top of page
Ara

Volkswagen, Twitter’dan çekilen reklamverenler arasına katıldı

Volkswagen'den bir sözcü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bir sonraki duyuruya kadar Twitter'daki tüm reklam faaliyetlerini durdurduğunu söyledi

Volkswagen, Twitter’dan çekilen reklamverenler arasına katıldı

Audi'nin VW, Seat, Cupra, Lamborghini, Bentley, Ducati ve Porsche gibi markaları bünyesinde bulunduran Volkswagen yönetim kurulu, bu ayın başlarında bünyesindeki markalara, Elon Musk'ın satın almasının ardından bir sonraki karara kadar Twitter'da ücretli reklamları durdurmasını talep etti.


Volkswagen sözcüsü, tüm markaların bu karara uyduğunu, Audi'nin ise doğrudan gönderiler gibi organik faaliyetleri durdurmayı ve yalnızca web sitesindeki müşterilerin sorularına yanıt vermeyi seçtiğini söyledi.

Bu kararı alan ilk şirket Volkswagen AG değil. Öte yandan, General Motors, General Mills, Pfizer kararı alan ilk şirketler oldu. Artan reklamverenlerin platformdan ayrılışı, Musk'ın platformdaki içerik denetleme standartlarını, güvenlik korumalarını azaltacağı endişeleri ve aktivist grupların baskılarından dolayı kaynaklandığı düşünülüyor.

Öte yandan, The Coca-Cola Company ve American Express de dahil olmak üzere büyük müşterileri temsil eden dünyanın önde gelen iletişim gruplarından biri olan Interpublic Group (IPG)’nin, müşterilerine Twitter reklamlarını önümüzdeki hafta durdurmalarını önerdiği iddia edildi.


Bu arada Anheuser-Busch InBev S.A. ve Samsung Electronics gibi markaların medya planlarını yöneten reklam ajansı devi Publicis Groupe'un da yakında Musk ile müşterileri için bir saatlik bir görüntülü toplantıya ev sahipliği yapacağı belirtildi.


Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ı reklamverenlerden elde ediliyor olsa da, reklamcıların dijital pazarlama alanında markaların öncelikleri arasında yer almıyor. Google, Amazon ve Meta, dijital reklamların yaklaşık yüzde 75'ini oluştururken, diğer tüm platformlar bir araya geldiğinde diğer yüzde 25'ine tekabül ediyor.

Şirket, gelirinin çoğunluğunun geldiği reklam satışlarının iyi gittiği görüşünde ancak Insider Intelligence'a göre şirket, ABD dijital reklam harcamalarından yalnızca yüzde 1.1 gibi minik bir pay elde ediyor.


Twitter, Elon Musk yönetimine geçtiği günden bu yana reklam satışlarından sorumlu yönetici de dahil olmak üzere üst düzey yöneticilerinin istifaları sonrası oldukça fazla güç kaybetti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page