top of page
Ara

2030 yılında reklamcılık

Reklamcılığın geleceği hakkında 5 tahmin

Pazarlamacılar, ister katlanabilir telefonlar, hem de kendi kendine park eden otomobiller satıyor olsun, ya da stratejik bir avantaj elde etmek için onu yorumlamaya ve tahmin etmeye çalışarak, geleceğe karşı her zaman büyülenmişlerdir.


Bu, kolektif hayal gücümüzün, iş yapma ve günlük hayatımızı yaşama şeklimizi yeniden şekillendiren teknolojiler ve teknoloji şirketleri tarafından şekillendirildiği son on yılda hiç bu kadar doğru olmamıştı.


Yine de, önümüzdeki on yılda ve sonrasında teknolojilerin potansiyel evrim yollarına ilişkin tüm içgörülere rağmen, pazarlama ve reklamcılığın bu değişikliklerle birlikte nasıl gelişebileceğine dair netlik eksikliği araştırmacıları şaşırttı.


Önümüzdeki on yıl içinde marka pazarlamacılarının neler beklemesi gerektiği konusunda çok az kesinlik ile, olasılıkları keşfetmeye başladılar. Merak ettikleri şuydu: Alanımızın önde gelen karar vericileri ve uzmanları, reklamcılığın on yıl sonra var olmaya devam edeceğine inanıyor mu?


Ocak ve Şubat 2020 arasında yapılan bir çalışmada, dünya çapında akademi, işletme, pazarlama, teknoloji, yayıncılık ve reklamcılık ticaret organizasyonlarından yaklaşık 50 sektör uzmanıyla görüşüldü. Veri ve kişiselleştirme, yapay zeka, yaratıcılık, ticaret, ödemeler ve çevre gibi alanlarda 15 farklı senaryo olasılığını ve reklamcılığın geleceğine etkilerini değerlendirmeleri istendi.


Tahminler

  1. Şirketlerin önümüzdeki on yıl içinde milenyum sonrası nesillerin beklentilerini karşılamak için daha şeffaf, sürdürülebilir ve amaca yönelik olması gerekecek. Bir örnek olarak, uzmanlar, iklim değişikliğinin en kötü etkilerini önlemek için Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 10 yıllık süre yaklaştıkça, bu hedef kitlenin tüketicinin karar vermesinde çevresel hususları birincil faktör haline getireceğini tahmin ediyor.

  2. Uzmanlar, yapay zekanın yaygın işsizlik yaratmadan veya insanlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmadan verimsizlikleri gidereceğinden iyimser olsa da, bireyler ve şirketlerin yeni iş türleri yaratmaları ve insan yaratıcılığını uygulayabilecekleri yeni alanları kucaklamaları gerekecektir. Uzmanların yapay zekanın pazarlama üzerinde dramatik bir etkisi olacağını tahmin etmesinin bir yolu, tüketicilerin satın alma kararlarını, bireysel hedeflere ve tercihlere göre seçimleri optimize edecek makinelere dış kaynak kullanmaya başlamasıdır.

  3. Reklamcılık, özellikle gelişmekte olan ülkelerde birçok insanın içeriğe ve hizmetlere erişmesini sağlamaya devam edecek, ancak uzmanlar ayrıca şirketlerin pazarlamada ürünlere göre hizmetlere öncelik vermeye başlayacağını tahmin ediyor. Uzmanlar, insanların reklamcılıktan tamamen vazgeçebileceğini düşünmüyorlardı, ancak ürün yerleştirme ve sorunsuz hizmetlere ve deneyimlere entegre edilen sponsorluklar gibi daha ince pazarlama biçimlerinin giderek daha önemli bir rol oynamasını bekliyorlar.

  4. Biyometrik verilerin, son on yılın sonuna kadar tüketici kimliği bilgisinde önemli bir bileşen olması muhtemeldir ve bu da kullanımını güvence altına alabilecek kurumsal strateji ve politikaların geliştirilmesini gerekli kılmaktadır.

  5. Küresel düzenleme yerine, uzmanlar şirketlerin işlemler, kimlik ve güvenlik alanlarında standartlar oluşturmak için işbirliği yapacaklarını tahmin ediyorlar. Bu, abonelik tabanlı ticarete ölçeklenebilir alternatifler yaratacak yeni ödeme ve değişim modellerini mümkün kılacaktır.

Daha ayrıntılı bilgi ve analiz için Essence's Advertising in 2030'u okuyun: Reklamcılık raporunun geleceği hakkında uzman tahminleri raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page