top of page
Ara

2020'nin en etkili dijital pazarlama trendleri

Pandemi dönemini yaşadığımız şu günlerde, teknoloji, internet ve dijitalin öneminin artmasıyla birlikte dijital dünyada iletişimin önemi de bir o kadar arttı. Pazarlama profesyonelleri için pazarlama trendlerine yön veren en önemli bazı trendlerin devamı yazımızda.

Harika bir e-posta pazarlama kampanyası nasıl oluşturulur?

Harika bir e-posta pazarlama kampanyasının amacı, temel verileri toplarken ve sonuç olarak pazarlama YG'sini artırmaya yardımcı olurken kitlenize ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmaktır. İşte harika ve etkili bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturmak için altı adım.


1. Kitlenizi belirleyin

Müşterinizi daha iyi anlamak ve e-posta kampanyanızı ihtiyaçlarına göre özelleştirmek için alıcı personelinizi belirleyin.


2. Kampanya hedefleri belirleyin

Kampanya hedeflerinizi müşterilerinizin ihtiyaçlarına göre hizalayarak başlayın. Anlamlı e-posta içeriği oluşturmanın en iyi yolu kitlenizin ihtiyaç ve endişelerine karşı empatik olmaktır. Ardından, sektörünüze ve paylaşacağınız içerik türüne göre bir gönderme sıklığı veya zamanlaması belirleyin.


Son olarak, her kampanya için bir SMART Hedefi (spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamanında) tanımlayın. İşte bir örnek: “5 hafta içinde, listenin% 3'ünün potansiyel skorunu en az 5 puan artıracağız.”


3. Temizlik ve segmentasyonu listeleyin

Bir pazarlamacı olarak, verileriniz kadar iyi olursunuz. Bu nedenle, veri temizliğini korumak ve satış ekibinizle yakın çalışmak esastır.


Liste segmentasyonu, dönüşüm sağlayan hedeflenmiş e-postalar göndermek için de kesinlikle gereklidir. Kitleleri e-posta kampanyası hedeflerinizle doğru bir şekilde hizalamak için genel e-posta listenizi daha küçük listelere filtreleyin. Segmentasyon özelliklerine örnek olarak kurşun puanı, endüstri ve iş unvanı verilebilir.


4. Mesaja odaklanın

Mesajınızı kitlenizin ihtiyaçları ile eşleştirmeye odaklanın. Mesajınızı kitlenizle yankılandırabiliyorsanız, onları harekete geçmeye yönlendirebilirsiniz. İşlem yapılabilir dili kullanın, mümkün olduğunda kişiselleştirin, uygun eylem çağrısını belirleyin ve gerektiğinde otomatikleştirin. Bazı örneklere buradan göz atın.


5. Test

Yeterince test ettiğinizi düşünüyorsanız tekrar test edin. Bu, e-postanızın eksiksiz olmasını ve önemli biçimlendirme veya tasarım öğelerinin eksik olmamasını sağlayacaktır.


Test e-postaları gönderin ve ekibinizden geri bildirim alın. İkinci göz çifti, yazım hatalarını kontrol etmek ve düzen hakkında geri bildirim almak için her zaman yararlıdır.


6. Sonuçlarınızı analiz edin

E-posta kampanyaları yaşayan ve nefes alan şeylerdir; onlar her zaman evrim geçirmelidirler. Sürekli olarak izleyerek, ölçerek, analiz ederek ve ayarlayarak gelişirler. Bunları yapmak, stratejinizi optimize etmek için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmenize yardımcı olacaktır.


En etkili dijital pazarlama trendleri nelerdir?

