top of page
Ara

Perakende sektörüne yeni oyuncu dahil oluyor: Amazon Style

Yüksek teknolojiyle donatılan ilk Amazon fiziksel giyim mağazası Amazon Style, bu yıl içinde ilk olarak Los Angeles'ta açılıyor

NFT'ler veya karşılıksız tokenler, son aylarda diğer yerleşik web platformlarıyla destek kazanıyor. Twitter, bu tür blok zinciri destekli öğeleri sergilemenin yolları üzerinde çalışırken Reddit , kullanıcılar için kendi NFT avatar koleksiyonunu başlattı .  NFT'ler, spekülatif değerleri (fiyatlar şok edici bir hızla yükselir ve düşer) ve güvenlik eksikliği (bazılarının mülkiyeti garanti ettikleri iddialarına rağmen sıklıkla çalınırlar) nedeniyle çok alay edilse de, mevcut teknoloji devleri seçerse bu varlıklar daha önemli hale gelecektir. onları destekle.  NFT, özünde, blok zincirindeki benzersiz bir adres aracılığıyla JPG veya GIF gibi dijital bir öğenin sahipliğini talep etmenin bir yoludur. Ve bu varlıkların merkezi olmayan bir mülkiyet biçimi içerdiği iddialarına rağmen, meşruiyetleri mevcut çevrimiçi platformlardan tanınmaya dayanmaktadır. Twitter veya Instagram, herkesin sigara içen bir şempanzenin JPG'nizi kopyalayıp yapıştırmasına izin veriyorsa, bunun gerçekten kime ait olduğunu kim söyleyebilir? Ancak şirketler, NFT'lerin belirttiği gibi mülkiyet haklarını uygulamaya başlarsa, meşru dijital varlıklar haline gelebilirler (en azından bu platformlarda).  Meta için, NFT'leri benimsemek, şirketin metaverse olarak adlandırdığı şeyde daha büyük bir etkiye sahip olmasına yardımcı olabilir - 1990'larda ve öncesinde yüzen VR evrenlerinin vaatlerine benzer, birbirine bağlı sanal dünyaların belirsiz bir konsepti. Bu, varlıklar üzerindeki kontrolü aynı anda merkezileştirirken NFT'lerin değerini ve önemini potansiyel olarak artırabilir.

Amazon, geçen sene ortaya atılan bir iddiayı doğrulayarak ilk fiziksel giyim mağazası Amazon Style‘ın bu yıl içinde açılacağını resmen doğruladı. Amazon Style, yüksek teknoloji ile donatılan ilk mağaza konsepti olacak.


İlk Amazon Style mağazası için hedeflenen lokasyon ise; Los Angeles eyaletinin en iyi alışveriş noktalarından biri olan The Americana at Brand‘de açılacak.


Amazon, yeni fiziksel mağazasında erkek ve kadın giyim, ayakkabı ve diğer çeşitli aksesuarlardan oluşan bir seçkinin sunulması hedefleniyor. Amazon’a göre bu mağaza tüketicilere “bilinen ve sevdikleri” markaların koleksiyonu yer alacak ve Amazon Shopping adındaki yeni bir uygulama, müşterilere birçok konuda destek sağlayacak.


Mağaza ziyaretçileri, Amazon Shopping uygulamasını kullanarak farklı beden, renk, genel müşteri puanları ve diğer ürünle alakalı ek ayrıntılarını görmek için ürünün QR kodunu taratarak ulaşabilecekler. Dahası, bir düğmeye dokunarak, ürünün soyunma odasına gelmesini talep edebilir veya denemeye gerek olmayan ürünleri doğrudan kasaya yönlendirmeleri mümkün.


Amazon, mağazanın kişiselleştirilme üzerine odaklandığını belirtti. Mağazanın makine öğrenimi algoritmaları, alışveriş yapan her müşteri için özel öneriler sunacak ve daha özel bir deneyim için müşteriler, tarzları, bedenleri ve diğer tercihlerini yeni gelen serilerde uygun seçenekler olduğunda müşterilere önerilerde bulunulacak. Son olarak, Amazon Shopping uygulamasında tercihlerine uygun gözüken fırsatları mağazada kolayca denemek mümkün olacak.

Perakende sektörüne yeni oyuncu dahil oluyor: Amazon Style

Amazon Style, Amazon’un lojistik merkezleriyle aynı teknoloji ve süreç yönetimi sisteminden ilham alıyor ve diğer yenilikler arasında hızlı ve rahat ödeme için avuç içi tanıma hizmeti sunan Amazon One yer alıyor.


Amazon, modacıların özel seçkileri ve Amazon.com’da alışveriş yapan milyonlarca müşterinin geribildirimlerinden yola çıkarak yüzlerce markanın fiziksel mağazada sunulacağını açıkladı. Hangi markalar olduğu hakkında şimdilik bilgi vermeyen Amazon, müşterilerin geniş bir fiyat skalasında sunulan ürünlerin gardıropların vazgeçilmez parçaları olacağından emin görünüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page