top of page
Ara

2021'de küçük işletme SEO stratejinizi geliştirmenin 6 yolu

Küçük işletmeniz için bir SEO stratejisi oluşturmak zaman, araştırma ve yatırım gerektirir. Ve ilk ikisini yönetebilecek olsanız da, bütçeyi KOBİ'lere ayırmak çok daha zordur

Küçük işletmeniz için bir SEO stratejisi oluşturmak zaman, araştırma ve yatırım gerektirir. Ve ilk ikisini yönetebilecek olsanız da, bütçeyi KOBİ'lere ayırmak çok daha zordur

Küçük işletmeniz için bir SEO stratejisi oluşturmak zaman, araştırma ve yatırım gerektirir. Ve ilk ikisini yönetebilecek olsanız da, bütçeyi KOBİ'lere ayırmak çok daha zordur - küçük işletmelerin yüzde 80'inden fazlası nakit akışı sorunları nedeniyle başarısız olur. Pandemi nedeniyle Türkiye ve dünya ekonomisi bir finansal durgunluk potansiyeli ile karşı karşıya olduğundan, bu özellikle bugün bir sorundur.


Ancak bunun etrafından dolaşmak yok: SEO, hedef müşterilere ulaşmak ve görünürlüğü artırmak için çok önemlidir. Bu nedenle, SEO'ya yapılan yıllık yatırım yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde 80 milyar dolara ulaştı ve büyümeye devam edecek.


Yine de iyi bir SEO'nun büyük paralara mal olması gerekmez. En küçük işletme bile, bir bütçeyle kaliteli bir SEO stratejisi oluşturmak için çeşitli etkili tekniklerden ve araçlardan yararlanmaya devam edebilir. İşte bunu 2020'de yapmanın en iyi yollarından bazıları.


SEO küçük işletmeler için neden çok önemlidir?

SEO'nun küçük işletmeler için çok önemli olmasının en büyük nedenlerinden biri, tüm web sitesi trafiğinin yarısından fazlasının organik aramalar tarafından oluşturulurken, ücretli aramaların yalnızca yüzde 15'ini oluşturmasıdır.


Ücretli arama kampında olsanız bile, insanların yüzde 70 ila 80'inin ücretli sonuçları tamamen görmezden geldiklerini ve hatta bazılarının sponsorlu listelemeleri olan işletmelere güvensiz hissettiklerini kabul etmek önemlidir.


Bir SEO odağı, küçük işletmelerin sorunsuz gezinme, değerli içerik içeren ve sorunları çözmeyi kolaylaştıran kullanıcı dostu web siteleri oluşturmasına da yardımcı olur. Bu, tüketicilerin yüzde 66'sının fiyatlandırmadan daha önemli gördüğü daha güçlü bir müşteri deneyimine katkıda bulunuyor.


Etkili SEO yoluyla web sitesi trafiğini artırarak, işletmeler kitlelerini zaman içinde daha iyi anlamak için daha fazla analiz verisi toplayabilir.


SEO'nuza yardımcı olmak için yapabileceğiniz altı şey

İşletmenize SEO konusunda yardımcı olmak için yapabileceğiniz birçok şey var. Uzmanlar neredeyse sonsuz uzunlukta bir liste oluşturabilirler. Yine de başlamak için en önemli yerlerden bazıları.


1. Bir blog başlatın

Blogu olmayan herhangi bir küçük işletme erişimini genişletme ve trafiği artırma şansını kaçırıyor, çünkü blog yayınlayan şirketler, olmayanlara göre yüzde 97 daha fazla geri bağlantı alıyor.


Blog oluşturma, bir web sitesine organik olarak anahtar kelime eklemenin basit bir yoludur ve düzenli olarak yeni içerik oluşturmak, arama motoru dizinleyicilerinin siteyi daha sık ziyaret edeceği anlamına gelir. Zaman içinde oluşan ve sitenin sıralamasını yükselten değerli içeriği fark etme olasılıkları daha yüksektir.


Kitle hedeflerine, yaşına, satın alma alışkanlıklarına, ilgi alanlarına vb. Göre personel geliştirmek, işletmelerin blog yayınlarının alaka düzeyini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olabilir.


2. Mobil cihazlar için optimize edin

Google, sıralamayı belirlemek için web sayfalarının mobil sürümlerini kullanarak kısa bir süre önce mobil öncelikli indekslemeye başlamıştı. Bu, tüm aramaların yarısından fazlası mobil cihazlardan geldiği için, giderek artan sayıda mobil arama yapanların ihtiyaç duyduklarını rahat ve verimli bir şekilde bulmalarını sağlamak içindir.


