top of page
Ara

Spotify, Podcast yayınlarını TV şovlarına ve filmlere çevirmek istiyor

Şirket, Peter Chernin’in Oscar adayı prodüksiyon şirketiyle bir anlaşma imzaladı

Spotify Technology, podcast'lerini Hollywood franchise'larına dönüştürmek istiyor.


İsveçli ses akışı devi, “The Greatest Showman” ve “Ford v Ferrari” nin yapımcısı Chernin Entertainment'a, potansiyel film ve TV projeleri için orijinal şovlardan oluşan kütüphanesini madencilik hakkını veren bir anlaşma imzaladı. Chernin ve Spotify, Spotify’ın 250'den fazla orijinal diziden oluşan portföyünden potansiyel projeleri belirleyecek.


Spotify, Gimlet Media ve Ringer gibi podcast stüdyolarını satın alarak, yeni kullanıcıları ve reklamcıları bir müzik uygulamasına çekmeyi umarak yüz milyonlarca dolarlık yatırım yaptı. Ayrıca, şarkılar ağır telif ücreti taşıdığı için gelir kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışıyor.


Şirket, Chernin anlaşmasıyla birlikte kütüphanesini, Walt Disney Co. ve Warner Bros'un çizgi romanlarında olduğu gibi Hollywood için değerli yeni hikayelere dönüştürmek istiyor. Spotify tarafından satın alınmadan önce, Gimlet Media birkaç podcast görmüştü Julia Roberts'ın oynadığı bir Amazon'un dizisi olan “Homecoming” dahil olmak üzere TV şovları haline geldi.


Hollywood kralı Peter Chernin liderliğindeki Chernin Entertainment, hem eleştirmenleri hem de izleyicileri memnun eden filmler yapan güçlü bir geçmişe sahip. "Gizli Figürler", "Ford v Ferrari" ve "En Büyük Şovmen", Oscar adaylığı alan ticari hit oldu. Şirket ayrıca, bu yılın başlarında Netflix için film yapmak için bir anlaşma imzaladı.


Chernin yaptığı açıklamada, "Ses, eğlence sektöründe açık ara en hızlı büyüyen ortam ve 250'den fazla orijinal ve binlerce saatlik içerikle Spotify, bugün dünyanın en büyük içerik kütüphanelerinden birine sahip" dedi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page