top of page
Ara

Üst düzey bir koçluk işinizi büyütmek için oluşturmanız gereken 5 içerik türü

Hedef kitlenizin inançlarını ve beklentilerini değiştirerek başlayın

High-level, coach, management, consultancy, üst düzey, koç, yönetim, danışmanlık

İster işinize yeni başlamış olun ister yıllardır bir iş yapıyor olun, işinizin iki hedefi vardır: gelir ve etkililik. Başarılı bir koçluk işi kurmak, müthiş müşteri edinme becerilerine sahip olmanızı gerektirir ve bunu gerçekleştirmenin bir yolu da içerik pazarlamasıdır.


Stratejik içerik, marka itibarınızı artırabilir, değerleriniz etrafında bir topluluk oluşturabilir ve hizmetlerinizi tanıtabilir. Ancak çoğu çevrimiçi girişimcinin unuttuğu bir şey, içeriğin sadece bir dizi bilgiye dayalı paragraf değil, bir dönüştürme aracı olduğudur. İçerik pazarlaması, son derece iyi yapıldığında, deneyimledikleri sorunlara aktif olarak çözüm arayan potansiyel müşterileri birinci sınıf müşterilere dönüştürebilir. Bununla birlikte, yüksek kaliteli bir koçluk işini büyütmek için oluşturabileceğiniz beş içerik türü.


1. Hedef kitlenizin inançlarını değiştiren içerik oluşturun

Koçların yaptığını görülen en büyük hata, dönüşüm sürecine hizmetlerinin özellikleri ve faydaları ile başlamaktır. Bu harika olsa da, potansiyel müşterilerinize neden mevcut durumlarında kalmanın hedefleri için zararlı olduğunu göstermediğiniz için satış argümanınız sağır kulaklara düşebilir.


Müşteri kazanmak için oluşturulan her içerik, potansiyel müşterilerinizin kendileri hakkındaki inançlarını ve hayatlarını dönüştürme becerilerini ele almakla başlamalıdır. Herhangi bir yatırım yapılmadan önce, potansiyel müşterilerin düşüncelerinde neden bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu anlamaları gerekir. Müşterileriniz için istenen sonucu modellemek, ancak hedef kitlenizin mevcut inançlarını ve bu inançların büyümelerini nasıl geciktirdiğini değerlendirirseniz mümkündür.


Temel olarak, potansiyel müşterileri mevcut inanç sistemlerine değinmeden, eski sistemleri terk etmeye zorlamadan ve onlara yeni bir düşünce ve davranış biçimi benimsemeleri için ilham vermeden müşterilere dönüştüremezsiniz.


2. Bir hikaye anlatan içerik oluşturun

Potansiyel müşterileri giriş sayfasından ödeme sayfasına taşımak için somut gerçeklerden veya verilerden daha fazlasına ihtiyacınız var. Tutkularını, hedeflerini, zorluklarını ve hayal kırıklıklarını anladığınızı gösteren alakalı hikayelere ihtiyacınız var. Markanızın sizi insancıllaştıracak ve sadakati etkileyecek şekilde potansiyel müşterilerle etkileşime girmesi gerekiyor.


Ürününüzün ne kadar harika olduğuna dair hikayeler anlatmak yeterli değildir - kitlenizin sürekli değişen ihtiyaçlarına uyarlanan hikayelere ihtiyacınız vardır. Bir kişi ve bir girişimci olarak nasıl geliştiğinizle ilgili hikayeler de anlatın. İnsanlar sadece markanın arkasındaki yüzü görmekle kalmaz, aynı zamanda onların mevcut gerçekliğini anladığınızı gösterdiğiniz için bir dostluk duygusu da hissederler.


Sosyal medya, markanız için bu "bilme, beğenme ve güvenme" faktörünü oluşturmanıza yardımcı olabilir. Tüm gizlilikten vazgeçmenize gerek yok. Sadece inançlarınız ve değerleriniz hakkında şeffaf olmanız ve izleyicilerinize hayatınıza bir göz atmanız gerekir.