Kişiselleştirme B2B pazarlamasında uzun bir yol kat etti ve pazarlamacılar artık trendden kaçınamıyor. B2B pazarlamacılarının yüzde kırk bir tanesi, önümüzdeki 12 ay içinde diğer herhangi bir web sitesi özelliği veya işlevselliği üzerinden kişiselleştirilmiş içerik kabul etme olasılıklarının yüksek olduğunu söylüyor. Episerver verileri, B2B pazarlamacılarının 92'sinin bir markanın deneyimlerini önemsediğini düşündüğünü veya bir şirket web sitesindeki içeriği çevrimiçi davranışa göre kişiselleştirdiğinde daha iyi bir deneyim yaşadığını göstermektedir.


Jeton eklemek, CRM'nizdeki istemcilere gönderilen iletileri kişiselleştirmenin harika bir yoludur, ancak pazarlamacılar olarak burada duramayız! Başlangıçtan bitişe kadar daha derinden kişiselleştirilmiş müşteri ilişkileri içine girmemiz gerekiyor. Satın alma sürecinin her aşamasında farklı alıcı personelinizle konuşmak için özel olarak hazırlanmış bir içerik yolculuğu kullanılmalıdır.


B2B pazarlamacılarının kendileriyle ilgili bilgilerle mesaj ve içerik almanın değerini anlamaları nedeniyle kişiselleştirme aciliyeti artmaktadır. Kişiselleştirme, farklı pazarlamacılar için çok farklı şeyler anlamına gelebilir, ancak bence hepimiz alaka düzeyine geri döndüğüne katılabiliriz. İlgili zamanlarda ilgili kitlelere alakalı mesajlar gönderdiğimizden emin olmalıyız.


En iyi e-posta pazarlama konu satırları nelerdir?

Her şeyden önce, e-posta pazarlamacıları olarak, artan açılışların mutlaka daha yüksek bir dönüşüm oranına yol açmadığını bilmemiz gerekir. Dikkat çekebilecek bir konu satırı yazmak kolaydır, ancak açık oranın ötesinde düşünmenin zamanı gelmiştir.


Konu satırı performansını ölçmek için açık oranları ve tıklama oranlarını izlemek yerine, bir tıklama-açık hıza öncelik vermek daha yararlıdır. Bu şekilde, listenizdeki kaç kişinin açıldıktan sonra içeriğinizle etkileşime girdiğiyle ilgili doğrudan bilgi alırsınız.


E-postanız için en iyi konu satırını bulmak zor olabilir. İşleri başlatmak için kendinize şu üç temel soruyu sorun:

  • Dinleyicilerim kim?

  • Ne tür içerik sağlıyorum?

  • Alıcının ne yapmasını istiyorum?

Bu soruları yanıtladıktan sonra, etkilemeye çalıştığınız davranışı tetikleyecek dil türünü tanımlayabileceksiniz. Ardından, yeni konu satırınızı uygularken tekrar test etmeli, test etmeli ve test etmelisiniz.


E-posta pazarlamasındaki konu satırları, tüm listenizin açılmasını sağlamaz; doğru insanları açmayı amaçlıyorlar. İster abone büyümesi, olası satış yaratma veya e-ticaret üzerinde çalışın, en başarılı konu satırları izleyicilere gerçek, somut değer sağlama etrafında dönecektir.


Google Arama Trendleri dijital pazarlama için ne kadar yararlı?

Bilmediğiniz için Google Arama Trendleri, farklı konular ve anahtar kelimeler için Google Arama davranışındaki toplu değişiklikleri izlemeyi kolaylaştıran bir hizmettir. Görüntülenen veriler “Google'a yapılan gerçek arama isteklerinin büyük ölçüde filtrelenmemiş bir örneği” olduğundan, herhangi bir coğrafi yerdeki "dünyanın her yerinden belirli bir konu" hakkındaki veri kümelerini karşılaştırmak kolaydır.


Dijital pazarlama ile ilgili olarak, Google Arama Trendleri, içerik pazarlama sürecinin ilk aşamalarında arama motoru optimizasyonu (SEO), konu araştırması ve anahtar kelime araştırması için yararlı olabilir. Örneğin, Twitter Reklamları veya influencer pazarlama ile ilgili bir makalenin daha etkili bir trafik faktörü olup olmayacağını belirlemek isterse, Google Eğilimler başlamak için harika bir yer olacaktır.

