top of page
Ara

Twitter CEO'su Jack Dorsey, sosyal medyanın geleceği için vizyonunu açıkladı

Twitter, sesten kullanıcılara içerik denetleme üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya kadar yeni araçlar deniyor

Twitter CEO'su Jack Dorsey, sosyal medyanın geleceği için vizyonunu açıkladı

Twitter CEO'su Jack Dorsey Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kısa mesaj hizmetinin zaman içinde daha az merkezi hale geleceğini ve sosyal medya kullanıcılarına verileri ve gördükleri içerik türü üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak bir gelişme olacağını öngördüğünü söyledi.


Sözler, Dorsey'in sosyal medyanın geleceği hakkında yaptığı önceki yorumlara dayanıyor. 2019'da Twitter, sitenin çevrimiçi suistimal ve yanlış bilgilendirmeyle daha iyi mücadele etmesine yardımcı olabilecek "sosyal medya için açık ve merkezi olmayan bir standart" oluşturmaya odaklanan bir proje olan Bluesky üzerinde çalıştığını söyledi. Sosyal ağ ayrıca, kullanıcıların yanıltıcı tweetleri görmelerine ve bilgilerin neden yanlış olduğunu düşündüklerini tartmalarına olanak sağlayan Birdwatch adlı bir forumu test etmeye başladı.


Çarşamba günü Goldman Sachs'ın sanal Teknoloji ve İnternet Konferansı'nda Dorsey, "Pazarın hareket ettiği ve insanların nereye hareket ettiği konusunda bir adım önde olmak istiyoruz," dedi. "Bu eğilimin gerçekleşeceğine çok inanıyorum."


40 dakikalık röportajda Dorsey, düzenleme ve Twitter'ın reklam dışındaki geliri keşfetme planları dahil olmak üzere çeşitli konulardan bahsetti.


İşte bazı önemli noktalar:


Tweetin ötesine geçme: Dorsey, Twitter'ın "internetin herkese açık konuşma katmanına" eklenmesi için 280 karakterlik tweetlerin ötesine geçmesi gerektiğini söyledi. Şirket, 24 saat içinde kaybolan içeriği paylaşmanıza izin veren bir araç olan "filoları" test ediyor. Ayrıca Spaces adlı bir sesli sohbet odası özelliğini deniyor ve haber bülteni platformu Revue'u satın aldı. Twitter, konuları ve ilgi alanlarını takip etmeyi kolaylaştırmaya çalışıyor.


Dorsey, Twitter'ın işe alım için de bir yer olabileceğini söyledi ve insanların siteyi birlikte çalışmak istedikleri diğer kişileri bulmak veya ilgi alanlarını paylaşmak için kullandıklarına dikkat çekti. "Size şu anda neler olduğunu gösteren sadece bir şey olarak görülmek istemiyoruz" dedi.


Yönetmelik: ABD milletvekilleri, internet şirketlerini kullanıcılar tarafından yayınlanan içerikten sorumlu olmaktan koruyan 230.Bölüm adı verilen federal bir yasadaki değişiklikleri izliyorlar. Dorsey, içerik denetimi konusunda daha fazla şeffaflığa ihtiyaç olduğunu söyleyerek büyüyen tartışmaya atıfta bulundu. Ancak 230. Bölümün değiştirilmesinin çevrimiçi incelemeleri, mesaj panolarını ve internetteki diğer içeriği etkileyebileceğini de belirtti. Twitter "düzenleyicilerle aktif görüşmelerde" dedi, ancak bazı tekliflerin rekabeti veya "açık İnternet ruhunu" azaltabileceği konusunda uyardı.


İçerik moderasyonu: Twitter'ın yanlış bilgileri etiketleme çabaları ve eski Başkan Donald Trump'ı kalıcı olarak yasaklama çabaları, bazı muhafazakar kullanıcıları yanlış yola soktu ve Parler ve Gab gibi alternatifleri keşfetmek için platformdan kaçmalarına neden oldu. Dorsey, günlük kullanıcı sayısındaki düşüş konusunda çok endişeli görünmüyor. Twitter kullanıcılarının% 80'inin ABD dışında olduğunu ve hizmetin 25 milyondan fazla takipçisi olan 50'den fazla hesabı olduğunu söyledi.


Sosyal medyanın merkezden uzaklaştırılması: Dorsey, Twitter'ın kullanıcılara sitedeki deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sağlama konusundaki çeşitli yollarından bahsetti. Örneğin Twitter kullanıcıları, sosyal ağların, deneyimlerini iyileştirmek için kullanıcıların görmesi gereken içeriği seçmek için kullandığı farklı algoritmaları seçebilir. Üçüncü taraf geliştiriciler, insanların aralarından seçim yapmaları için kendi algoritmalarını da oluşturabilirler. "Sadece oyun alanını daha da düzleştiriyorsunuz ve biz sadece içeriğe ev sahipliği yapmak ve içeriğe sahip olmak yerine dünyanın hareket ettiği yerin gerçek değeri üzerinde rekabet ediyoruz" dedi.


Abonelik: Twitter, reklamcılık dışında gelir elde etmenin yeni yollarını arıyor. Bu, TweetDeck gibi hizmetler için abonelik ücreti almak, tweet planlamak için bir kontrol paneli ve birden fazla hesabı yönetmek gibi fikirleri içerir. Bloomberg Pazartesi günü bildirdiğine göre Twitter, özel içerik veya reklamsız yayınlar için ücret talep ediyor. Dorsey, şirketin "Twitter'a katkıda bulunan insanlara ekonomik teşvik" üzerine odaklanmak istediğini söyledi. Sosyal ağ bu fikirleri inceliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page