top of page
Ara

Nike, dijital medya ajansı Razorfish ile işbirliğini sonlandırdı

Nike, dijital medya ajansı Publicis Groupe'in Razorfish'ini anlaşmasını sonlandırdığını duyurdu. Şirket bünyesinde bir ajans kurulması planlar arasında. Ünlü marka, Kantar verilerine göre, geçen yıl ABD'de dijital medyaya 82 milyon dolardan fazla para harcadığı saptandı.

Nike'ın Razorfish ile iş ilişkisinden çıktığı haberi, dijitalde ikiye katlanırken iç maliyet yapısını basitleştirmek için markanın daha geniş bir itişiyle çakışıyor. Retail Dive'a göre, şirket perakende sektöründe kayıplarla mücadele ederken, şirketin dijitalde gördüğü başarıdan yararlanmayı amaçlayan "Tüketiciye Doğrudan Hızlandırma" stratejisini artırıyor.


Perakende satış geliri küresel olarak %38 ve Kuzey Amerika'da %46 düştüğü için Nike 2019'un dördüncü çeyreğinde 790 milyon dolar zarar bildirdi. Ancak, dijital satışlar bu çeyrekte %75 büyüdü ve şirketin o dönem için toplam işinin yaklaşık %30'unu temsil etti. Nike'ın kayıplarını dengelemek için işten çıkarmalarla sonuçlandığını, bunun yerine maliyetleri düşürmek ve dijital gibi büyüme alanlarında yeniden yatırım yapmak için yeniden yapılanmanın bir parçası olduğunu belirtti.


Şirket daha dijital bir ilk programa adapte olmak için dönerken, maliyetleri de düşürmek istiyor ve dijital medya ajansının, şirket içi bir ekip oluşturması halinde, sonuçta yaptığı gibi sonuçta yardımcı olabilir. Konut içi, maliyetleri düşürme ve pazarlama üzerinde daha fazla kontrol sağlama potansiyeli nedeniyle markalar için son birkaç yıldır büyüyen bir trend olmuştur. Koronavirüs pandemisi, pazarlamacılar üzerindeki maliyetleri düşürmek için sadece baskıyı arttırdı, bu da daha fazla markanın daha önce ajanslar tarafından ele alınan pazarlama işlevlerinin bazılarını şirket içinde aramasını önerdi. Atletik ürünlerin lider markası, daha önce sosyal medya ve influencer pazarlama da dahil olmak üzere reklam pazarlama faaliyetlerinin diğer unsurlarını şirket içine getirdi.


Nike son birkaç yıldır dijital olarak büyümesini sürdürüyor. 2019'da Nike, dijital operasyonlarına bir tüketici odağı getirmek için ilk küresel dijital bilgi yöneticisini işe aldı. Ayrıca geçen yıl iki önemli dijital alım gerçekleştirdi. TraceMe anlaşması, dijital analiz stratejisini artırmayı amaçlarken, veri analizi başlangıcı Celect, markanın DTC stratejisini destekliyor.


Dijital medya ajansını bırakmak, Nike'ın dijital pazarlamasından başarı gördüğü bir zamanda geliyor. Şirketin, George Floyd'un cinayetine ve sonrasında dünyadaki ırksal adalet protestolarına yanıt olarak bırakılan ırkçılık karşıtı reklamı "For Once, Don't Do It", yakın zamanda yapılan bir Ace Metrix çalışmasında katılımcıların %60'ının güçlendirildiği belirtildi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page