top of page
Ara

Nespresso, geri dönüştürülmüş kahve kapsüllerinden bisiklet üretiyor

Nespresso ve Vélosophy, kullanılmış kahve kapsüllerini geri dönüştürerek sürdürülebilir bir projeye imza atıyor

Nespresso, geri dönüştürülmüş kahve kapsüllerinden bisiklet üretiyor

Nespresso ve Vélosophy, kullanılmış kahve kapsüllerini geri dönüştürerek sürdürülebilir bir projeye imza atıyor. "RE:CYCLE" adını taşıyan bisiklet, %95 oranında geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış olup içerisindeki alüminyumun %20'si, Nespresso kapsüllerinden elde ediliyor. Bu işbirliği, kahve ve bisikleti bir araya getirerek yenilikçi tasarımı teşvik etmeyi amaçlıyor.


Her bir RE:CYCLE bisikletin satışıyla birlikte, Vélosophy Dünya Bisiklet Yardım Derneği üzerinden az gelişmiş bir ülkedeki bir kız öğrenciye bisiklet bağışlıyor. Bu işbirliği sayesinde, atık Nespresso kapsüllerinin geri dönüşümüyle sadece bisiklet üretimi sağlanmıyor, aynı zamanda eğitim hayatı için ulaşım imkanı sağlanmış oluyor.


Nespresso, kapsüllerinin zaten geri dönüştürülebilir olduğunu belirtse de, her ülkede halka açık geri dönüşüm sistemlerine kabul edilmediğini ifade ediyor. Bu sebeple Nespresso, yerel otoriteler ve işbirliği yaptığı partnerlerle birlikte geri dönüşüm altyapısını geliştirmek için çaba sarf ediyor. Bu süreçte, kullanılmış kahve kapsüllerinin bisiklet gibi farklı nesnelere dönüştürülmesi, atık yönetimine katkıda bulunuyor.


RE:CYCLE bisikletlerinin satışı, Temmuz ayının sonunda Vélosophy tarafından gerçekleştirilecek. Standart bir bisiklet 1.590 Euro'ya (1.700 ABD Doları) satın alınabilirken, elektrikli versiyon ise 2.795 Euro'ya (2.988 ABD Doları) mal olacak. Bu proje, sadece geri dönüşümü teşvik etmekle kalmayıp aynı zamanda eğitim fırsatlarına erişimi olmayan öğrencilere yardımcı olma hedefini de taşıyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page