 4800H, 2014 yılında belirlenen ödüllü 25x20 Enerji Verimliliği hedefini çok geride bırakarak, temel ölçütün 31,7 kat daha fazla enerji verimliliğine sahiptir.


COVID-19 salgınına yanıt olarak AMD, araştırma kuruluşlarına, COVID-19 hakkındaki tıbbi araştırmaları hızlandırmak için AMD EPYC™ sunucuları ve AMD Radeon Instinct ™ GPU'lar tarafından desteklenen bilgi işlem kaynakları sağlamak için AMD, Covid-19 ve diğer hastalıklarla mücadele için Yüksek Performanslı Bilgi İşlem (HPC) Fonu'nu duyurdu.


Ayrıca AMD, dünya çapında tıbbi hizmetler ve insani yardım sunan kuruluşlara destek veriyor ve bugüne kadar 1,2 milyon ABD dolarından fazla hibeye ve yüz binlerce kişisel koruyucu ekipmana katkıda bulunuyor.


Sorumlu çalışmak

AMD, operasyonları ve tedarik zinciri boyunca şeffaf raporlamaya olan bağlılığını genişletiyor. AMD, çevre korumasına değer veriyor ve şu anda Science Based Targets girişimi tarafından onaylanan 2014-2020 sera gazı (GHG) azaltma hedeflerinin önünde devam etmekte olduğunu belirtti.


AMD ayrıca, tüm çalışanlara saygılı davranılmasını ve çalışma koşullarının güvenli olmasını sağlamaya odaklanarak, tedarik zinciri sorumluluğu çabalarını artırarak, doğrudan tedarikçilerin yüzde 100'üne dahil oldu ve ek tedarikçi denetimleri gerçekleştirdi.


Toplulukları güçlendirme

AMD bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) ile ilgili girişimlere odaklanarak faaliyet gösterdiği toplulukları olumlu yönde etkilemeye kararlıdır. AMD'nin dünyanın dört bir yanındaki eğitim kuruluşlarıyla yaptığı ortaklıklar sayesinde 1.000'den fazla öğrenci ve öğretmen, çalışan gönüllülerinin sürekli katılımıyla en yeni nesil AMD CPU'ları ve GPU'ları tarafından desteklenen laboratuvarlarda öğreniyor.


AMD çalışanları zamanlarını ve yeteneklerini topluluk katılımında düzenli olarak paylaşırlar. 2019'da, STEM eğitimi, yemek hazırlama, park temizliği ve daha fazlasını kapsayan AMD topluluklarının ihtiyaçlarını desteklemek için şirket destekli gönüllülükte yıllık% 10 artış sağladılar.


İnsanları güçlendirmek

AMD, çalışanların en iyi işlerini yapmalarını sağlamak için bir kapsayıcılık ve aidiyet kültürünü teşvik ediyor. AMD, 2019'da Çalışan Kaynakları Grubu (ERG) programını beş yeni grup ve mevcut ERG'lerin sekiz yeni site bölümü ile genişletti ve çalışanlara çeşitliliklerini kutlamak ve birbirlerini desteklemek için daha fazla yol sağladı.


Şirketin çeşitlilik ve katılım konusundaki taahhüdüyle ve ırkçılık ve sosyal adaletsizliğin sona ermesine yönelik çalışmaları vurgulayan son olayların ışığında AMD, sosyal ve ırksal odaklı yüksek kâr amacı gütmeyen kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlarla değişimi geliştirmek için ilk adımlarını açıkladı güçlendirme, burs ve mentorluk programları için eşitlik ve destek. AMD, çalışanlarının ve topluluklarının sistematik ve kalıcı bir değişim gerçekleştirmesine yardımcı olmaya kararlıdır.


Çevresel, sosyal ve işyeri ilerlemesine olan bağlılığını gösteren AMD, bu yılki En İyi 100 Kurumsal Vatandaş listesinde, Forbes ve JUST Capital JUST 100 sıralamasında, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi ve İnsan Hakları Kampanya Vakfı'ndaki özelliklerle şirket tanıma siciline devam ediyor Kurumsal Eşitlik Endeksi.


AMD hakkında

AMD, 50 yıldır yüksek performanslı bilgi işlem, grafik ve görselleştirme teknolojilerinde - oyun için yapı taşları, sürükleyici platformlar ve veri merkezi - inovasyonu destekledi. Yüz milyonlarca tüketici, önde gelen Fortune 500 işletmeleri ve dünyanın dört bir yanındaki en son bilimsel araştırma tesisleri, nasıl yaşadıklarını, çalıştıklarını ve oynadıklarını geliştirmek için günlük olarak AMD teknolojisine güveniyor. Dünyanın dört bir yanındaki AMD çalışanları, mümkün olanın sınırlarını zorlayan harika ürünler geliştirmeye odaklanmıştır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page