top of page
Ara

Qualcomm, dört yüksek potansiyelli 5G girişimine yatırım yapıyor

Qualcomm'un yatırım kolu Qualcomm Ventures, bugün 5G ile ilgili girişimlere dört yeni stratejik yatırım yaptığını duyurdu

Qualcomm'un yatırım kolu Qualcomm Ventures, bugün 5G ile ilgili girişimlere dört yeni stratejik yatırım yaptığını duyurdu. Bu şirketler, özel mobil ağ uzmanı Celona, ​​mobil ağ otomasyon platformu Cellwize, bilgi işlem platformu Azion ve yazılım yığınını özel donanımla birleştiren başka bir bilgi işlem platformu olan Pensando.


Buradaki genel amaç, açık bir şekilde kuruluşta 5G kullanım durumlarının hızlı bir şekilde başlatılmasına yardımcı olmak ve tüketiciler için bunları mümkün kılmak için gerekli altyapıyı oluşturabilecek geniş bir şirket yelpazesine yatırım yapmaktır.


Qualcomm'da kıdemli başkan yardımcısı Quinn Li, "Müşteri ve iş ortağı tabanımızı genişletme hedefiyle kablosuz mobil ekosisteme küresel olarak yatırım yapıyoruz ve özellikle heyecanlandığımız alanlardan biri de 5G alanı," Qualcomm Ventures küresel başkanı söyledi. "5G içinde yatırım yapmayı düşündüğümüz üç alan var: Biri kullanım durumlarında, ikincisi ağ dönüşümünde, üçüncüsü işletmelerde 5G teknolojisini uygulamak."


Qualcomm Ventures, bu yeni parti de dahil olmak üzere 5G ekosistemine şu ana kadar 170 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Firma, bu dört yeni girişime ne kadar yatırım yaptığını açıklamadı.


Li, genel olarak, bu yeni şirketler grubunun Qualcomm Ventures'ın baktığı temel alanlara değindiğini açıkladı. Örneğin Celona, ​​günümüzde Wi-Fi dağıtmak kadar işletmelerin özel hücresel altyapıyı kurmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.


Li, "Bu platformu, ister LTE ister 5G olsun hücresel teknolojiyi işletmelere taşıyabilmek için mevcut spektrumdan (CBRS) yararlanan bulut tabanlı bir denetleyiciyle oluşturdular" dedi.

"Ve sonra bu kurumsal kullanım örnekleri üretim ortamlarında olabilir, okullarda olabilir, hastanelerde olabilir veya üniversiteler için kampüste olabilir."

Bu arada Cellwize, kısmen topladığı verilere göre ağı ayarlamak için makine öğrenimini kullanarak kablosuz ağları daha esnek ve yönetilebilir hale getirmek için otomatikleştirmeye yardımcı oluyor. Kablosuz teknolojinin giderek daha fazla yazılım tanımlı hale geleceği ve Cellwize'in bu eğilime tam olarak uyacağı yönünde. Buradaki potansiyel müşteri, ille de bireysel bir işletme değil, kablosuz ve mobil operatörlerdir.


Azion ve Pensando'nun oynadığı Edge computing, şu anda açıkçası sıcak bir kategori ve 5G'nin bazı bariz avantajlara sahip olduğu bir kategori, bu yüzden Qualcomm Ventures'ın Azion'daki yatırımlarıyla bugün bunlara biraz odaklanması şaşırtıcı değil. ve Pensando.

"İlerledikçe, çok sayıda işlemin buluttan ağın ucuna doğru ilerlediğini göreceksiniz. Bu da işlemlerin ağın kenarında gerçekleşmesine olanak tanıyarak düşük gecikmeli uygulamaların çok daha hızlı çalışmasına ve çok daha verimli.”

Qualcomm Ventures, 2000 yılındaki lansmanından bu yana toplamda 1.5 milyar dolar dağıttı ve 360 ​​yatırım yaptı. Firmanın yatırım yaptığı daha başarılı şirketlerden bazıları Zoom, Cloudflare, Xiaomi, Cruise Automation ve Fitbit gibi tek boynuzlu atları içeriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page