top of page
Ara

Airbnb, Fransa'da kısa vadeli konaklamaların kontrolünü sıkılaştıracak

Airbnb, yetkililere kayıt yaptırmadan kısa süreli konaklamalar için Fransa'da mülk bırakan kişilere karşı ekstra önlemler alacağını söyledi

Airbnb, Fransa'da kısa vadeli konaklamaların kontrolünü sıkılaştıracak

Airbnb, resmi kayıt numarası olmayanları atarak, Paris de dahil olmak üzere birçok Fransız şehrinde sitesinde reklamı yapılan kısa vadeli kiralamaların kontrolünü sıkılaştırma planlarını 8 Şubat Pazartesi günü duyurdu.


Fransa, Airbnb'nin en önemli destinasyonlarından biridir, ancak çevrimiçi kiralama pazarı, Paris'te ve Amsterdam ve New York dahil olmak üzere diğer şehirlerde, kısa süreli kiralamalarının konut kıtlığını daha da kötüleştirdiği endişesi nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.


Airbnb, yetkililere kayıt yaptırmadan kısa süreli kalışlar için Fransa'da mülk bırakan kişilere karşı ekstra önlemler alacağını söyledi.


Airbnb, Paris, Lyon ve Bordeaux'da kayıt numarası olmayan kayıtların bu yıldan itibaren rezervasyon almasının engelleneceğini belirterek, planın diğer şehirlere de uygulanacağını sözlerine ekledi.


Paris'teki mevcut kurallara göre, insanların Airbnb'deki tüm evlerini 120 günden fazla kiralamalarına izin verilmiyor ve kirayı beyan etmekle yükümlüdür.


Yeni tedbirler, Fransa'nın konut bakanlığının Airbnb gibi platformların veri ve bilgi paylaşımı da dahil olmak üzere yerel makamlarla daha yakın çalışması için yaptığı itirazın ardından geldi.


COVID-19 salgını turizm ve seyahat endüstrilerini çok etkiledi. Geçtiğimiz Aralık ayında New York borsasına kote olan Airbnb, rezervasyonların azalmasıyla gelirlere darbe vurdu.


Grup, Fransız Alpleri ve Haute Savoie bölgesindeki kayak merkezleri de dahil olmak üzere Fransa'da seyahati teşvik etmek için yeni kampanyalara katılacağını söyledi. Fransız hükümeti, pandemi nedeniyle teleferik kapatma süresini uzattı ve kış mevsimine büyük ölçüde bağımlı olan yerel işletme sahiplerine bir darbe indirdi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page