top of page
Ara

Nespresso, kağıt bazlı evde kompostlanabilir kapsüllerini piyasaya sürecek

Nestlé, Nespresso markası için kağıt bazlı, evde kompostlanabilir kahve kapsülleri geliştirmek için Huhtamaki ile iş birliği yaptı

Nespresso, kağıt bazlı evde kompostlanabilir kapsüllerini piyasaya sürecek

Çözüm, Huhtamaki'nin ağaç liflerinin karmaşık şekiller halinde kalıplanmasına izin veren tescilli teknolojiden yararlanıyor.


Evde kompostlanabilir kağıt bazlı kahve kapsülü, 21 Kasım 2022'de (dün) Nespresso tarafından Fransa'da piyasaya sürüldü. Kapsüller, daha geniş çapta tanıtılmadan önce ilk olarak 2023 baharında Fransa ve İsviçre'deki tüketicilerle pilot olarak denenecek.


Huhtamaki yaptığı açıklamada, yeni kapsüllerin %82 ​​kağıt hamuru kullanılarak yapıldığını ve koruyucu bir bariyer olarak ince bir kompostlanabilir biyopolimer film içerdiğini söyledi. Kapsüller evde kompostlama için tasarlanmıştır ve TÜV Avusturya tarafından bağımsız olarak onaylandı.


Huhtamaki'nin görüşüne göre bu çözüm, bir dizi yeni kullanım senaryosu olanağı sunuyor. Şirket, örneğin bugün genellikle plastik veya metalden yapılan kapakları değiştirebileceğine inanıyor.


Kompostlama nedir?

Doğanın geri dönüşüm yöntemidir. Karbonca zengin organik materyaller doğal ve biyolojik bir süreç ile kompost ya da humus adı verilen, toprak için oldukça faydalı bir maddeye dönüşür. Bu işleme, evde kompostlama da denir.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page