top of page
Ara

Nissan görsel kimliğini yeniledi

Nissan, 2022 Nissan Ariya EV'de yeni, daha dijital dostu logosunu tanıttı. Otomobil üreticisi yeni görüntüyü bu yılın başlarında bir sonraki Nissan Z için yeni bir logoda patent başvurularının açıklandığı göstermişti.

Nissan'ın logosundaki değişikliği açıklaması Volkswagen ve BMW'nin benzer bir şekilde sadeleşmeye başladığı yolu izliyor.


Volkswagen'in yeni bir amblemi var ve BMW rozetini yeniden tasarladı ve şimdi Nissan da bunu yaptı. Nissan, tamamen elektrikli bir crossover olan 2022 Ariya ile birlikte yeniden tasarlanan logosunu kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca Ariya EV, gelecek modellerde sunulacak yeni logoyu taşıyacak ilk araç ünvanına da sahip olacak.

Yeni logo hala Nissan ismiyle büyük harflerle kesişen bir çemberden oluşuyor, ancak isim şimdi kesiştiği çemberle daha az fiziksel bir bağlantı ile daha bağımsız bir şekle bürünmüş. Tam daire yeni logoda yer almıyor, Nissan adının ikiye böldüğü küçük bir boşluk var, eski logonun dış halkası sağlam bir daire. Göze çarpan bir başka değişiklik de yazı aralıklarında göze çarpıyor. Daha fazla boşluk ve daha rahat okunabilir bir yazı tipine geçiş yapılmış.


Nissan, yeni logoyu "ince, hafif ve esnek" hale getirmek amacıyla 2017 yılında yeniden tasarım sürecine başladığını söyledi. Başka bir açıdan, otomobilin önündeki Nissan logosunu aydınlatan LED'e sahip olan gelecekteki EV modellerinde aydınlatıldığında iyi görünmesini sağlamak için bu tasarım tarzına geçilmiş. Logolarını değiştiren diğer otomobil üreticileri gibi, dijital kullanıma daha iyi adaptasyon için daha düz ve basit olmasından yana tercihte bulunmanın faydalı olacağını düşündüklerini ifade etti.


Nissan, markanın markanın çeşitli platformlarında kademeli olarak görünmeye başlayacağını söyledi. Şirketin kendi sosyal medya hesabından paylaştığı yenilenmiş logosunun tanıtım içeriğine aşağıdan ulaşabilirsiniz:


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page