top of page
Ara

Pandemi döneminde küçük işletmenizin hayatta kalmasına yardımcı olacak 5 yol

İşinizin büyümesi, personelinizin veya kendiniz için yardım istemekten çekinmeyin

Pandemi, küresel ekonomide en büyük yıkıcı oldu. Fortune 500 şirketleri ve benzer küçük girişimciler darbeyi hissettiler, ancak en çok zarar gören küçük işletmelerdi.


Küçük işletmeler, ABD ekonomisinin bel kemiğidir. Dünya Ekonomik Forumu'na göre, küçük işletmeler, özel sektör işgücünün neredeyse yarısını istihdam etmekten sorumludur. Bununla birlikte, sosyal mesafe önlemlerinin uygulandığı ve zorunlu kapanmaların yaşandığı bu değişken zamanlarda, birçok küçük işletme ayakta kalamadı.


Yelp, Eylül ayında, Covid'in bir sonucu olarak ABD genelinde kapanışların arttığını ortaya koyan en son Ekonomik Etki Raporunu yayınladı. Yelp verilerine göre kalıcı şirket kapanışları 97.966'ya ulaştı ve bu, yeniden açılmayacak olan kapatılan işletmelerin yüzde 60'ını temsil ediyor.


Yelp Veri Bilimi Başkan Yardımcısı Justin Norman, CNBC'ye verdiği demeçte, "Genel olarak Yelp'in verileri, Temmuz ayı ortasındaki son raporumuzdan bu yana işletme kapanışlarının kalıcı kapanışlarda yüzde 34 artışla artmaya devam ettiğini gösteriyor" dedi.


Bu raporlar herkese bir felaket ve karanlık hissi verebilir, ancak işte küçük işletmenizin pandemiden kurtulmasına yardımcı olmanın beş yolu.


1. Sosyal medyada gerçek anlamda sosyal olun

İş geliştirme alanında çalışan biri olarak, müşterilerle ilişkilerimi geliştirmeye yardımcı olmak için buluşmalara çok güveniyorum. Ancak Covid, ABD'nin Mart ayında kapanmasına neden olduğunda, kendimi iş ilişkilerimden soyutlanmış hissediyordum. İşte o zaman sosyal medyada gerçekten sosyal olmam gerektiğini anladım.


Smart Insights'a göre, dünyanın yarısından fazlası sosyal medyayı kullanıyor. Sosyal medya kullanıcıları artık ortalama sekiz sosyal ağ ve mesajlaşma uygulaması üzerinden günde ortalama 2 saat 24 dakika çoklu ağ kuruyorlar.


Bu yüksek kullanımla sosyal medya, işletmeler ve müşterileri arasında bir yaşam çizgisi haline geldi. İşletmeler, potansiyel müşterilerine ücretsiz değer katmak için sosyal medyalarını kullandıklarında, ilişkilerini bu şekilde kurmaya ve sürdürmeye devam edecekler.


Ayrıca işletmeler, sosyal medya platformlarında yaratıcı içerik yayınlamanın ötesine geçmelidir. Ayrıca takipçileriyle etkileşime girmeleri gerekir. Potansiyel müşterilerinizi sosyal medyada takip etmek, çevrimiçi ilişkiler kurmak için harikalar yaratabilir. Gönderileri beğenmek ve yorumlara yanıt vermek, ilişkiyi daha da geliştirecektir. Takipçilerinizi bu basit adımları uygulayarak doğrulamak, onları potansiyel müşterilere veya müşterilere dönüştürebilir.


Bu öğelerin yapılması kolay olsa da, kaç tane küçük işletme ve markanın yalnızca sosyal medyada içerik yayınlaması, ancak karşılığında takipçilerle sosyalleşmemesi şaşırtıcı. Müşterilerle sosyal medya aracılığıyla ilişki kurmak bir fikir alışverişidir. Herhangi bir ilişkide olduğu gibi tek taraflı olamaz.


2. Nasıl döneceğini öğrenin

Değişken ekonomik iklim ve ekonomiyi yeniden açmanın sürekli değişen kuralları nedeniyle, işletme sahiplerinin nasıl döneceklerini öğrenmeleri gerekiyor. Pivot (yön değiştirme), şirketinizde iyi çalışmayan bir şeyi ele almak için yeni bir stratejiye geçmeniz anlamına gelir. Yön değiştirme, bir şirketin platformunu yazılımdan uygulamaya değiştirmesi kadar basit bir şey olabilir. Veya tüm iş modellerini değiştirmek kadar karmaşık bir şey olabilir.


