top of page
Ara

Tesla Cybertruck'ın sinir bağlantısı kontrollerine sahip olduğu söylentileri artışta

Güncelleme tarihi: 1 Eki 2020

Bir YouTube videosu, Tesla Cybertruck'ın Neuralink kontrollerine sahip ilk araç olacağını iddia ediyor

Tesla Cybertruck'ın sinir bağlantısı kontrollerine sahip olduğu söylentileri artışta

Video, 27 Eylül'de YouTube Kanalı RPh Tom'a yüklendi. Dört dakikalık videoda, Elon Musk'ın beyin dalgası teknolojisinin Cybertruck'ta sağlanacağı noktasını bir şekilde kanıtlamak için bazı önemli noktalar öne sürüldü.


Video, tüm Tesla araçları gibi, Cybertruck'un da Bluetooth bağlantısı kurduğunu ve Musk'ın kamyonu Neuralink aracılığıyla sürülebilir hale getirmeyi planladığını belirtti. Bu, Neuralink uygulamasının kamyona Bluetooth ile bağlı olduğu anlamına gelir.


Neuralink'e benzer diğer sistemler, Brainfingers gibi piyasada mevcuttur. Sistem teorik olarak bir Tesla'yı kontrol edebilirken, Robotaxi'yi uzaktan kontrol edemez çünkü insan beynine veri giremeyen Brainfingers. Neuralink sisteminin aksine iki yönlü insandan bilgisayara iletişim, Brainfingers sadece insandan bilgisayara geçiyor.


Diğer cerrahi olmayan sistemlerden farklı olarak Neuralink, sesli ve görsel verilere kıyasla çok daha hızlı veri aktarımı sağlamak için cerrahi implantasyona ihtiyaç duyacaktır.


Ayrıca, doğrudan bir cerrahi bağlantı, daha hızlı tepki süresine sahip olacaktır, bu da uzaktan sürüş anlamına gelir. Son olarak, Neuralink, Cybertruck'ı sürücünün vücudunun bir parçası haline getirecek şekilde, kalıcı bir hafıza olarak doğrudan insan beynine veri girebilir.


Bu, Cybertruck ve Neuralink'in Tesla sahiplerini, tüm Cybertruck video kameralarından ve radardan aynı anda görebilecekleri bir Cyborg'a dönüştüreceği anlamına geliyor. Bu aynı zamanda Neuralink'in kamyonu kontrol etmekle ilgili her şeyi hatırlamasına da izin verir.

Bu arada video, kamyonun gerçek bir direksiyon simidine sahip olmadığına da işaret etti ve bu, sürücülerin seyir halindeyken kavrayabilecekleri. Tekerlek şeklindeki direksiyon simidinin aksine, Cybertruck'ın sahte direksiyon simidi tekerleğin üstünü ve altını ıskalamaktadır, bu da bir şekilde direksiyonu çevirmek tehlikelidir çünkü sürücüler tekerleği hareket ettirirken içgüdüsel olarak tekerleğin altına tutunacaklardır. Ancak alt kısım eksik olduğundan, Cybertruck bir dönüşte kontrolü kaybedebilir.


Son derece zeki bir Musk için, bu tür mühendislik kasıtlı olmalıdır, özellikle araç otomatik pilottayken, insan kontrolünün yalnızca yaklaşık% 0,001'ini gerektireceği için. Kendi kendine giden arabalar direksiyon simidine ihtiyaç duymazken, Tesla sadece yedek kullanım için bir tane kurdu. Ayrıca direksiyon simidinin alt kısmının çıkarılması sürücünün kucağında daha fazla alan sağlayacaktır.


Elon Musk: Neuralink bir Cybertruck çağırabilir

Tesla, videoda paylaşılan iddialarla ilgili herhangi bir yorumu henüz onaylamadı veya yayınlamadı. Ancak video, bir Tesla sahiplerinin forumunda paylaşıldığında farklı tepkiler aldı.


Ayrıca başka bir kullanıcı, Neuralink'in bir oyun denetleyicisi veya kablosuz klavye olarak çalışabilen bir insan arabirim cihazına sahip olduğunu belirtti. "Elon, bir Cybertruck'ı çağırmak için Neuralink'i kullanabileceğinizi söyledi," dedi Crissa, özelliğin kamyona özel olmayabileceğini de sözlerine ekledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page