Arama terimlerine bu hızlı bakıştan bakıldığında, Twitter Reklamları ile ilgili aramaların son beş yılda (2019 Kasım'ındaki bu artış dışında) biraz azaldığı, ancak influencer pazarlama ile ilgili aramaların sürekli arttığı açıktır. Bu, influencer pazarlama ile ilgili bir içerik pazarlama makalesinin daha iyi performans göstereceğine dair kesin bir kanıt sunmasa da, influencer pazarlamaya olan ilginin arttığını göstermektedir.


Google'da influencer pazarlaması hakkında bilgi arayan artan sayıda insan olduğu sonucuna varılabilir. Bununla birlikte, diğer içerik pazarlamacılarının da bu üst düzey bilgilere erişebildiğini hatırlamak önemlidir, bu nedenle alakalı destekleyici anahtar kelimeler kullanmak ve oluşturduğunuz herhangi bir içerikle gerçekten orijinal bir perspektif sağlamak önemlidir. Tanımlanmış bir içerik dağıtım stratejisi de önemlidir.


Genel olarak, belirli bir konu için arama hacmi ne kadar yüksek olursa, yüksek bir organik arama sıralaması elde etmek o kadar zor olur. Anahtar kelime ilgi hacmi ile bu anahtar kelime için yüksek sıralamaya sahip içerik almanın kolaylığı arasında bir denge bulmak başarınızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dengeyi bulmak, Anahtar Kelime Verimlilik Endeksi veya Anahtar Kelime Verimlilik Endeksi'nin kısaltması olan KEI olarak adlandırılır.


Google Trends ile bu şekilde ön araştırma yapmak, SEMrush gibi daha sağlam bir araca geçmeden önce içerik pazarlamanızı ve SEO odağınızı daraltmanıza yardımcı olabilir.


Dijital pazarlamanın otomasyonunun faydaları nelerdir?

Pazarlama otomasyon teknolojisi dijital pazarlama başarısı için kritik öneme sahiptir. Otomasyon ile birlikte optimizasyon, pazarlama otomasyon sistemi kullanmanın diğer birçok avantajı ile birlikte geliyor.


Geri adım atmak için, eMarketer'in bu otomasyon tanımını beğendim: “Pazarlama otomasyonu, potansiyel müşteriler ve e-posta, sosyal medya gibi birden fazla kanaldaki mevcut müşterilere iletişim kurmakla ilişkili ağır kaldırma işlemlerinden bazılarını gerçekleştirmek için teknolojiyi kullanan bir çözümdür ve bir şirketin web sitesi. Otomasyon aynı zamanda potansiyel müşterileri puanlamak, kitleleri segmentlere ayırmak ve bu kitleleri müşteri yaşam döngüleri boyunca büyütmek için de kullanılabilir. ”


İşte dijital pazarlama için otomasyon kullanımının dört temel avantajı.


1. Artan verimlilik

Çoğu pazarlamacı muhtemelen size pazarlama otomasyonunun en büyük faydasının bunun bir zaman kazandırıcı olduğunu söyleyecektir. Otomasyon, pazarlamacılara ve ekiplerine, şirket için daha iyi iş oluşturmak için harika içerik oluşturma, raporları analiz etme ve diğer departmanlarla iletişim kurma gibi rollerinin diğer yönlerine odaklanma zamanlarını azaltarak, sıradan ve manuel pazarlama görevlerini ortadan kaldırma yeteneği sağlar. .


2. Kitle personeli ve liste segmentasyonu bilgileri

Hedef kitlenizi oluşturmak, özellikle otomasyonu kullanan biri olmak üzere harika bir pazarlama kampanyası oluşturmanın en önemli ilk adımıdır. Düzgün uygulanmış pazarlama otomasyon araçlarıyla ekibiniz müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize son derece kişiselleştirilmiş mesajlar ve dijital deneyimler sunabilir.


