top of page
Ara

Sızıntılara göre, 2021 model 16 İnç MacBook Pro modelinde rekabetçi bir yenilik sunacak

Söylentiler, Apple'ın son Intel gecikmesi için güçlü bir güncellemeye işaret ediyor



Apple’ın özel ARM silikona geçişi, Kasım 2021'de M1 MacBook Air ve M1 13 inç MacBook Pro'nun piyasaya sürülmesinin ardından, 16 inç MacBook Pro'nun bir Apple silikon versiyonu geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin ilk işlemcisi Apple M1 zaten performans ve pil ömrü açısından rekorlar kırıyor. Yeni sızıntılar, halefinin çok daha güçlü olacağını ve çok uzak olmayacağını gösteriyor.


Şimdiye kadarki sızıntılar, yani söylentiler şu ipuçlarını veriyor:


"M1x" işlemci veya bu satırlar boyunca bir adlandırma şeması

Daha yüksek performanslı GPU (M1 MacBook Air ve MacBook Pro'da mevcut 8 çekirdekli GPU'nun yükseltilmesi)

Daha fazla Thunderbolt / USB4 bağlantı noktası: mevcut M1 13 inç MacBook Pro'da muhtemelen dört bağlantı noktası yerine iki bağlantı noktası

Daha fazla ekran desteği (mevcut M1 MacBook'lar, 60 Hz'de 6K çözünürlüğe kadar yalnızca bir harici ekranı destekler)


Apple, Intel’in yenilik hızının yanı sıra daha yüksek düzeyde kontrol ve optimizasyona güvenmediği için şirket içi çip üzerinde sisteme geçişi uzun zamandır gündemdeydi.


İki dizüstü bilgisayarda, MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro'da M1 ile güçlü bir ilk izlenim bırakan Apple'ın, bir sonraki özel platformu olan M1X ile işleri daha da ileri götürdüğü bildirildi.

Bilgiler, Apple ile ilgili her şey için iyi bir geçmişe sahip bir hesap olan Twitter'daki LeaksApplePro'dan geliyor. Bir prototip kullanan içeriden birisine atıfta bulunarak, Cupertino'nun bir sonraki yonga setinin adı Apple M1X olabilir. Sözde 2021'de bir sonraki 16 inç MacBook Pro'da piyasaya sürülecek.


Daha da ilginci, sekiz yüksek performanslı çekirdek ve verimlilik için dördü ile 12 çekirdekli bir konfigürasyona geçtiği iddia ediliyor. Sızıntı ayrıca "M1'in hızlı olduğunu düşünüyorsanız, M1X'i görmemişsinizdir" deniyor.


16 inç ekrana sahip MacBook Pro, Apple'ın şu anda sattığı en iyi amiral gemisi dizüstü bilgisayardır. İlk olarak 2019'da tanıtıldı, henüz bir halefi olmadı ve yenilenmesi bekleniyor. Önemli ölçüde güçlü bir SoC'ye geçiş, yalnızca Apple'ın beklediği yükseltme olabilir. En iyi yonga setinin en iyi dizüstü bilgisayarı için ayrılması da mantıklı.


Mevcut Apple M1, MacBook Air ve MacBook Pro 13 inç'te görülmektedir. İkisi arasındaki performans farkı, muhtemelen bir soğutma fanının getirdiği daha iyi termal yönetim nedeniyle, marjinal görünüyor. MacBook Pro 16 inç'in içinde daha fazla fiziksel alana sahip olduğu için, Apple onu daraltmadan daha uzağa taşımalıdır.


MBP 16, performanstaki kuantum sıçraması nedeniyle pratikte bir M1 işlemci ile donatılması süpriz olmayacaktır. MBP 16'nın bir yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürülmesinden bu yana (Kasım 2019) çok az değişiklik oldu. Tasarım veya lansman tarihiyle ilgili başka hiçbir bilgi paylaşılmadı. Kaynak, Apple’ın bir sonraki büyük dizüstü bilgisayar duyurusu için önemli bir olay olmayacağı anlamına gelen bir basın bülteni olarak açıklanacağını iddia ediyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page