top of page
Ara

YouTube, YouTube Originals serisinin büyük bir bölümünü sonlandırıyor

YouTube, farklı alanlarda orijinal içerik üreten YouTube Originals'ın büyük bir bölümü sonlandırma kararı sonrası şirket, YouTube Kids Fund ve Black Voices Fund içerisindeki orijinal içeriklerine destek sağlayacak

YouTube, YouTube Originals serisinin büyük bir bölümünü sonlandırıyor

YouTube, diziler, eğitici videolar, müzik ve realite şovlar dahil olmak üzere içerik üreten YouTube Originals‘ın önemli bir bölümünü küçültme kararı aldı. YouTube CBO’su Robert Kyncl, değişiklikleri Twitter’da yaptığı bir açıklama ile duyurdu.


Yapılan açıklamada, bundan sonra yalnızca YouTube Kids Fund ve Black Voices Fund içerisindeki orijinal içerikleri finanse edeceklerini belirtildi. Hızlı büyümenin yeni fırsatlara kapılar açtığını söyleyen Kyncl, yatırımların diğer girişimlere uygulandığında daha fazla içerik üretici üzerinde daha büyük bir etkinin önünü açabileceği görüşünde.


YouTube yöneticisi Robert Kyncl konu yaptığı açıklamada, “Hızlı büyüme yeni fırsatları beraberinde getiriyor. Artık yatırımlarımız daha fazla yapımcı için pozitif etki yaratabiliyor. Bunlar arasında Yapımcı Shorts Fonu, Siyah Sesler Fonu ve Canlı Alışveriş programları bulunuyor” dedi.


2016 yılında tanıtılan YouTube Originals, birçok alanda yapımlara yer verilen platformda Kevin Hart ve Katy Perry gibi ünlülerin yer aldığı, ücretsiz ve reklam destekli içerikler ile desteklense de, bir süredir yalnızca birkaç popüler yapım dışında yeterince ilgi görmemesi nedeniyle şirketin böyle bir karar almasına neden olmuş olabilir.


Aslında, YouTube ilk lanse ettiği dönemlerde, Netflix gibi diğer ücretli yayın platformlarıyla rekabet etmeyi hedeflese de, ilerleyen zamanlarda arzu ettiği sonuçları alamaması nedeniyle zaman içinde Originals’ı ücretsiz hale getirmişti. Son hamle ile birlikte şirket, bu alandaki varlığını küçülterek daha fazla içerik üreticiye fon sağlanması hedefleniyor olabilir.


Yakın zamanda 'Shorts' adıyla hizmete aldığı ve Instagram ve TikTok gibi platformlarla rekabet etmek için kısa video içerik üretimini destekleyen YouTube, Mayıs 2021’den itibaren dünyanın çeşitli pazarlarına 100 milyon dolarlık YouTube Shorts Fonu’nu sağladığı öğrenildi. Dahası, Ekim 2021’de 100 milyon dolarlık YouTube Shorts fonu artık Türkiye’deki içerik üreticilerini de destekleyeceğini de belirtmekte fayda var.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page