top of page
Ara

Pandemi, IoT teknolojisinin benimsenmesini ve karmaşıklaşmasını hızlandırdı

Vodafone, dijital yeteneklerinin koronavirüs krizinin ortasında test edildiğini ve IoT'nin önemli etkisinin artış gösterdiğini saptadı

Pandemi, IoT teknolojisinin benimsenmesini ve karmaşıklaşmasını hızlandırdı

Amerikalılar, COVID-19 ile baş etmede tek başvurumuzun izole etmek, çalışmak ve uzaktan öğrenmek olduğu anlaşıldığında, işletmeler dijital yeteneklerini test ediyorlardı.


Cevap? İletişim şirketi Vodafone Business'tan 2020 IoT Spotlight adlı yeni bir raporuna göre, Nesnelerin İnterneti (IoT) ABD işletmelerinin başarısı için hayati önem taşıyor (%92).


Rapor, salgın sırasında ABD'deki IoT'yi benimseyen işletmelerin %84'ünün IoT projelerinin hızını artırdığını, IoT'yi düşünen ABD işletmelerinin %76'sının COVID-19 hızlandırılmış benimseme planlarını kabul ettiğini ve ABD'deki işletmelerin %79'unun yeni IoT başlattığını gösterdi. Krizin bir sonucu olarak projeler.


Vodafone, 1.639 şirketten IoT'nin işletmeleri üzerindeki olumlu etkilerini ve hayatta kalmak ve gelişmek için teknolojiyle oluşturdukları esnek stratejileri açıklamalarını istedi.


Temel IoT iş avantajları

  • Sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşın: %84'ü çevresel sürdürülebilirliklerini temelde iyileştirmek için IoT kullanıyor.

  • Üretkenliği artırın: Yetişkin IoT'yi benimseyenlerin %73'ü IoT'den önemli bir Yatırım getirisi elde etti:%84 IoT'nin salgın sırasında işlerini sürdürmede kilit bir faktör olduğunu ve %55'inin işletme maliyetlerinin %21 düştüğünü gördü.

  • İş sürekliliğini destekleyin: IoT'yi benimseyenlerin %84'ü IoT'nin iş sürekliliğini sağladığını düşünüyor.

  • İnovasyona teşvik edin: Ankete katılanların %95'i, öncelikli olarak iki alanda, operasyonel verimliliği artırarak ve yeni ve bağlantılı ürünler ve hizmetler yaratarak olumlu bir yatırım getirisi elde etti.

  • İş başarısı:%87'si IoT'nin gelecekteki başarı için kritik olduğunu ve% 49'un çalışan verimliliğini artırdığını söyledi.

  • Müşteri deneyimini iyileştirin:%59'u müşteri deneyiminin iyileştirildiğini söyledi.

  • Veriler, geleceğe hazır olmanın anahtarıdır:%80'i IoT'nin analitik yaklaşımlarını ve verilerin değerini değiştirdiğini söyledi,%87'si IoT'nin bir sonucu olarak temel iş stratejilerinin olumlu bir şekilde değiştiğini kabul ediyor,%84'ü artık bir şeyler yapabileceklerine inanıyor. IoT öncesi yapılamadı ve %59, IoT'nin iş kararlarını desteklemek için gerekli olduğunu söyledi.

  • Faydalar risklerden daha ağır basar: %73, IoT'yi benimsemeyen kuruluşların beş yıl içinde rakiplerinin gerisinde kalacağına inandıklarını ve %43'ü IoT'nin iş fırsatlarının uygulama zorluklarından büyük ölçüde ağır bastığına inandıklarını söyledi.

Vodafone'un raporu, IoT'nin pandemi sırasında ankete katılan işletmelerin çoğu için değer üretmeye ve yatırım getirisi sağlamaya devam etmesi nedeniyle IoT'nin benimsenmesinin artmaya devam ettiğini gösterdi.


IoT'yi benimseyenlerin çoğunluğu (%84), IoT'nin iş sürekliliğini sağladığını ve operasyonları sürdürdüğünü söyledi. Sektörlerindeki yerel kilitlenmeler ve gerilemeler nedeniyle IoT projelerini duraklatan işletmelerin %81'i artık IoT'ye öncekinden daha yüksek öncelik verdiklerini söyledi.


Geleceğe dönük teknoloji

IoT'nin benimsenmesi arttıkça, işletmelerin çalışma şeklini, nasıl yatırım yaptıklarını ve ne kadar rekabetçi olduklarını değiştiriyor; işletmelerin %63'ü IoT'yi "sektörlerini tamamen bozuyor" ve işletme dijital hazırlık gözüyle ilerledikçe, IoT'yi gelecekteki temel bir bileşen olarak görüyorlar.


İşletmelerin yüzde seksen dördü, IoT'nin yaşamı değiştirme ve işletmeyi geliştirme potansiyeline sahip olduğu ve uzaktan enerji verimliliğini artırmak için elektrikli araba paylaşımı gibi yeni, daha sürdürülebilir hizmetleri sağladığı için şirketlerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olduğunu söyledi. görev açısından kritik hizmetlerin çalışmasını sağlamak için sağlık hizmetleri. İşletmeler basitçe IoT'nin anlık iş ve toplumsal faydalarını ve yenilikçi, yeni bağlantılı hizmetleri nasıl güçlendireceğini görüyor.


Vodafone, işletmelerin avantajları ortaya çıktıkça kuruluş içindeki tutumlar değiştiği için işletmelerin IoT'ye yaklaşımlarını değiştirdiklerini ve olgun benimseyenlerin %73'ü IoT'nin kendilerine önemli bir yatırım getirisi sağladığını söyledi.


Vodafone Business'ta Nesnelerin İnterneti direktörü Erik Brenneis, "IoT büyüdü" dedi. "Artık sadece yatırım getirisini artırmak veya işletmelere maliyet tasarrufu sağlamakla ilgili değil: Düşünme ve çalışma şekillerini değiştiriyor. Bu onlara operasyonlarını yeniden tasarlama ve iş modellerini geleceğe hazırlama fırsatı veriyor. Bu araştırma IoT'yi kanıtlıyor dirençli, daha esnek ve daha hızlı uyum sağlamak ve değişime tepki vermek isteyen işletmeler için vazgeçilmez bir teknolojidir."


Raporu buradan indirebilirsiniz.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page