top of page
Ara

Netflix, Orijinal içeriklerine talebi artırmak için ilk küresel kampanyasını başlattı

Küresel kampanya, Netflix uluslararası büyüme fırsatlarına odaklanırken ortaya çıkıyor

Netflix, salgın boyunca rekor düzeyde izleyici gördüğü için, yayıncı orijinallerini daha da büyütmeyi ve sonbaharda ivmesini sürdürmeyi umuyor.


Yayın devinin "One Story Away" adlı ilk küresel marka kampanyasında, Stranger Things, Money Heist ve When They See Us gibi yüksek performanslı Netflix orijinal dizileri, hizmet potansiyel aboneleri kendilerine Netflix'in orijinal dizisinde bulunan bazı karakterleri ve hikayeleri anlamaktan “sadece bir hikaye” uzaktayız.


The Witcher, Unorthodox ve Tiger King gibi Netflix orijinallerinden klipler de gösteren kampanyada bir anlatıcı, "Elbette bilmeyeceğiniz çok şey var, ancak bir hikayeyi izlemeye değer kılan şey tam olarak budur" diyor. Çünkü sonunda, sadece bir hikaye uzaklıktayız.


AKQA ajansının yardımıyla oluşturulan kampanya, Haziran ayında yayın hizmetine katılan yeni pazarlama müdürü Bozoma Saint John'un gelişinden önce yaklaşık bir yıldır çalışıyor.


Bir blog gönderisinde, Netflix’in başkan yardımcısı, marka ve editörlerinden Eric Pallotta, kampanyanın Netflix'teki hikayelerin abonelere sunabileceği duygusal tepkileri güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.


Pallotta, "Birkaç yıl önce koridordaki bir meslektaşımdan" sadece bir hikaye uzağız "ifadesini duydum ve o zamandan beri kafamda sıkışıp kaldı," diye yazdı. "Bir gün yeniden ortaya çıkacağını biliyordum ve yaklaşık bir yıl önce bu kampanya üzerinde çalışmaya başladığımızda, sonunda doğru anı bulduğumuzu hissettim. Bu sözler, Netflix'in ve dünyanın her yerinden birlikte çalıştığımız içerik oluşturucuların üyelerimize getirmeye çalıştıkları şeyin temelinde yatan hikaye anlatma tutkusunu mükemmel bir şekilde özetliyor. "

Kampanya bugün 27 ülkede başlayacak ve ev dışı, televizyon, radyo, dijital ve basılı yayınlarda yayınlanacak. Seslendirmeler yerelleştirildi. Netflix'in ABD pazarı daha doygun hale geldiği ve çoğu geniş bir kullanıcı tabanı için çekici bir hizmet oluşturmaya çalışan rakiplerle daha kalabalık hale geldikçe, küresel büyüme üzerindeki artan öneminin daha fazla kanıtı.


Ayrıca, Netflix'in Covid-19 kapanmalarından ve kilitlenmelerinden evde eğlence izlemesindeki artış nedeniyle art arda iki çeyrek beklenenden daha yüksek abone büyümesi yaşadığı için geliyor. Netflix, son çeyreğinde ABD ve Kanada'da 2,9 milyon olmak üzere 10 milyon abone ekleyerek toplam küresel abone tabanını 193 milyona çıkardı.


Kampanya aynı zamanda, eğlence yöneticisi liderliğinin büyük bir sarsıntıya hazırlandığı aynı hafta başlıyor. Özgün içeriğin başkan yardımcısı olan uzun süredir yönetici olan Cindy Holland önümüzdeki ay şirketten ayrılacak ve yerel dilde orijinallerin Netflix yardımcısı Bela Bajaria, küresel TV başkan yardımcısı rolünü üstlenecek - bu da şirketin uluslararası odağının bir başka göstergesi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page