top of page
Ara

Stewart Butterfield: Uzaktan çalışma sihirli bir şekilde bitmeyecek

Slack CEO'su, salgından geçişin zor olacağını söyledi: "Her iki dünyanın da en kötüsünü yaşamamak çok zaman alacak."

Slack CEO'su, salgından geçişin zor olacağını söyledi: "Her iki dünyanın da en kötüsünü yaşamamak çok zaman alacak."

Slack CEO'su Stewart Butterfield, 11 Mart gecesi, Tom Hanks'ın Avustralya'dan Covid-19'la sözleşme yaptığını, NBA'in sezonunu askıya aldığını ve Başkan Trump'ın Birleşik Devletler'e seyahati yasaklayan üçüncü bildirisini imzaladığı zaman, dünyanın değiştiğini biliyordu. Devletler. Butterfield'ın ekibi neredeyse bir haftadır çalışıyordu - bu, iş-iletişimi aracı girişimine oldukça doğal gelen bir şeydi.


Yedi ay sonra, Slack hala tamamen uzaktan çalışmaya devam ediyor. Butterfield aynı sarsıcı deneyime sahipti, o kadar çok yönetici ve bilgi çalışanı, şirketinin San Francisco'daki 500 Howard Street'teki neredeyse boş olan genel merkezine gitmişlerdi - şirketin 10 ülkede sahip olduğu 16 ofisten biri. Cuma günü Fast Company Innovation Festival'de, neredeyse boş olan 230.000 metrekarelik ofisten "Orada olmak oldukça tuhaftı. Dürüst olmak gerekirse biraz iç karartıcı" dedi.


Ziyaret, salgının ötesinde bir ofisin rolü hakkında düşünmesini sağladı. Elbette, burası Reklam, pazarlama, üzerinde büyük bir Slack logosu olan parlak bir işe alma aracı toplantıları için uygun bir yer. Genel müdürlük binası, bir gücün izdüşümü ve kültürel bir mihenk taşıdır. Aynı zamanda - ve bunun diğer rollerinden daha düşük bir değere sahip olduğunu söyledi - "fabrika çiftliği, insanların masalarda oturmaları ve bilgisayarları kendi başlarına konuşmadan kulaklıkla kullanmaları için pil yuvası olarak adlandırdığı ofis alanı başka biri. " dedi.


Butterfield, çalışanların işe gidip gelmeme esnekliğinin tadını çıkardığına göre, rekabetçi alanlardaki çoğu bilgi çalışanı için, bir çift lojistik ve piyasa nedenine atıfta bulunarak 40 saatlik, koltuğa oturtulmuş bir işyerine geri dönemeyeceğine inanıyor.


Slack, çalışanların her gün ofise geri dönmesini isterse ve aynı yetenek havuzundaki rakiplerinden biri uzaktan çalışmaya izin vermeye devam ederse, yeteneğini kaybedeceğini açıkladı: "Bu ikinci seçeneği kim kabul etmezdi?"


Butterfield, "Bunu bir beklenti veya gereklilik olarak görmeye başlıyorsunuz ve uygulanan bir piyasa gücü var. Tek tek şirketlerin vazgeçebileceklerini ve çalışanlarımızın ofise gelmeleri gerektiğini söyleyebileceklerini bilmiyorum," dedi.


Lojistik de var. Şehirde yaşayan çalışanlarının çoğu, içeride ve dışarıda daha fazla alana sahip olmak için taşındı. Ayrıca son yedi ayda Slack'in mevcut işgücünün yüzde 20'sini işe aldı - hepsi yalnızca uzaktan çalıştı. Kısa süre önce Slack'in San Francisco'dan ziyade Chicago'da bulunan ve Butterfield'ın "aşı olduğunda hareket etmeyecek" yönetici ekibinin ilk tamamen uzak üyesini getirdi.


"Bu kararları verdiğinizde geri dönemezsiniz" diyor. Butterfield, her şeyi çözemediğini itiraf ediyor, ancak çalışanların şirketin ofislerini işbirliği ve toplantılar için kullandıklarını, ancak esas olarak tek başına çalışmayı içeren günlerde evde kaldıklarını hayal ediyor. Kendisinin ve diğer yöneticilerin, çalışanların yeni gerçeklikte en üretken olmalarını sağlamak için yapacak çok planlarının olduğunu söylüyor - nasıl görünürse görünsün. Diyor ki: "Her iki dünyanın da en kötüsünü almamak çok şey alacak."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page