top of page
Ara

9 başarılı CEO, etkili bir uzaktan çalışma için en iyi ipuçlarını paylaşıyor

İşte neredeyse bir yıl uzaktan çalıştıktan sonra öğrendiklerini söyledikleri şey

9 başarılı CEO, başarılı bir uzaktan çalışma için en iyi ipuçlarını paylaşıyor

Uzaktan çalışma, 2020 salgınından önce artıyordu. Ama şimdi model burada kalacak. Geçen yıl ya da daha uzun bir süre içinde, birçok evden bilgi çalışanı tipik ofis rutinlerini ayarladı. Faydalar, işe gidip gelirken tasarruf edilen paradan coğrafi olarak daha çeşitli başvuru sahiplerini işe alma becerisine kadar uzanır.


Ancak zorluklar da var. 11 ay evden çalıştıktan sonra, sürekli olarak üretken kalmak ve ekibinizin geri kalanının ihtiyaçlarını karşılamak zor olabilir.


Bu yüzden, ilham almak ve evdeki görevle ilgili ipuçlarını almak için FastCompany, C-suite yöneticileriyle iletişime geçti.Bazı açık eğilimler: CEO'lar, çalışanların ihtiyaçlarını dinlemenin önemi konusunda hemfikir. Birçoğu, gün içindeki en verimli döneminize ulaşmak için rutinlerinizde küçük değişiklik yapmayı da öneriyor. İşte liste:


1. Ellen Pao, CEO, Project Include

"Beklenmeyeni bekleyerek zaman çizelgeleri konusunda daha esnek olun. Siz veya başkaları beklenmedik gecikmeler yaşadığınızda, empatik olmak ve bununla başa çıkmak daha kolay.


Project Include, COVID-19'un teknoloji şirketlerinin çalışanlarını nasıl etkilediğinden beri uzaktan çalışmanın nasıl olduğunu araştırmak için anketimizi gerçekleştirdi. İlk sonuçlarımız, teknoloji çalışanlarının kaygı ve akıl sağlığı sorunları yaşamama olasılığından çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Çoğu insan ailelerinde, işlerinde ve bazen sağlıklarında daha çok şey yaşıyor.


Uzak çalışma alanlarından birinin hayatında neler olup bittiğini bilmek daha zordur ve birisinin duygularını aramalar ve e-postalar üzerinden okumak daha zordur. Örneğin, benim gibi bazı insanlar daha az sabırlı ve daha endişeli."


2. Niren Chaudhary, CEO, Panera Bread

"İlişkilere yatırım yapın: Ekiplerinizle gayri resmi olarak bağlantı kurmanın, ilişkiler kurup güçlendirmenin yaratıcı yollarını bulun."

"Zihinsel olarak çevik olun: Meditasyon, fiziksel egzersiz ve hatta biraz Netflix gibi şeylerle" testereyi keskinleştirmek "için işten uzakta zaman ayırın."

"Övgü paylaşın: Ekibinizi takdir etmeyi ve takdir etmeyi unutmayın."


3. Joel Flory, CEO, VSCO

“Bu sanal dünyada, ofise giderken en iyi şekilde düşünmeme ve hissetmeme yardımcı olan bazı alışkanlıkları sürdürmek benim için gerçekten önemliydi. Egzersiz yapmak için erken kalkmak veya toplantılar arasındaki yürüyüşler için zamanında inşa etmek, ekibim için ekranda tam olarak görünmeme ve yaratıcılığımın en iyisi olmama yardımcı oluyor."


4. Jennifer Hyman, CEO, Rent The Runway

“Benim için, pandemi sırasında giyinmek, hepimizin daha fazlasını kullanabileceği bir zamanda neşe uyandıran bir normallik eylemi oldu. Mart ayında 7/24 pijamalarımı giydiğimde, motive etmek zordu. Sabah hazırlanmak, vücuduma ve beynime üretkenliğin önceliğim olduğunu işaret etmeme yardımcı oluyor."