Bütçesi kısıtlı küçük işletmeler, sitelerinin akıllı telefonlar için ne kadar iyi optimize edildiğini değerlendirmek için Google'ın ücretsiz mobil uyumluluk test aracını kullanabilir. Yükleme sürelerinin kısaltılması, Hızlandırılmış Mobil Sayfaların (AMP) etkinleştirilmesi ve ortam boyutunun küçültülmesi, mobil performansı artırmaya yardımcı olacaktır.


3. Meta verilere dikkat edin

Bir KOBİ’nin Google’daki sıralamasını etkileyen birçok faktör vardır. Meta veriler tek olmasa bile hala önemli bir faktördür.


Bir sitenin meta verilerini optimize etmek, görünürlüğü artırmak için başlıkların, açıklamaların ve URL'lerin değiştirilmesini içerir. Başlıklar, okunabilirliği etkilemeden sayfanın hedef anahtar kelimelerini içermelidir. Meta açıklamaları 160 karakterden uzun olmamalı ve bir sayfanın içeriğinin veya amacının hızlı bir dökümünü sağlamalıdır. İyi URL'ler tipik olarak anahtar kelimeleri içerir ancak kısadır, çünkü daha uzun URL'ler arama motorlarının bir sayfanın konusunu anlamakta zorlanmasına neden olabilir.


4. Bir site haritası yapın

Bir site haritası oluşturmak, özellikle büyük web siteleri veya az sayıda harici bağlantıya sahip olanlar için hata riskini ortadan kaldırarak arama motorlarının çalışmasını kolaylaştırır.


Site haritalarının oluşturulması kolaydır ve bunu sizin için yapabilecek birçok ücretsiz araç vardır. Düşünebileceğiniz bir tanesi XML Site Haritalarıdır, ancak çok sayıda vardır. Site haritası tamamlandığında, Search Console aracılığıyla Google'a gönderin ve sitenizin kök klasörüne ekleyin.


5. Ucuz araçlardan yararlanın

Küçük işletmeler için uygun bir bütçeyle kullanılabilen bazı müthiş ücretsiz veya "bedava" SEO araçları vardır. Biri, son derece popüler olan SEMrush. Herhangi bir sitenin derinlemesine bir SEO denetimini gerçekleştirir ve rekabetçi analiz, konu araştırması ve daha fazlasını üstlenir.


Diğer bir seçenek ise GrowthBar'ı ücretsiz denemektir. Arama motoru sonuç sayfalarından (SERP'ler) erişilebilen kullanıcı dostu bir gösterge panosuyla, anahtar kelime ve geri bağlantı araştırması, etki alanı otoritesini incelemek ve trafik değerini anlamak için idealdir.


Son olarak, Google PageSpeed ​​Insights'ı deneyin. Bu ücretsiz araç, herhangi bir sitenin ve kullanıcı deneyiminin hızını basit bir puana dayalı içgörüyle kontrol eder. Yavaş sayfaları ve hızlarını artırmanın yollarını belirlemek için bunu kullanın.


6. Müşterileri yorum bırakmaya davet edin

İncelemeler, küçük işletmelere çeşitli şekillerde yardımcı olur. İlk olarak, SERP'lerde göründüklerinde güvenilirlik oluşturmaya ve güven kazanmaya yardımcı olurlar. Bir şirketin beş yıldızı varken, diğerlerinin yalnızca dört veya üçünün olduğunu görmek, müşterilerin kararlarını kolaylaştırabilir çünkü insanların yüzde 88'i kişisel bir tavsiye kadar çevrimiçi incelemelere güveniyor.


Müşterileri yorum bırakmaya teşvik etmek, işletmenizle ilgili daha yeni içerik oluşturur ve anahtar kelimeler içeriyorlarsa, çok daha iyi. Müşterileri, ister Google'da ister özel bir inceleme sitesinde olsun, bir satın alma işlemi yaptıktan sonra yorum yazmaya davet edin.


2020'de bir bütçe üzerinde etkili bir SEO stratejisi oluşturmak için bu ipuçlarını izleyin. Küçük işletmeler, yerleşik markalarla büyük bir rekabetle karşı karşıya, ancak SEO'nuzu önemli miktarda fon olmadan geliştirmek için hala yapabileceğiniz çok şey var.


Araçlardan yararlanın ve düzenli olarak yeni içerik yayınlamayı taahhüt edin. Zamanla, en küçük işletme bile görünürlüğünü artırmaya ve SERP'lere tırmanmaya yardımcı olabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page