top of page
Ara

Sağlık turizmine odaklanan estetik pazaryeri Yeniben, 500 bin TL yatırım aldı

Doktorlar ile hastaları bir araya getirerek estetik odaklı pazaryeri oluşturan Yeniben, 500 bin TL yatırım aldı

Doktorlar ile hastaları bir araya getirerek estetik odaklı pazaryeri oluşturan Yeniben (Newlyme), Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları ve Burak Şen‘den 500 bin TL yatırım aldı.


Türkiye’deki ilk estetik pazaryeri olma özelliğini taşıyan yerli girişim, yurtdışındaki hastaları Türkiye’deki doktorlar ile buluşturarak sağlık turizmi alanında çalışıyor.

3 yıl önce kurulan ve bugün 5 bini aktif olmak üzere 30 binden fazla kayıtlı kullanıcıya sahip Yeniben, 5 milyondan fazla estetik hastasını ağırlarken, 500’den fazla doktor, klinik, hastane ve 50’den fazla kozmetik markası ile de çözüm ortaklığı gerçekleştirdi.

Türkiye’de yılda 3, dünyada ise 40 milyar dolarlık pazara sahip estetik sektörü, her yıl yüzde 25 oranında büyüme gösteriyor. Aynı zamanda her 3 kişiden 2’si, doktor/tedavi araştırmasını online gerçekleştiriyor. Bu verilere göre faaliyetlerini şekillendiren girişim, estetik sektörünün online’daki bilgi kirliliğini yok etmeyi hedefliyor.

Yeniben ile hastalar; ilgilendikleri estetik tedavilerle ilgili tüm bilgilere ulaşabiliyor, kendisine uygun doktoru bulabiliyor ve online görüşme yapabiliyor. Sorularına doktorlardan yanıt alırken, tedavi/doktor hakkında karar vermeden önce diğer hastaların yorumlarından da faydalanabiliyor. Bu durumu benzer olarak doktorlar, klinikler ve hastaneler de kendilerini Yeniben üzerinden tanıtabiliyor. Yatırımın ardından gerçekleştirdiği açıklamada Yeniben’in gelecek planlarına değinen Yeniben kurucusu Ahmet Fırat; “Yeniben olarak başlıca hedeflerimiz, estetik dendiğinde Türkiye’de ve dünyada akla ilk gelen mecralardan olmak ve Türkiye’nin sağlık turizmindeki gelişimine katkıda bulunmak. Melek yatırımcı Burak Şen ve Keiretsu Forum Türkiye’den aldığımız yeni yatırımla hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz.” dedi.


Kaynak: Capslock

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page