top of page
Ara

Trump, TikTok'a ABD'deki işini satması için 4 gün süre tanıdı

Başkan Trump, TikTok'a ABD operasyonlarını satması için bir süre uzatılmayacağını, bir anlaşma imzalamak için 15 Eylül'e kadar süresinin sadece dört günlük müzakerelere izin verdiğini söyledi

Başkan Trump, TikTok'a ABD operasyonlarının satışını imzalaması için fazladan zaman vermeyecek ve firmanın alıcı bulmak için yalnızca 15 Eylül'e kadar zamanının kaldığını söyledi.


Perşembe günü gazetecilere konuşan Trump, "Ne olacağını göreceğiz. Ya kapatılacak ya da satacaklar. Bu yüzden ya güvenlik nedeniyle bu ülkede TikTok'u kapatacağız ya da kapatacağız. satılmak. "


"Son teslim tarihlerini uzatmıyorum, hayır. 15 Eylül. TikTok son tarihinin uzatılması olmayacak."


Trump'ın onayı aynı gün Bloomberg'in bildirdiğine göre, Beyaz Saray yetkilileri, TikTok'un ana şirketi ByteDance'e 28 Ağustos'ta Pekin tarafından kabul edilen yeni teknoloji ihracat yasalarında gezinmek için daha fazla zaman vermek için son tarihi geri almayı düşündüklerini bildirdi. yabancı kuruluşlarla ticaret yapmadan önce artık özel bir lisans almalıdır.


Wall Street Journal Çarşamba günü, ByteDance'in ABD'deki işini tamamen elden çıkarmak zorunda olmadığı bir anlaşmayı müzakere edip edemeyeceğini araştırdığını da bildirdi. Şu anda TikTok ABD'yi satın almak için iki koalisyon var - Microsoft ile Walmart arasında bir ortaklık ve Oracle tarafından yönetilen ve bir avuç ByteDance yatırımcısı tarafından desteklenen bir teklif.


Trump yönetimi, bir satışın ne zaman gerçekleşmesi gerektiği konusunda kesin değil.


3 Ağustos'ta Trump başlangıçta gazetecilere TikTok'un işini satması için 15 Eylül'e kadar zamanının olacağını söyledi.


Trump daha sonra 6 ve 14 Ağustos'ta iki yönetici emri imzaladı ve ByteDance'e TikTok'un ABD'deki işini satması veya bir yasakla karşılaşması için etkili bir şekilde baskı yaptı.


6 Ağustos emri, Amerikalılar ile ByteDance arasındaki tüm "işlemleri" yasaklamadan önce 45 günlük bir zaman sınırı verdi - bu, 20 Eylül son tarih anlamına geliyor.


14 Ağustos emri ByteDance'e, ABD içinde TikTok'u çalıştırmasına olanak tanıyan tüm varlıkları satması için 90 gün verdi. Bu, özellikle 3 Kasım cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 12 Kasım'a kadar üçüncü bir son tarih verecektir.


Gazeteci Chris Stokel-Walker, Twitter'da, TikTok'un 24 Ağustos'ta yasal işlemin reddedildiğini iddia eden bir dava açmasının ardından Trump yönetiminin de kendi süresinin olduğunu kaydetti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page