3. Müşterilerinizin başarısını kutlayan içerikler oluşturun

Süreç ve metodolojinizi kullanarak müşterilerin sonuç almasına başarılı bir şekilde yardımcı oldunuz mu? Bu gerçeği gururla paylaşın. Bu övünmek değil. Bunun yerine, potansiyel müşterilerin siz ve üst düzey teklifleriniz hakkında konuşulmamış soruları olduğu gerçeğini kabul etmektir.


Yapılan araştırmalara göre, çevrimiçi incelemelerin, özellikle satın alınacak ürün doğası gereği daha pahalı ve riskli olduğunda satın alma kararlarını etkilediğini göstermiştir. Yatırımla ilgili bu tereddütleri gidermek için, potansiyel müşterilerinizin şu anda deneyimledikleri aynı "daha önce" durumları yaşamış kişilerle ilgili şaşırtıcı vaka çalışmalarına ihtiyacınız var.


Ne kadar harika olduğunuza veya hizmetinizin ne kadar benzersiz olduğuna güvenemezsiniz. Potansiyel müşterileriniz, akıllarında birkaç seçeneği tartıyor ve olağanüstü sonuçlar elde etmek için kiminle çalışacaklarını tartışıyorlar. Müşterilerinizin başarılarını sergilemek, onları sadece sorunları çözmek için iyi belgelenmiş bir sürece sahip olduğunuza ikna eder; müşterileriniz de sizinle çalışmaktan büyük başarı elde etti.


4. Sürecinizi belgeleyen içerik oluşturun

Web sitenizde ve sosyal medya platformlarında övgü ve başarı kanıtlarınızı sergilemek yeterli değildir. Müşterilerinizin başarıları tek başına onları markanıza güvenenlere dönüştürmez. Yapmanız gereken, gerçekte ne hakkında konuştuğunuzu bildiğinizi göstermek.


Metodolojiniz veya dönüşüm süreciniz boyunca potansiyel müşterileri yönlendiren içerik oluşturun. Hiçbir şeyi geride bırakmayın ve hayatınızda bir kez olacak bir seminer vermek için para almışsınız gibi öğretin. Buradaki fikir, potansiyel müşterilerinizin istenen çözüme herkesten daha hızlı ulaşmalarına yardımcı olacak anahtarlara sahip olduğunuz tohumları ekmektir.


Evet, her şeyi öğretirseniz ödeme yapan müşterileriniz olmayacağını düşünerek sürecinizi öğretme konusunda tereddütlü olabilirsiniz. Ancak bu yanlıştır. Müşteriler yalnızca uzmanlığınızın kanıtını istemekle kalmaz, aynı zamanda öğrenme zamanlarını daraltabilecek birileri olduğunda tüm yaşamlarını kendileri için bunu çözmekle geçirmek istemezler.


5. Doğrudan satışı isteyen içerik oluşturun

Bu, tüm çalışmalarınızın götürdüğü yerdir: potansiyel müşterinizden hizmetlerinize yatırım yapmasını istemek. Kendinizi uzman olarak konumlandırmak için çok çalışmış olsanız da, talepte bulunmazsanız potansiyel müşterileri ödeme yapan müşterilere dönüştürmek başarısız olacaktır.


Satış, potansiyel müşterileri istenmeyen alımlar yapma kararı almaları için kandırmanın bir yolu olarak görülmemeli, doğal olmalıdır.


İnsanlığınızı ve uzmanlığınızı sergileyen içerikler oluşturarak zaten değer sağladınız. Bir yabancı olmak ve güvenilir bir müttefik olmak arasındaki boşluğu doldurdunuz. Müşterilerinizin başarı hikayeleri, aynı dönüşümü deneyimleme isteklerini artırdı. Bu nedenle, satışları sürdürmek için süreklilik gereklidir, durmayın ve devam edin.


İçeriğiniz satışın çoğunu sizin için yapabilir ve doğru mesaj kombinasyonuna sahipseniz, üst düzey koçluk hizmetlerinize yatırım yapmak isteyen ve bunu yapabilen potansiyel müşterilerden oluşan bir kanal oluşturabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page