5. Phaedra Ellis-Lamkins, CEO, Promise

— "Akışı teşvik edin: Ekip olarak bir gündem olmadan buluşmak için zaman planlayın; hayatlarımız ve çalışmalarımız etrafında bağlantı kurmamız için bir alan sağlıyor."

— "Ailenle gurur duy. Ekibinizin çocuklarınızı görmeyi sevdiğini unutmayın. Bir kamera hücresi için paniğe kapılmayın veya stres yapmayın."

— “Ofisinizi özelleştirin. Alanınızı olabildiğince keyifli hale getirin; Benim için bu, en sevdiğim kitaplarla çevrili olmak ve beni mutlu eden kokulara sahip olmak anlamına geliyor. "

— "Merhamet gösterin. Kendine iyi davran; herkes mücadele ediyor."


6. James Park, CEO, Fitbit

"Sanırım hepimizin tüm gün Zoom aramalarında olmanın zor olabileceğini biliyoruz, bu yüzden gün boyunca bilgisayarımdan uzaklaşabileceğim molalar oluşturmaya çalışıyorum - sadece 30 dakika bile. Ben de bu molalarda hızlı bir antrenman yapabildim, bu da günü ayırmaya ve hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımı iyileştirmeye yardımcı oluyor. "


7. Dan Springer, CEO, Docusign

— "Disiplinli bir programınız olsun. Evden çalışmak, çalışma zamanını kişisel zamandan ayırmayı çok daha zor hale getirir. Tüm çalışanlarımızı ne zaman çalışıp ne zaman çalışmayacağınıza dair disiplinli bir programa sahip olmaya ve bu programa bağlı kalmaya teşvik ediyorum."

— "Şirket içi toplantıları gündelik yapın. Evden çalışmak aynı zamanda günlük iş hayatına yeni dikkat dağıtıcı unsurlar ve dinamikler getirir. Artık insanların yaşam alanlarının içini görüyor, iş arkadaşlarımızın çocukları ve evcil hayvanlarıyla tanışıyoruz ve genel olarak, başka türlü görmediğimiz kişisel yaşamlarına bir göz atıyoruz. Bu değişim, dahili aramalar ve toplantılar için çok rahat olmanın iyi olduğunu anlamama yardımcı oldu. İç kültürünüz için bu beklentiyi belirlemek, kusurlu bir ortamda katı bir profesyonellik havasını sürdürme baskısını hafifletmeye yardımcı olur."

— "Çalışma alanınızı değiştirin. Evimde farklı noktalardan çalışmanın mümkün olduğunca monotonluk hissinden kaçınmaya yardımcı olduğunu görüyorum. "


8. Anne Chow, CEO, AT&T BUSINESS

"Profesyonel ve kişisel anlamda sizin için zaman planlayın. Profesyonel olarak, iş günü boyunca zamanı düşünmeyi ve zamanı "aşağıya çekmeyi" planlayın. Şahsen, manzaranızı değiştirmek, dışarı çıkmak veya kendinize hiçbir şey yapmama izni vermek gibi hareket ettiğinizden emin olun.


Ve görüntü olmadan bire bir sesli aramalar için zaman ayırın. Çok fazla video yorgunluğu var, bu nedenle tüm tarafların onu kullanmak isteyip istemediğinin bilincinde olun. Ailenizle, özellikle bir süredir görmediğiniz kişilerde videonun tüm avantajlarından yararlanın. Nasıl yapacaklarını bilmiyorlarsa, onları hazırlayın. "


9. Jeff Maggioncalda, CEO, COURSERA

— "İletişim kurun. Daha fazla el, takım duruşu, bire bir ve atlama seviyeleri için zaman planlayın. "

— Bağlantınızı mükemmelleştirin. Büyük bir ekran, iyi aydınlatma ve düzgün bir kamera alın. Ve Wi-Fi ile değil, kabloyla takın. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page