Potansiyel müşteri yetiştirme ve damlama kampanyaları gibi taktikler sayesinde pazarlamacılar, doğru içeriği doğru zamanda sunarken müşteriler ve potansiyel müşterilerle görüşmeye devam edebilir. Ascend2, “e-posta pazarlamacılarının% 51'i, e-posta listesi segmentasyonunun potansiyel müşteri beslemesini kişiselleştirmenin en etkili yolu olduğunu söylüyor.”


Liste segmentasyonunuz, kuruluşunuz tarafından oluşturulan kitle kişilerinden kaynaklanmaktadır. Bu kitle kişilikleri tipik olarak dijital davranışların ve demografik bilgilerin bir kombinasyonu ile belirlenir. Bu bilgiler daha sonra otomasyon sisteminiz tarafından sıralanır ve düzenlenir ve daha sonra, bir potansiyel müşterinin satış yolculuğunda nerede olduğunu daha iyi anlamak için metrikler oluşturmak için kullanılır.


3. Somut raporlama ve analiz

Otomasyon platformları, pazarlamacının parmaklarının ucunda, kolayca bulunabilen ve bol miktarda gerçek zamanlı veri sunar. Bu verilerle pazarlamacılar, enerjilerini bir sonraki kampanyaya nereye odaklayacakları konusunda bilinçli kararlar verebilirler.


Otomasyon, tahminde bulunarak raporlar oluşturmak, pazarlama etkisini ve yatırım getirisini haklı çıkarmak ve neyin başarılı ve başarısız olduğunu ortaya koymak için daha somut bilgiler sunar. Ayrıca, otomasyon sağlam A / B testine izin vererek raporlamanıza daha fazla ayrıntı katıyor.


Yalnızca otomatik e-postaların yanı sıra, çok kanallı pazarlama otomasyon platformları farklı ortamlardaki potansiyel müşteriler hakkında daha fazla bilgi verir. Verilerle ilgili bilgiler, ilgili herkese yarar sağlar: pazarlamacı, satış ekibi ve potansiyel müşteri.


Pazarlamacı daha iyi raporlama ve analiz sunarak bir sonraki hamlelerini anlamalarını sağlar. Satış ekibi, pazarlama dünyasında ve müşterilerin davranışlarında somut şeffaflığa sahiptir. Son olarak, potansiyel müşterinin kendilerine daha alakalı bilgilerle daha kişiselleştirilmiş bir deneyimi vardır.


4. Satış Pazarlama ilişkileri oluşturma

Otomasyon, pazarlama ve satış arasında daha güçlü bir ilişkiyi teşvik edebilir. Her iki ekip de dönüşümleri ve geliri artırmak için alıcı döngüsünde birbirlerinin rollerini anlamalıdır.


Ekipler arasında güven oluşturmak, müşteri yolculuğuna şeffaflık sağladığı için bir otomasyon platformuyla çok daha kolay. Marketo'nun belirttiği gibi, pazarlama otomasyonu “satış ekiplerinin zamanlarını akıllıca kullanmalarına yardımcı olacak: soğuk ölü telefonlara daha az zaman ayırmak ve noktalı hatta imzalamaya hazır olan potansiyel müşterilerle iletişim kurmak için daha fazla zaman harcamak”.


Otomasyon, kitle kişilerini anlamak, raporları analiz etmek ve satış ekibiyle bağlantı kurmak için görevlere daha fazla zaman ayırarak pazarlamacıyı güçlendirmelidir. Ancak, otomasyon sistemleri herkese uygun tek bir boyut değildir.


Doğru otomasyon sistemini seçmek ve bundan en iyi şekilde yararlanmak için, işletmenizin ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre farklı seçenekleri tartmanız gerekir. Doğru otomasyon platformuyla pazarlamacılar daha verimli çalışır ve daha fazla yatırım getirisi sağlar.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page