top of page
Ara

Yüzlerce oyuncu Fortnite'ın arkasındaki milyarderden habersiz 1.600'den fazla maç yaptı

Epic Games'in milyarder CEO'su Tim Sweeney verdiği demeçte, "Ben sadece rastgele bir grup insanla oynuyorum ve kim olduğuma dair hiçbir fikirleri yok ve birlikte iyi vakit geçiriyoruz" dedi.

"Fortnite", yüz milyonlarca oyuncuyla tüm dünyada en popüler oyunlardan birisi. Görünüşe göre, yüz milyonlarca oyuncudan biri Epic Games'in milyarder CEO'su Tim Sweeney, NPR'ye verdiği demeçte, Battle Royale devinin 1.600'den fazla oyununu kaydettiğini söyledi.


Bir dahaki sefere yenilginin çenesinden bir zafer royale yakaladığınızda, "Fortnite" yapımcısı Epic Games'i yöneten milyarderden çalınan bir galibiyet olabilir.


Epic Games'i kuran ve yöneten Tim Sweeney, NPR ile yaptığı yeni bir röportajda 1.600'den fazla "Fortnite" maç yaptığını söyledi.

"Kimsenin bilmediği bir adım var" dedi. "Gidip rastgele bir grup insanla oynuyorum ve kim olduğuma dair hiçbir fikirleri yok ve birlikte iyi vakit geçiriyoruz."

Forbes'un tahminlerine göre Sweeney'nin Epic'teki çalışması, onu son birkaç on yılda, yaklaşık 5,3 milyar dolar değerinde son derece zengin yaptı.


Bunun bir nedeni, yılda milyarlarca dolar kazanan "Fortnite"ın gişe rekorları kıran başarısından kaynaklanıyor, ancak aynı zamanda şirketin video oyun işindeki uzun başarı geçmişinden kaynaklanıyor. Epic Games, yaygın olarak kullanılan Unreal Engine oyun oluşturma yazılım paketinin üretimine ve denetimine ek olarak "Unreal Tournament" ve "Gears of War" da dahil olmak üzere çeşitli büyük oyun franchise'ları yarattı.


Ancak "Fortnite", şirketin açık ara en büyük hit oldu ve başarısı, yeni bir dijital vitrin yaratılmasına bile yol açtı: Epic Games Store.


Bu vitrin ve Epic'in "Fortnite" ile elde ettiği büyük başarı, Apple ile devam eden bir yasal tartışmanın ön saflarında yer aldı.


Oyun, 13 Ağustos'ta iPhone ve iPad App Store'da tamamen başlatıldı ve yakın zamanda geri gelmeyecek - ilk duruşmada kısmen Apple'ın yanında yer alan bir yargıç, oyunları öngörülebilir bir gelecekte iPhone ve iPad'lerden uzak tutuyor.


Daha kötüsü, oyun güncellenemez. İPhone veya iPad'de "Fortnite" oynayan hiç kimse, oyunun 27 Ağustos'ta başlayan mevcut sezonunu oynayamaz veya diğer platformlarda arkadaşlarıyla oynayamaz.


Ve hepsi bu, çünkü 13 Ağustos'ta Epic oyuna yeni bir ödeme seçeneği ekledi.


Yeni seçenek "Epic doğrudan ödeme" olarak belirlendi. Apple'a ödeme yapmak yerine, "Fortnite" yapımcısı Epic Games'e ödeme yapmak yerine, Epic'e doğrudan ödeme yapabilirsiniz ve aynı şey için daha ucuza mal olur.


Bunu yaparak Epic, Apple ve Google'a kendi dijital vitrinleri aracılığıyla satılan malların kendi paylarını ödemeyi kasıtlı olarak atlattı: Apple, Google, Microsoft, Sony, Nintendo ve diğerleri gibi dijital platform sahipleri için bir endüstri standardı olan% 30.


Yanıt olarak Epic, Apple ve Google'a dava açtı. NPR ile yapılan röportaj sırasında Sweeney, Apple ve Google'ın sömürü olarak aldığı% 30'luk kesintiyi nitelendirdi ve her ikisini de tekel olarak adlandırdı.


"Epic'in Apple tarafından sömürülmesi değil," dedi, "tekellerini ilerletmek için Apple ve Google ile işbirliği yapan her geliştirici. Bu mağazalar yaratıcı çalışmalardan yaratıcılardan çok daha fazla para kazanıyor. "


Epic'in kendi dijital mağazası Epic Games Store, hem Mac hem de PC'de dijital satışlarda% 12'lik bir kesinti yapıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page