top of page
Ara

Verimsiz bir günü kurtarmak için uygulamanız gereken 5 etkili strateji

Hepimizin üretkenliğin ulaşılmaz hissettirdiği günler olmuştur. İşte işleri nasıl tekrar yola koyabileceğimiz hakkında bazı ipuçları

Verimsiz bir günü kurtarmak için  uygulamanız gereken 5 etkili strateji

Uzun bir kurban bayramı sonrası insanlar tekrar mesailerine geri dönmesi ardından, iş hayatına dönüşte ister istemez motivasyon düşüklüğü, adaptasyon gibi konularda zorluklar yaşayabilmeleri olası. Böyle durumlarda, çalışmak için motive olmadığınızda kendinizi motive etmek ve işleri tekrar yola koymak için kullanabileceğiniz stratejiler:


1. Yürüyüşe çıkın

Motivasyon veya eerjiniz düştüğünde bir tür hafif egzersiz iyi gelebilir. Bunun için 15 dakikalık bir yürüyüş harika bir seçenektir. Telefonunuzu masanıza bırakın, dışarı çıkın ve dolaşın. Ağaçlara bakın. Yoldan geçen arabaların tasarımını inceleyin. Hatta çevrede olan biteni izleyin. Kendinize yapılacaklar listenizin ötesinde büyük bir dünyada hayatın devam ettiğini hatırlatın.


Ardından, masanıza geri dönün ve tekrar çalışmaya başlayın. Bağlam değişikliği, biraz egzersizden elde ettiğiniz enerji ve kafanızı boşaltmak için gereken zamanın birleşimi, sizi genellikle iş gününün hızına geri döndürebilir.


2. Küçük 'molalar' verin

Düşük enerjili günler, en iyi çalışmanıza ihtiyaç duyan büyük bir projeyi nakavt edeceğiniz günler değildir. Ama sorun değil. Genellikle yapılması gereken birçok küçük şey vardır. Genellikle yapılacaklar listenizi yapılması gereken görevlerin uzunluğuna göre düzenleyebilirsiniz.


Sahip olduğunuz enerji miktarına ve konsantrasyon yeteneğinize uyan bazı görevler seçin. Bu stratejinin ilginç bir yan etkisi, birkaç şeyi listeden çıkarırsanız, daha enerjik olduğunuzu fark edebilirsiniz.


3. Kendinize meşgale yaratın

Yapılacaklar listeniz için başka bir organizasyon stratejisi, onu görevin en iyi çalışmanızı gerektirdiği şekilde planlama yapmaktır. En iyi benliğiniz binadan çıktığında, hala yapılması gereken, başarabileceğiniz şeyler vardır. Her zaman doldurulması gereken formlar, kontrol edilecek makbuzlar ve hatta bu yavaş günlerde yapabileceğiniz bazı e-postalar vardır.


4. Birkaç dakika daha çalışmayı deneyin

Düşük enerjili günler, sizi pes etmeye itme eğilimindedir. Canınız sıkılıyor veya sinirli hissediyorsunuz ve her şeyi bir kenara bırakmak istiyorsunuz. Bu duygulara tepkiniz, oluşturduğunuz alışkanlıkları etkiler. Her sıkıldığınızda veya sinirlendiğinizde çalışmayı bırakırsanız veya cep telefonunuzu çıkarırsanız, bu duyguları telefonunuzu çıkarma eylemiyle ilişkilendirmeye başlayacaksınız.


Bunun yerine, kendinize beş dakika daha çalışacağınızı söyleyin. Telefonunuzu kontrol etmeden önce sadece beş dakikalık bir işi bitirmiş olsanız bile, çalışmayı bırakmanıza neden olabilecek duyguları sürekli çaba ile ilişkilendirdiniz. Bu, gelecekte devam etmeyi kolaylaştırır. Ve - arada bir - bu sürekli çaba, sizi daha üretken kılan ikinci bir rüzgara götürür.


5. Bir arkadaşınızı arayın

En kötü durumda, beyniniz için sosyal etkileşimin önemini kullanın. Bir müşteri, müşteri, akıl hocası veya meslektaşınızla işle ilgili bir şey hakkında konuşmak için bir toplantı (telefon veya Zoom toplantısı bile) ayarlayın.


İş ilişkileri pandemi sırasında çok acı çekti, bu nedenle işle alakalı ancak belirli bir projeye yönelik olmayan bir tartışma yapmak için biraz zaman ayırmak sizi ağınızla daha da yakınlaştırabilir.


Sadece bu değil, bu konuşmalar genellikle ilham verici olabilir. Dışarıdan bir bakış açısı edinmek, işinizi ve yaptığınız belirli projeleri dışarıdan bir bakış açısıyla görmenize yardımcı olabilir. Çoğu zaman, meslektaşlarınızla konuştuktan sonra, bir projeyi ilerletmek için yenilenmiş bir enerji bulabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page