top of page
Ara

2020'nin en zengin iş insanları

Güncelleme tarihi: 30 Nis 2020

Dünyadaki en zenginleri koronavirüse karşı bağışıklığa sahip değiller. Salgın tüm Avrupa ve Amerika'daki etkisini artırdıkça, küresel hisse senedi piyasaları çöküşe geçti ve bazı iş insanının servetini artırmasına engel olmuşa benziyor.

Geçtiğimiz ay, güncellenen Forbes'in 2020'nin en zengin iş insanları, başlangıçta bu net değerleri hesapladığında toplam 2.095 milyarderi, 58'i bir yıl öncesine göre 58'i ve 12 gün öncesine göre 226'dan daha az rakama denk geliyordu. Kalan milyarderlerin %51'i geçen yıla göre daha az servete sahip. Genel anlamda, dünyanın milyarderleri 2019'dan 700 milyar dolar düşerek 8 trilyon dolar değerine gerilemiş oldu.


Jeff Bezos, geçen yaz boşanma anlaşmasının bir parçası olarak eski karısı MacKenzie Bezos'a 36 milyar dolarlık Amazon hisselerini vermesine rağmen, üçüncü yıl boyunca dünyanın en zengin kişisidir. 2019 listesinde, Amazon’un hisselerinde %15 artışla 113 milyar dolara yükseldi. Onun yürüttüğü e-ticaret devi pandeminin ortasındaydı; evde kalan ve çevrimiçi alışveriş yapan tüketicilerin artan talebini karşılamaya yardımcı olmak için 100.000 tam ve yarı zamanlı çalışan işe alacağını açıklamıştı. Bill Gates, en zengin iki numaralı yerini koruyor, ardından Warren Buffett'i ilk kez üç numaraya taşımak için dışarı iten lüks mal kralı Bernard Arnault geliyor. Walmart servetinin mirasçısı Alice Walton, en zengin kadındır ve 54.4 milyar dolar ile 9 numaraya yerleşti. Listeyi, eş, kardeş veya çocukla bir serveti paylaşan 7'si de dahil. Dolar cinsinden en büyük kazancı, dünyanın en zengin domuz yetiştiricisi olan Qin Yinglin'dir. 43. sırada yer aldı ve 18.5 milyar dolar değerinde - Afrika listesindeki Muyuan Foods hisselerinin Afrika domuz gribi domuz arzını azaltması ve fiyatları artırmasıyla neredeyse üç katına çıktıktan sonra 2019 listesinden bu yana 14.2 milyar dolarlık bir sıçrama. Geçen yılki listeyi oluşturan 267 kişi, işletmeler durgunlaştıkça tamamen düşüşe geçti; En dikkate değer düşüşler arasında WeWork'ten Adam Neumann var. Yine de Forbes, Zoom Video Communications’ın kurucusu ve CEO'su Eric Yuan gibi 20 ülkeden gelen 178 yeni gelen kişi listede kendine yer buldu. ABD, 614 ile en fazla milyardere sahip ülke ve ardından 456 ile daha büyük Çin (Hong Kong ve Macao dahil) olmak üzere liste devam ediyor.


Forbes tarafından hazırlanan ve 2,095 milyarderlerin günlük olarak güncellenen net değerleri listesi, 2020'nin en zengin iş insanların listesi için buradan, 2020 yılının en zengin 10 genç insanın listesine bu web adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page