top of page
Ara

Puma, Neymar anlaşmasıyla milyonlarca dolarlık risk alıyor

PSG'li forvet, Nike'ı 25 yıl sonra bıraktı. Puma bu hamlesinin sonuçlarını ilerleyen günler göstereceğe benziyor

Neymar Jr. geçtiğimiz günlerde spor giyim markası Puma ile sezonda yaklaşık 20 milyon euro değerinde bir ciro anlaşması imzaladı. Dünyadaki finansal iklimin koronavirüs salgınının etkilerinden muzdarip olduğu bir dönemde, anlaşma Puma için büyük bir kumar olarak görülüyor.


Sıradan bir yılda, çok pahalı bir sporcuya büyük bir yatırım yapmak zaten hesaplanmış bir risktir. Bu yıl büyük bir hamle yapmak için en öngörülemeyen ve en riskli zamanlardan biri ama Puma ve Neymar cesur bir karar vermeye karar verdi.


Marca'ya göre Puma, Neymar'ı Nike'ın Michael Jordan versiyonuna dönüştürmeyi umuyor. Jordan adı Nike ile neredeyse eşanlamlı hale geldi ve ortaklık, Ürdün profesyonel basketbol oynamaktan emekli olduktan on yıllar sonra son derece karlı olmaya devam ediyor.


Elbette, Jordan bir basketbol efsanesidir ve adı önümüzdeki on yıllar boyunca pazarlanabilir olacaktır. Puma'nın en büyük rakipleri Adidas ve Nike, şimdiden kendi futbol efsanelerini yetiştiriyor. FC Barcelona kaptanı Lionel Messi'nin Adidas ile uzun vadeli bir anlaşması varken, Nike'ın Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile benzer bir ilişkisi var.


Neymar, Brezilya'daki gençlik sistemindeki gençlik yıllarından beri Nike'nin desteğini alıyordu. O zamandan beri FC Barcelona ile ve şimdi de Paris Saint-Germain ile dünya çapında ün kazandı. Nike'ı düşürmek, küresel mali krizin belirsizliği nedeniyle istikrarlı sözleşmeler yapmanın zor olduğunu gören Brezilyalılar için de büyük bir kumar.


Puma da Neymar'la bir inanç sıçraması yapıyor. Barselona ile büyük bir başarı elde ederken, PSG ile yaptığı yolculuk bir rollercoaster oldu. Büyük bir yurtiçi başarıya sahip olmasına rağmen, takımın taraftarlarıyla aşk-nefret ilişkisi yaşadı. Ayrıca Katalanlarla bir geri dönüşle bağlantılıydı, ancak boşuna. Bir futbolcu olarak kalitesiyle ilgili hiç şüphe yok, ancak birçok faktör onu bir pazarlama başarısına veya bir şapka olursa düşüşte bir başarısızlığa dönüştürebilir.


Alınan riskin işe yarayıp yaramayacağı henüz belli değil.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page