top of page
Ara

Twitter CTO’su Parag Agrawal, CEO olarak Jack Dorsey’in yerine geçecek

45 yaşındaki Dorsey, hem Twitter’ın hem de dijital ödeme şirketi Square’in CEO’su olarak görev yapıyordu. Dorsey'in istifa haberi ardından Twitter hisseleri yaklaşık %4,5 arttı

Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal medya şirketinin başkanı olarak derhal geçerli olmak üzere istifa etmesi ardından, şirketin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin baş teknoloji sorumlusu Parag Agrawal’ın yönetimi devralacağı belirtildi.


Bu gelişmenin ardından Twitter hisseleri yaklaşık %4,5 arttı.


45 yaşındaki Dorsey, hem Twitter’ın hem de dijital ödeme şirketi Square’in CEO’su olarak görev yapıyordu. Şirket, Dorsey’in 2022 hissedarlar toplantısında görev süresi dolana kadar Yönetim Kurulu üyesi olarak kalacağını söyledi.


Salesforce Başkanı ve COO Bret Taylor, eski bir Google yöneticisi olan ve Denetim komitesi başkanı olarak yönetim kurulunda kalacak olan Patrick Pichette’in yerine Yönetim Kurulu Başkanı olacak.


Dorsey yaptığı açıklamada, ”Şirketin kurucularından ayrılmaya hazır olduğuna inandığım için Twitter’dan ayrılmaya karar verdim” dedi, ancak neden istifa etmeye karar verdiğine dair herhangi bir ek ayrıntı vermedi.


Agrawal, Twitter’ın agresif iç hedeflerini gerçekleştirmek zorunda kalacak. Şirket, bu yılın başlarında, 2023 yılı sonuna kadar 315 milyon paraya çevrilebilir günlük aktif kullanıcıya sahip olmayı ve o yıl yıllık gelirini en az iki katına çıkarmayı hedeflediğini söyledi.


2017′den beri CTO olarak görev yapan Agrawal, on yıldan fazla bir süredir Twitter’da. Yapay zeka ve makine öğrenimini içeren stratejiden sorumluydu.


Agrawal, Twitter’a katılmadan önce AT&T, Microsoft ve Yahoo’da görev yaptı. Twitter’da görev yaparken, AI kullanarak kullanıcıların zaman çizelgelerinde tweet’leri onlarla daha alakalı hale getirmek için projelere öncülük eden takımda yer aldı.

Twitter CTO’su Parag Agrawal, CEO olarak Jack Dorsey’in yerine geçecek

Agrawal daha önce Twitter’ın sosyal medya platformları için açık ve merkezi olmayan standartlar oluşturduğunu duyurduğu bir araştırma projesi olan Bluesky Projesi için bir lider bulmakla görevlendirilmişti.


Dorsey, Twitter’a gönderdiği e-postada, ”şirketi ve ihtiyaçlarını ne kadar derinden anladığı göz önüne alındığında, bir süredir şirketi yönetme seçiminin Agrawal olduğunu” söyledi.


Dorsey, geçen yıl Twitter’ın hissedarı Elliott Management’ın onun yerine geçmek istediği zaman bir görevden alınmayla karşı karşıya kalmıştı. Elliott Management’ın kurucusu ve milyarder yatırımcı Paul Singer, Dorsey’in her iki halka açık şirketi de yönetmesi gerekip gerekmediğini merak ederek, yatırım firması şirket yönetimiyle bir anlaşmaya varmadan önce, onlardan birinin CEO’su olarak görevi bırakmasını istemişti.


Dorsey, önce 2008 yılına kadar CEO olarak görev yaptı, 2006 yılında dev sosyal medyayı, kurucularından rolünün dışına itilir. Eski CEO Dick Costolo istifa ettikten sonra 2015 yılında Twitter’a patron olarak dönmüştü.


Dorsey, 5 Ekim 2015′te CEO olarak devraldığından beri hisseler %85 arttı. Bu arada, Square hisseleri 19 Kasım 2015′teki ilk halka arzından bu yana %1.566 artış gösterdi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page