top of page
Ara

Online Alışverişte ürününüzü ön plana çıkararak satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

2016 yılında dünya çapında 1.66 milyarı aşkın olan rakam 2021'de, dünya çapında tahmini iki milyardan fazla insan çevrimiçi alışveriş yapıyor

Online Alışverişte ürününüzü ön plana çıkararak satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

Online alışveriş, dünyanın en popüler aktivitelerinden biridir. 2016 yılında dünya çapında 1.66 milyardan fazla çevrimiçi alışveriş rakamı aşılmıştı ve o zamandan beri, bu eğilim daha da güçlendi. Şimdi, 2021'de, dünya çapında tahmini iki milyardan fazla insan çevrimiçi alışveriş yapıyor.

Bu kadar çok insanın parasını çevrimiçi olarak ürün ve hizmetlere harcadığı göz önüne alındığında, küresel perakende e-ticaret satışlarının 2019'da 3.53 trilyon dolara ulaşması ve bu rakamın 2022'de 6.54 trilyon dolara çıkması beklenmemeli.

Sesli kitaplar, e-kitaplar, şarkılar, videolar ve video oyunları gibi dijital medya ürünleri de özellikle son zamanlarda çok fazla gelir getiriyor. 2021'de tek başına dijital medya pazarının küresel gelirinin 292 milyar dolar civarında olması bekleniyor .


Dijital ürününüzün satışları artırma ipuçları

Dolayısıyla, dijital bir ürün satmak istiyorsanız, yenmeniz gereken çok fazla rekabet var. Ve bunu yapmanın en iyi yolu, kendinizi rakiplerinizden ayırmaktır. Dijital ürününüze satışları artırmanıza yardımcı olacak beş ipucu.


1. Web sitenizin iyi bir tasarım ve görünüme sahip olduğundan emin olun

İnsanlar internette para harcamayı severken, herhangi bir yerde harcamazlar. Potansiyel müşterilerin işletmenize güven duyması için web sitenizin temiz ve profesyonel bir görünüme sahip olması gerekir. Bir işletmeye güvenmeyen müşteriler, ürünlerine para harcamazlar.


Bu nedenle, web siteniz 2002'den beri güncellenmemiş gibi görünüyorsa, insanlar ürünlerinize para harcamaktan çekineceklerdir. Ayrıca, kolaylaştırılmış bir web sitesi ve ödeme süreci, müşterilerin satın alma işlemi sırasında yoldan çıkmamasını veya hayal kırıklığına uğramamasını sağlayarak gelir elde edilmesine yardımcı olacaktır.


2. Kitlenizi tanıyın

Kitlenizi tanımak, dijital ürünler satmak için muhtemelen en önemli faktördür. Ürünlerinizi kime satmaya çalıştığınızın tam olarak farkında olmanız gerekir.


Birine istemediği bir şeyi satmaya çalışmak her zaman zorlu bir mücadele olacaktır. Sizi yorgun ve sinirli bırakacak, müşteriyi memnun bırakmayacak. Ancak, müşteri tabanınızı biliyorsanız, potansiyel müşterilerinize daha iyi hizmet vermek için ürünlerinizi, web sitenizi ve işletmenizi optimize edebilirsiniz, balık tutmaya benzer. Her balıkta aynı tür yem kullanmazsınız. Bazı yemler, belirli balık türlerine daha çok hitap eder. Müşterilerinizle benzer. Ancak müşterilerinizi özellikle neyin çektiğini bilmelisiniz.


Halihazırda belirli bir ürün veya hizmet türü satın almak isteyen biri, başlangıçta hiç ilgilenmeyen birine göre para harcamaya ikna olmak için çok daha kolay bir zamana sahip olacaktır, bu yüzden bunu kendi yararınıza kullanın.


3. Blog başlatın

Bir blog başlatmak, web sitenizin büyümesine ve daha fazla ilgili potansiyel müşteri çekmesine yardımcı olmanın basit bir yoludur. Ayrıca, kendinizi iyi bir bilgi kaynağı olarak belirleyerek güven oluşturabilir ve itibarınızı artırabilirsiniz.


İnsanlar web sitenize girdiğinde ve yeteneklerinize veya ürününüze güvendiğinde, modern bir web sitesi satış yapmanıza yardımcı olacaktır. Güven, özellikle çevrimiçi bir kurs veya bu türden bir şey satmaya çalışıyorsanız önemlidir.


4. Erişiminizi büyütmek için sosyal medyayı kullanın

İşletmenizin ne olduğuna bağlı olarak, sosyal medya az çok önemli olabilir. Bununla birlikte, erişiminizi artırmak için sosyal medyayı kullanmak kesinlikle hafife alınmamalıdır. Avantajınız için kullanabileceğiniz birçok sosyal medya platformu var ve hatta farkındalığı yaymanıza ve markanızı oluşturmanıza yardımcı olabilecek bazı harika niş sosyal medya platformları bile olabilir.


Sosyal medya, temel olarak ürünleriniz veya işletmeniz için ücretsiz reklamcılıktır ve büyük bir sosyal medya takip ettiğinizi gören potansiyel müşterilerin ürünlerinize güvenme olasılığı daha yüksektir. Sosyal medya, daha sonra ürünlerinizi daha da optimize etmek için kullanabileceğiniz müşterilerden geri bildirim almanın harika bir yoludur.


5. Ücretli reklamlardan yararlanın

Bilinirliği yaymanın ve satış yaratmanın bir başka yolu da ücretli reklamcılıktır. Elbette bununla ilgili maliyetler olsa da, buna gerçekten değebilir.


Bununla birlikte, çevrimiçi reklamcılığa para harcayacaksanız, müşteri tabanınızın kim olduğunun kesinlikle farkında olmalısınız. Buna göre, reklamlarınızı hangi web sitelerinde göstermek istediğinizi dikkatlice seçmelisiniz.


Çevrimiçi reklamlarınızı, sunduğunuz ürünle ilgilenmeyen kişilere göstermek, ilgili kişilere göstermekle aynı miktarda paraya mal olur, ancak çok daha az gelir sağlar.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page