Starbucks, 1971'de mağazalarında kahve çekirdekleri ve espresso makinesi satmaktan, 1980'lerin ortalarında kendi kahvelerini hazırlayıp satan tam teşekküllü bir kahvehaneye geçtiklerinde büyük bir dönüş yaptı.


Bir şirketin stratejisindeki esneklik ve bunun ne zaman dönmesi gerektiğini bilmek, hem pazarda hayatta kalmak hem de başarılı olmak için çok önemli olabilir.


3. İşletme harcamalarını optimize edin

İşletmenizde paranın nasıl harcandığını yeniden değerlendirmek için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Maliyetleri düşürmek, bu belirsiz zamanlarda iş hedeflerini sürdürmenin en etkili yoludur.


İşletme sahiplerinin işlerini nasıl daha iyi optimize edebileceklerine dair belirli bir örnek, basılı reklamlardan dijital olanlara geçebilir. Dijital pazarlamaya yatırım yapmak, işletmelere aylık pazarlama giderlerinin maliyetini önemli ölçüde azaltma fırsatı verirken, aynı zamanda ideal alıcılarına daha hedefli ve kesin erişim sağlar.


İşletme harcamalarını optimize etmenin bir başka örneği de alışveriş satıcılarıdır. İşletmeler, satıcılarına daha iyi fiyatlar için alışveriş yaptıklarını bildirdiklerinde, bu, satıcıya işletmeye daha iyi bir anlaşma sağlama fırsatı verir. Veya işletmeye başka yerde daha iyi bir anlaşma bulma fırsatı verir. Her iki durumda da şirket için para biriktirmenin harika bir yolu olabilir.


İşletme harcamalarını optimize etmenin birkaç yolu vardır. Tüm aylık harcamaların nereye gittiğini yakından değerlendirin ve ardından şirketin nerede ve nasıl uygun maliyetli değişiklikler yapabileceğini görün.


4. Yerel yönetiminizden yardım alın

İşletme sahiplerinin bu kritik zamanlarda yalnız olmadıklarını bilmeleri önemlidir. Kanun koyuculara ulaşmak, yardım için hangi kaynakların mevcut olduğunu öğrenmenin iyi bir yoludur.


National League of Cities'e göre, "Şehirler, küçük işletmeler için kaynaklar, araçlar ve bilgiler için tek durak noktası görevi gören basit, kullanıcı dostu web siteleri oluşturuyor. En iyi siteler, Belediye Binası'ndan ilgili haberlerle günlük olarak güncelleniyor ve eyalet ve federal kurumlar. "


Destek almanın bir başka mükemmel yolu da küçük işletmelere ve eldeki sorunlara odaklanan yerel bir görev gücüne katılmaktır. Dahil olmak, işletmeniz ve yerel toplumunuz için bir savunucu olmanın en iyi yoludur.


Yerel yönetiminizin neler sunabileceğini öğrenmenin tek yolu, onlara ulaşmaktır. İşletme sahipleri bunu yapmaktan çekinmemelidir.


5. Kendiniz ve personeliniz için ruh sağlığı desteği alın

Pandemi, sadece insanların fiziksel sağlıklarını değil aynı zamanda zihinsel sağlıklarını da riske attı. Kaiser Aile Vakfı'na göre, Temmuz ayı ortasında KFF İzleme Anketi düzenledi, "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin yüzde 53'ü, koronavirüs üzerindeki endişe ve stres nedeniyle ruh sağlığının olumsuz etkilendiğini bildirdi. Koronavirüs etkilerinin zihinsel sağlık ve esenlik üzerindeki etkisi hakkında birçok yetişkin de belirli olumsuzluklar bildiriyor.


—Endişe ve stres nedeniyle uyku güçlüğü (yüzde 36)

—Yemek yeme (yüzde 32)

—Alkol tüketiminde veya madde kullanımında artış (yüzde 12)

—Yaşam koşulların kötüleşmesi (yüzde 12)


Bir işletme sahibi, önce kendisinin ve personelinin refahı ile uğraşmadan şirketin refahının üstesinden gelemez. Belirsiz zamanlarda birbirine sosyal destek vererek, organizasyon içinde daha yakın bir topluluk oluşturmaya yardımcı olacaktır. Açık iletişime ve şirket güncellemelerine devam etmek, ayrıca kendinize ve personelinize güvenlik açıklarını hafifletmeye yardımcı olmak için ruh sağlığı bakımı için kaynaklar sunmak önemlidir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page