top of page
Ara

Starbucks sürdürülebilirlik adına atık azaltma girişimine Tokyo'da başlıyor

Starbucks atık azaltma girişimi Tokyo'da başlayacak. Model ise oldukça basit: Bir bardak ödünç alın, kullanın ve sonra iade edin

Starbucks sürdürülebilirlik adına atık azaltma girişimi Tokyo'da başlıyor

Starbucks, hem küresel anlamda hem de özellikle Japon pazarıyla ilgili olarak, 2030 yılına kadar atıklarını yüzde 50 oranında azaltmaya karar verdi. Bu misyonun temel taşlarından biri, materyalleri mümkün olan her yerde yeniden kullanmaya davet ediyor ve Tokyo bölgesindeki on Starbucks satış noktasında test edecekleri program bu ruha çok uygun bir coğrafya.


Bu plan, özellikle paket servis siparişleri için tek kullanımlık kapların üretimini hedefliyor, çünkü çok sayıda tek kullanımlık kap oluşturmak muazzam miktarda karbondioksit üretimine yol açıyor. Bunun yerine Starbucks, "Ödünç Alma, İade Etme ve Yeniden Kullan" döngüsü olarak adlandırdıkları şey aracılığıyla müşterilerini çok kullanımlı bir bardak kiralamaya teşvik etmek istiyor.


Amaç, programı Japonya'da uygulamadan önce küçük bir ölçekte test etmek olduğu öğrenildi.


Bu girişim, Nissha ve NEC Solutions Innovators ile işbirliği içinde kurulan girişim olan Re&Go hizmetinin yardımıyla gerçekleştirilecek.


Konsept, müşterilerin, mağazanın kendi dayanıklı, dayanıklı bardaklarını kullanarak kullandıkları plastik ve karton bardak miktarını azaltabilecekleri, yani Starbucks'ın karton bardak tedarik etmek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor.

Starbucks sürdürülebilirlik adına atık azaltma girişimine Tokyo'da başlıyor

LINE uygulamasındaki Re&Go hesabı, tek kullanımlık bir bardak kullanılınca doğaya ne kadar karbondioksit üretileceği konusunda bilgiler sunacak ve şirket, bunun daha fazla müşterisini emisyonları hakkında eyleme geçirilebilir bir şekilde düşünmeye teşvik edeceğini umuyor.


Bununla birlikte, belki de en büyük bonus, programın tüm mağazalara uyarlanması durumunda, çevreye duyarlı müşterilerin her kahve istediklerinde yanlarında büyük bir bardak getirmeyi hatırlamak zorunda kalmayacakları ve ayrıca yıkanmak zorunda kalmayacak olmalarıdır.


Müşteriler yanında bardak getirme zorunluluğu bulunmuyor. Müşteriler yanlarında bardak getirmese bile sterilize edilmiş ve temizlenmiş bir kapta bir içecekle ayrılabilirler, daha sonra mümkün olduğunda geri verebilirler, bardağı tekrar temizlenip yeni bir müşteri tarafından kullanılmak üzere bırakabilecekler. Uygulama sürdürülebilirlik açısından oldukça hoş. Fakat daha fazla teşvik vermesi açısından, cüzi bir miktar içeceklerde indirime gidilmesi daha çok ilgi çekebilir. Her şeye rağmen, bu denemenin önceki tüm çabalarına göre bir avantajı var: en azından şimdilik, bu hizmet ücretsiz olarak sunulacak, girişim resmi olarak 1 Aralık'ta başlıyor. İlerleyen günlerde dünya çapında tüm ülkelerde uygulanıp uygulanmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page