top of page
Ara

Salesforce, olumlu geçen döneme rağmen 1.000 kişinin iş gücü kesintisine gidiyor

Salesforce, yaklaşık 1.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını ve daha iyi finansal sonuçlar almayı öngörüyor

Salesforce, duruma aşina olan kişiler tarafından yaklaşık 1.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını iddia ettiler, yazılım devinin üç aylık gelir kaydettiğini ve daha fazla kazanç öngördüğünü bildirmesine rağmen işini kolaylaştırmak için bir hamle olarak düşünülüyor.


Özel bilgileri tartışırken kimliğinin belirtilmemesini isteyen iki kişi, satış ve müşteri destek rollerinin ortadan kaldırılanlar arasında olduğunu söyledi. İnsanlardan biri, ABD'de bu hareketin şirketin finansal hizmet firmalarına, sağlık ve yaşam bilimi şirketlerine ve diğer bulut satış ekiplerine yönelik yazılımını satan bazı çalışanları etkilediğini söyledi.


Bir diğeri, kesintilerin Kanada da dahil olmak üzere dünya çapında bir düzineden fazla Salesforce konumunda gerçekleştiğini söyledi. Üçüncü bir kişi, Service Cloud, Salesforce Platform ve konfigürasyon fiyat teklifi yazılımına odaklanan bazı çalışanların da etkilendiğini söyledi.


Bir Salesforce sözcüsü, "Şirketi sürekli büyüme için konumlandırmak üzere kaynakları yeniden tahsis ediyoruz" dedi. "


Bu, stratejik alanlarımıza yakıt sağlamak için bazı çalışanları işe almaya ve yönlendirmeye devam etmeyi ve artık iş önceliklerimizle eşleşmeyen bazı pozisyonları ortadan kaldırmayı içerir. Etkilenen çalışanlar için, ister şirketimiz içinde isterse yeni bir fırsat olsun, kariyerlerinde bir sonraki adımı bulmalarına yardımcı oluyoruz. "


Salı günü, video konferans yoluyla bazı çalışanlara pozisyonlarının kaldırılacağı söylenirken, Salesforce gelirin %29 artışla 5,15 milyar $ 'a yükseldiğini bildirdi. Şirket ayrıca, pandeminin yol açtığı durgunluğun en derin etkilerinin yazılım üreticisinin arkasında olabileceğinin sinyalini vererek yıllık satış tahminini de yükseltti.


San Francisco merkezli şirketin hisseleri, Çarşamba günü New York'ta pembe projeksiyonlara göre %29'a kadar yükseldi ve yıllık kazançları %65'e çıkardı.


İcra Kurulu Başkanı Marc Benioff, Mart ayında şirketin 90 gün boyunca "önemli" işten çıkarmalar yapmayacağını söylemişti. Aynı sözü vermeyen diğer CEO'lar konusunda rahatsızlık duyduğunu dile getirmişti. Şirket içinden iki üst düzey kişi, şirket çalışanlarına Salesforce bünyesinde yeni bir iş aramaları için 60 gün süre vereceklerini söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page